Η μετάλλαξη της φωνής του Άκη Τσοχατζόπουλου

Η μετάλλαξη της φωνής του Άκη Τσοχατζόπουλου

Η φωνή του πρώην υπουργού δεν είχε τίποτα από το μέταλλο και την ένταση που χαρακτήριζαν τις μέρες της παντοδυναμίας του 

Η μετάλλαξη της φωνής του Άκη Τσοχατζόπουλου
Μετά από πέντε χρόνια εγκλεισμού στις φυλακές Κορυδαλλού δεν άλλαξε μόνο ο... χαρακτήρας του Άκη Τσοχατζόπουλου. Άλλαξε και η φωνή του. Και αν δεν ήταν η... «καταβεβλημένη εικόνα του πρώην υπουργού» ελάχιστοι συμπολίτες μας θα μπορούσαν να τον αναγνωρίσουν μόνο από το άκουσμα.

Λόγω και της πρόσφατης περιπέτειας της υγείας του με το πολλαπλό bypass, η φωνή του Άκη Τσοχατζόπουλου μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και τους δεκάδες δημοσιογράφους που τον ανέμεναν ήταν τρεμάμενη. Το πιο σοκαριστικό όμως είναι ότι φαίνεται να έχει χάσει οριστικά τη χαρακτηριστική βραχνάδα τον επιθετικό τόνο και το έντονο της μέταλλο...  Ένα μέταλλο που συνόδευε πάντα τις κινήσεις των χεριών του πρώην υπουργού και παρολίγον Πρωθυπουργού. 

Αδύναμη και ασθενική λοιπόν η φωνή του 77χρονου πολιτικού σχεδόν αιφνιδίαζε την Πέμπτη όσους παρακολουθούσαν στις οθόνες τους την αποφυλάκιση του και τις δηλώσεις του. Ήταν βεβαίως εμφανή κάποια κενά στην οδοντοστοιχία του, γεγονός που δυνητικά συσχετίζεται με αλλαγές στην εκφορά του λόγου.

Σε ό,τι αφορά τον κ. Τσοχατζόπουλο, όμως, ο λόγος δεν είναι μόνο ή κυρίως ορθοδοντικής φύσεως. Αυτό που φαίνεται να έχει μεγάλη επίπτωση (και) στη φωνή του όπως γενικά στον οργανισμό του, είναι η σοβαρή καρδιοχειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στα μέσα του περασμένου Μαρτίου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα τέτοιο καρδιοχειρουργικό περιστατικό, δηλαδή ένα τριπλό by pass όπως αυτό που υποβλήθηκε ο 77χρονος, αρκεί για να προκαλέσει… αναταράξεις ακόμη και σε έναν υγιή και νέο οργανισμό, πόσο μάλλον σε έναν άνθρωπο επιβαρυμένο που συμπληρώνει την όγδοη δεκαετία της ζωής του. Επισημαίνουν δε πως η πλήρης ανάρρωση ενός ηλικιωμένου ασθενούς που έχει υποβληθεί σε σοβαρή καρδιοχειρουργική επέμβαση μπορεί να χρειαστεί έως και έξι μήνες.
Κλείσιμο

Προσώρας ο κ. Τσοχατζόπουλος βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα βαρύ πρόγραμμα κλινικών και διαγνωστικών εξετάσεων. Έχει υποβληθεί ήδη σε ακτινογραφία θώρακος, ηλεκτροκαρδιογράφημα, γενική αίματος, ηλεκτρολύτες και γενικά σε μετεγχειρητικό έλεγχο.

Σε χρονικό διάστημα 6 έως 21 μηνών μετά την επέμβαση θα πρέπει να υποβληθεί σε τεστ κοπώσεως. Παράλληλα, χρειάζεται να παρακολουθεί την πίεση και τη χοληστερίνη του και τυχόν υπέρταση ή υπερλιπιδαιμία θα πρέπει να καταπολεμούνται συστηματικά. Απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά το κάπνισμα, καθώς «ακυρώνει» τις ευεργετικές διεργασίες της επέμβασης. Επίσης, θα πρέπει να υιοθετήσει ένα πρόγραμμα ισορροπημένης διατροφής και ήπιας φυσικής άσκησης.


Η... μετάλλαξη της φωνή του Άκη Τσοχατζόπουλου  γίνεται ακόμα πιο εμφανής με μια απλή σύγκριση από τις σημερινές του δηλώσεις και των δηλώσεων που έκανε .... πριν από οκτώ χρόνια όταν ξεκινούσε η διερεύνηση των υποθέσεων για τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις μίζες

Ακούστε τις σημερινές δηλώσεις 



 
Ακούστε τις δηλώσεις που έκανε πριν την καταδίκη του και τον εγκλεισμό του στις φυλακές


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης