Λέσβος: Μαθητές και γονείς θέλουν να γίνουν οι πανελλαδικές που αναβλήθηκαν

Λέσβος: Μαθητές και γονείς θέλουν να γίνουν οι πανελλαδικές που αναβλήθηκαν

Με το σύνθημα «πάρτε μια απόφαση ετούτη τη στιγμή, εξετάσεις τώρα σε όλο το νησί», οι μαθητές ζήτησαν να συνεχιστούν οι πανελλαδικές εξετάσεις

Λέσβος: Μαθητές και γονείς θέλουν να γίνουν οι πανελλαδικές που αναβλήθηκαν
Παρά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο νησί της Λέσβου από τον πρόσφατο σεισμό, μαθητές και γονείς του νησιού ζήτησαν από το υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει την απόφασή του, με την οποία αναβάλλει επ’ αόριστον τις πανελλαδικές εξετάσεις στο νησί.

Μαθητές και γονείς συγκεντρώθηκαν το πρωί της Παρασκευής έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Εκπαιδευτικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, με τους περισσότερους μαθητές να διαμαρτύρονται έντονα, λέγοντας ότι χρωστούν ένα ή δύο μαθήματα για να ολοκληρώσουν τις εξετάσεις τους και πως είναι ψυχοφθόρο γι' αυτούς να μην ξέρουν πότε θα δώσουν αυτά τα μαθήματα. Το βασικό σύνθημα που βροντοφώναξαν οι διαδηλωτές ήταν «πάρτε μια απόφαση ετούτη τη στιγμή, εξετάσεις τώρα σε όλο το νησί».


Κλείσιμο


Οι μαθητές μαζί με τους γονείς τους, συναντήθηκαν με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Αριστείδη Καλάργαλη, και του εξέφρασαν τις ανησυχίες τους, ζητώντας του να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες προς το υπουργείο Παιδείας, ώστε να συνεχιστούν οι εξετάσεις άμεσα.



Στη συνέχεια, οι μαθητές πάντα συνοδευόμενοι από τους γονείς τους, έκαναν πορεία στους δρόμους της Μυτιλήνης και ζήτησαν τη βοήθεια και την παρέμβαση της περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνας Καλογήρου, και του δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού.


http://www.lesvosnews.gr
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης