ΓΓ Ειδικών Φρουρών: Καταργήθηκαν μέσα σε μια νύχτα οι μηχανισμοί για συλλήψεις στα Εξάρχεια

ΓΓ Ειδικών Φρουρών: Καταργήθηκαν μέσα σε μια νύχτα οι μηχανισμοί για συλλήψεις στα Εξάρχεια

Ζητήθηκε από το ΕΚΑΒ να μην βγουν οι χειροπέδες από τον 16χρονο που τραυματίστηκε μετά τη σύλληψή του στα Εξάρχεια

ΓΓ Ειδικών Φρουρών: Καταργήθηκαν μέσα σε μια νύχτα οι μηχανισμοί για συλλήψεις στα Εξάρχεια
Στην καταγγελία ότι μέσα σε μια νύχτα καταργήθηκαν οι μηχανισμοί για συλλήψεις στα Εξάρχεια προχώρησε το πρωί της Τρίτης ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος με αφορμή τόσο τα επεισόδια κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για τη μνήμη του Παύλου Φύσσα
όσο και
το περιστατικό με τη σύλληψη του 16χρονου στα Εξάρχεια.

Κλείσιμο
Αναφερόμενος ειδικά στο περιστατικό με τον 16χρονο που τραυματίστηκε ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από τους αστυνομικούς που τον είχαν μεταφέρει στη ΓΑΔΑ ο κ. Μαυροειδάκος είπε ότι ακολουθήθηκε η καθιερωμένη διαδικασία μετά την απομόνωση και τη σύλληψή του κοντά στη Χαριλάου Τρικούπη καθώς διαπιστώθηκε ότι ήταν ένας από τους συμμετέχοντες στα επεισόδια με ρίψη μολότοφ κατά ανδρών των ΜΑΤ.

«Εκλήθη το περιπολικό της άμεσης δράσης, του μπήκαν χειροπέδες και τον προσάγαν στη ΓΑΔΑ. Όταν πήγε να κατέβει από το περιπολικό, απώθησε τον αστυνομικό και άρχισε να τρέχει προς την Αλεξάνδρας. Πέρασε το πρώτο ρεύμα το κατερχόμενο, αλλά στο ανερχόμενο τον παρέσυρε στο ανερχόμενο» περιέγραψε ο κ. Μαυροειδάκος για όσα συνέβησαν με τον 16χρονο.

Όσο για τις καταγγελίες που έγιναν ότι ο 16χρονος χτυπήθηκε από αστυνομικούς ενώ ήταν δεμένος με χειροπέδες, ο ΓΓ των ειδικών φρουρών το αρνήθηκε λέγοντας μάλιστα ότι «δεμένος και να τον χτυπάς είναι έγκλημα λέμε εμείς».

Επικαλούμενος, δε, και πάλι τις μαρτυρίες των συναδέλφων του πρόσθεσε ότι ζήτηθηκε από τους διασώστες να μην βγουν οι χειροπέδες από τον νεαρό τραυματία. «Υπάρχει ξέρετε το μετατραυματικό σοκ και αν έχετε προσέξει στα ασθενοφόρα υπάρχουν ιμάντες χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω τι έχει γίνει» κατέληξε για το θέμα.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης