Θρίλερ με το Τσέσνα: 19 ώρες αναζητούν το χαμένο αεροσκάφος

Θρίλερ με το Τσέσνα: 19 ώρες αναζητούν το χαμένο αεροσκάφος

Δεν ανήκουν στο αγνοούμενο αεροσκάφος τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν κοντά στο parking του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων - Πιλότος στα Super Puma o 32χρονος χειριστής του αγνοούμενου αεροσκάφους

Θρίλερ με το Τσέσνα: 19 ώρες αναζητούν το χαμένο αεροσκάφος
Με τη συμμετοχή δύο ελικοπτέρων του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό εκπαιδευτικού αεροσκάφους τύπου «τσέσνα με δύο επιβαίνοντες»
, που χάθηκε χθες το μεσημέρι από τα ραντάρ ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση από τα Μέγαρα.
   
Κλείσιμο
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, οι πρώτες έρευνες που διεξήχθησαν από πλωτό του λιμενικού και ιδιωτικό σκάφος στην ακτογραμμή Κιάτου Ξυλοκάστρου δεν εντοπίστηκε κάτι από το αγνοούμενο αεροσκάφος.

Τα συντρίμμια δε, που εντόπισε το Super Puma, κοντά στο parking του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, δεν ανήκουν στο εκπαιδευτικό αεροσκάφος, αλλά αποτελούν συντρίμμια παλαιότερου ατυχήματος. 

Το «τσέσνα» είχε απογειωθεί από τα Μέγαρα με προορισμό τα Καλάβρυτα.

Το χρονολόγιο

Το μονοκινητήριο αεροσκάφος τύπου Cessna 172, αγνοείται από το απόγευμα της Κυριακής.

Το αεροσκάφος, που ανήκει στην αερολέσχη Δυτικής Ελλάδας, εκτελούσε εκπαιδευτικό δρομολόγιο από τα Μέγαρα στο Ρίο, μετά στα Καλάβρυτα και επιστροφή στα Μέγαρα όταν ξαφνικά, έχασε επαφή με τον πύργο ελέγχου, ενώ βρισκόταν κοντά στην περιοχή των Καλαβρύτων.

Στις 18:15 το απόγευμα της Κυριακής το αεροσκάφος κηρύχθηκε σε κατάσταση αβεβαιότητας και στις 18:35 σε κατάσταση κινδύνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μονοκινητήριο αεροπλάνο επέβαιναν δύο άτομα, ένας εκπαιδευτής και ένας εκπαιδευόμενος. Ο εκπαιδευτής χειριστής του Τσέσνα είναι πιλότος στα Super Puma και ανήκει στην 384 Μοίρα Έρευνας και Διάσωσης η οποία εδρεύει στην Ελευσίνα.


Φωτογραφίες - ντοκουμέντο: Το Τσέσνα λίγο πριν χαθεί από τα ραντάρ


Λίγο πριν χαθεί το εκπαιδευτικό αεροσκάφος από τα ραντάρ, όπως αποκαλύπτει το kalavrtytanews.gr, απαθανατίστηκε εντελώς τυχαία από τον Ηλία Παναγόπουλο από το Διακοπτό. 


Το αεροπλάνο ανήκει στην αερολέσχη Δυτικής Ελλάδας που έχει έδρα την Άρτα. 










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης