Βόλος: Μπογιές στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά την πορεία για τον Παύλο Φύσσα

Βόλος: Μπογιές στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά την πορεία για τον Παύλο Φύσσα

Έγραψαν συνθήματα στους δρόμους και προκάλεσαν ζημιές στις προσόψεις τραπεζών

Βόλος: Μπογιές στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά την πορεία για τον Παύλο Φύσσα
Με δύο πορείες τίμησαν τη μνήμη του δολοφονηθέντα από μέλος της Χρυσής Αυγής, Παύλου Φύσσα, δεκάδες Βολιώτες που φώναξαν συνθήματα κατά της, όπως την χαρακτηρίζουν, ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας, ζητώντας την ολοκλήρωση της δίκης και την καταδίκη τους. Μικροζημιές σε τραπεζικά καταστήματα σημειώθηκαν από μερίδα διαδηλωτών οι οποίοι έσπασαν εξωτερικές κάμερες παρακολούθησης σε τράπεζες και έριξαν κόκκινες μπογιές έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
στο Βόλο.

Σήμερα στο Βόλο έγιναν δύο πορείες. Η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από αριστερές συλλογικότητες στην Πλατεία Ελευθερίας. Σε δηλώσεις του ο Νίκος Κανελλής από το ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ανέφερε «γίνεται κοινό κάλεσμα από οργανώσεις της Αριστεράς και το αντιρατσιστικό κίνημα για να τιμήσουμε τη μνήμη του Παύλου Φύσσα και για να θυμίσουμε στην κοινωνία ότι ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από οργανωμένο τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή είναι ακριβώς αυτό, μία ναζιστική εγκληματική δολοφονική συμμορία, η οποία οργανώνει, εξοπλίζει και εκπαιδεύει τάγματα εφόδου για να χτυπήσει αγωνιστές της Αριστεράς, μετανάστες, πρόσφυγες.

Κλείσιμο


Παλεύουμε, για να μπουν οι Χρυσαυγίτες στη φυλακή γιατί εκεί είναι η θέση τους. Αυτή την στιγμή συνεχίζεται η δίκη και τα στοιχεία τα οποία έρχονται στο δικαστήριο είναι συντριπτικά εναντίον της Χρυσής Αυγής. Αγωνιζόμαστε για να κλείσουν τα γραφεία τους και αγωνιζόμαστε ενάντια στις πολιτικές που γεννούν και ανδρώνουν τον φασισμό, τις πολιτικές των μνημονίων, της λιτότητας και της φτώχειας. Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό σημαίνει ταυτόχρονα αγώνας ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων, ενάντια στην σημερινή κυβέρνηση».

Η πορεία κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξε λίγο πριν τις 9 το βράδυ στην Πλατεία Πανεπιστημίου.

Ζημιές και μπογιές

Η δεύτερη πορεία, στην οποία συμμετείχαν κρανοφόροι και κουκουλοφόροι, ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 από την Πλατεία Αγίου Νικολάου. Οι συμμετέχοντες έδειξαν τις «διαθέσεις τους από νωρίς, καθώς πέταξαν μπογιές έξω από τοπική εφημερίδα όπου φώναξαν το σύνθημα «Μπάτσοι και Δήμαρχοι ακούστε το καλά κανένας δεν αγγίζει του Πηλίου τα νερά. Αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι».

Στη συνέχεια η πορεία κινήθηκε στην οδό Δημητριάδος όπου κρανοφόροι έσπασαν την φωτεινή επιγραφή της Τράπεζας Eurobank στη συμβολή των οδών Δημητριάδος – Σκενδεράνη. Η πορεία κινήθηκε Κ. Καρτάλη και στην οδό Ανθ. Γαζή προκάλεσαν ζημιές σε ενεχυροδανειστήριο.

Κατεβαίνοντας στην οδό Ιωλκού, ομάδα μερικών νεαρών έστριψε στην οδό Γαλλίας αι πέταξε φυλλάδια, πέτρες και κόκκινες μπογιές στα γραφεία της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.



Στη συνέχεια έγραψαν συνθήματα σε τοίχο στην οδό Ιωλκού, ενώ στην οδό Δημητριάδος, έσπασαν την ταμπέλα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και το σύστημα συναγερμού.

Ζημιές προκλήθηκαν και στις τράπεζες στην οδό Ιάσονος και συγκεκριμένα στην Εθνική, στη Eurobank (Ιωλκού – Ιάσονος), ενώ νεαροί ξήλωσαν τα καλώδια από τις κάμερες στην Τράπεζα Πειραιάς (Ιάσονος – Καρτάλη). Ζημιές τέλος προκάλεσαν και στην Εθνική Τράπεζα (Ιάσονος – Τοπάλη).

Γύρω στις 9.30 το βράδυ, η πορεία κατέληξε στο Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Θόλο του Πανεπιστημίου, όπου και διαλύθηκε.

Πηγή: www.magnesianews.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης