Ιερός πόλεμος για τις «συμπλεγματικές» απόψεις Φίλη για την Εκκλησία

Ιερός πόλεμος για τις «συμπλεγματικές» απόψεις Φίλη για την Εκκλησία

«Πού ήταν η Εκκλησία στην Κατοχή και στη Χούντα» αναρωτήθηκε ο υπ. Παιδείας με τον Αρχιεπίσκοπο να κάνει λόγο για «συμπλεγματικές απόψεις που μάλλον χωρίς συναίσθηση ατυχώς εκφέρονται» - Παραίτηση Φίλη ζητά η Ένωση Θεολόγων

«Κόντρα» Εκκλησίας - κυβέρνησης προκαλεί η αλλαγή του μαθήματος των θρησκευτικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Ηχηρή απάντηση δίνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
στα όσα είπε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, για τον ρόλο της Εκκλησίας σε κρίσιμες ιστορικά στιγμές. Ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra αναρωτήθηκε για το ρόλο που έπαιξε η Εκκλησία σε κρίσιμες, όπως είπε, ιστορικές στιγμές, λέγοντας χαρακτηριστικά «Πού ήταν η εκκλησία στη Χούντα; Πού ήταν η Εκκλησία στην κατοχή; Δεν μπορούμε να προσκυνάμε και να λέμε ότι είναι εκ προοιμίου ιερά. Δεν είναι ιερά, ανθρώπινο είναι η Εκκλησία».

Η συνέντευξη του Φίλη που έριξε λάδι στη φωτιά. Κατηγόρησε την Εκκλησία για την ηθική έκπτωση της κοινωνίας


Σε επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου
προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, αποστέλλεται τόμος που εκδόθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος, με τίτλο «Μνήμες και Μαρτυρίες από το 40 και την Κατοχή», ζητώντας να ενημερωθούν οι βουλευτές «για την έκδοση αυτή η οποία αποτυπώνει με ακρίβεια όλα όσα τα αξιότιμα μέλη του κοινοβουλίου μας είναι ωφέλιμο να γνωρίζουν».

Στην ίδια επιστολή ο Αρχιεπίσκοπος κάνει λόγο για ανιστόρητες, συμπλεγματικές και προσβλητικές απόψεις για την κοινωνία που μάλλον χωρίς συναίσθηση ατυχώς εκφέρονται.

Αναλυτικά η επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου προς τον πρόεδρο της Βουλής που έφερε στη δημοσιότητα το protothema.gr έχει ως εξής:

«Σας αποστέλλω τον τόμο που εκδόθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος το 2001 με τίτλο Μνήμες και Μαρτυρίες από το 40 και την Κατοχή. Ο τόμος περιέχει συγκλονιστικά ιστορικά στοιχεία για την Αντίσταση της Εκκλησία μας την περίοδο της Κατοχής της πατρίδας μας και την προσφορά Αυτής προς το Έθνος και τον Λαό μας. Αφιερώνεται δε στην μνήμη των εθνομαρτύρων Κληρικών που έδωσαν το αίμα τους για την Ιερή Πίστη και τα ιδανικά των Ελλήνων και την Ελλάδα μας.

Μέσα στα χρόνια ο Λόγος της Αλήθειας υπερισχύει πάντα στη συλλογική μνήμη αλλά και στη χάραξη της πορείας του Εθνους μας έναντι των ανιστόρητων, συμπλεγματικών και προσβλητικών εν τέλει για την ίδια την κοινωνία μας απόψεων που μάλλον χωρίς συναίσθηση ατυχώς εκφέρονται.

Παρακαλώ ιδιαιτέρως Κύριε Πρόεδρε όπως ενημερώσετε το Σώμα, για την έκδοση αυτή η οποία αποτυπώνει με ακρίβεια όλα όσα τα Αξιότιμα Μέλη του Κοινοβουλίου μας είναι ωφέλιμο να γνωρίζουν».

Η επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση:


Εμμένοντας στη θέση του ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, έριξε «λάδι στη φωτιά» δηλώνοντας: «Αναφέρθηκα σε δύο σκοτεινές περιόδους της ελληνικής ιστορίας, την Κατοχή και τη Χούντα, και στον αρνητικό ρόλο που διαδραμάτισαν κορυφαίοι παράγοντες της επίσημης Εκκλησίας.

Τα γεγονότα έχουν καταγραφεί, στην ιστορία και τη λαϊκή συνείδηση. Δεν χρειάζεται να
αναλωθούμε σε μια ιδεολογική αντιπαράθεση για το παρελθόν. Το ζητούμενο είναι να βρούμε
σημεία συνεννόησης για να βγει η χώρα από την κρίση, να βελτιωθεί στο σύνολό της η
εκπαίδευση και να αναμορφωθεί το μάθημα των Θρησκευτικών, ανταποκρινόμενο στις
σύγχρονες κοινωνικές και παιδαγωγικές προκλήσεις. Χωρίς κινήσεις αντιπερισπασμού, που
ενισχύουν τον αναχρονισμό.

Το Υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων βλέπει μπροστά, προσηλωμένο στις αξίες
της σύγχρονης, ανεξίθρησκης ανοικτής και δημοκρατικής παιδείας».

Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων: Να παραιτηθεί ο Φίλης - Δεν θα εφαρμόσουμε ανορθόδοξα Προγράμματα Σπουδών

Την παραίτηση του υπουργού Παιδείας και του συμβούλου του Στ. Γιαγκάζογλου, αναμένει η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ), ζητώντας την άμεση απόσυρση των νέων Προγραμμάτων Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών. «Οι Θεολόγοι καθηγητές έχουν νόμιμο δικαίωμα και συνειδησιακή υποχρέωση να μην εφαρμόσουν τα νέα αντισυνταγματικά, αντιπαιδαγωγικά και ανορθόδοξα Προγράμματα Σπουδών» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ), όπως τονίζει «συμφωνεί απόλυτα με τις δηλώσεις (20/9/2016) του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ότι τα νέα Προγράμματα Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών, που βεβιασμένα επιβάλλει στα σχολεία ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, «είναι απαράδεκτα, είναι επικίνδυνα, είναι πράγματα που δεν θα αποδώσουν καρπούς, αλλά μεγάλη ζημιά στην παιδεία, γενικότερα στην κοινωνία μας, και ρήξη μέσα στην Εκκλησία στις σχέσεις με την πολιτεία».

Η ΠΕΘ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην εφαρμογή αυτών των πνευματοκτόνων Προγραμμάτων για τρεις πολύ συγκεκριμένους λόγους και εξηγεί :

1) Είναι αντισυνταγματικά, διότι, έτσι όπως τα κατάντησαν ο κ. Φίλης και οι περί αυτόν υπεύθυνοι Θεολόγοι του ΙΕΠ και του Θεολογικού Συνδέσμου «Καιρός», δεν αναπτύσσουν την ορθόδοξη χριστιανική συνείδηση των μαθητών, με αποτέλεσμα να διαπράττονται από όλους αυτούς τους εμπνευστές και εφαρμοστές, σύμφωνα με γνωμοδοτήσεις έγκριτων νομικών, δύο αδικήματα:
α) Το αδίκημα της συνταγματικής ανισονομίας, αφού το νέο πολυθρησκειακό ή, όπως το ονομάζει ο κ. Φίλης, Θρησκειολογικό Πρόγραμμα των Θρησκευτικών επιβάλλεται, ρατσιστικά, μόνον στους Ορθόδοξους μαθητές. Έτσι, οι Εβραίοι, οι Μουσουλμάνοι και οι Ρωμαιοκαθολικοί Έλληνες μαθητές απολαμβάνουν -και πολύ σωστά- από το Υπουργείο Παιδείας το δικαίωμα να διδάσκονται αποκλειστικά τη δική τους πίστη, από διδάσκοντες και ύλη, που οι θρησκευτικές τους κοινότητες επιλέγουν και εγκρίνουν. Αντίθετα, με το νέο Πρόγραμμα Σπουδών, που αυταρχικά επιβάλλει ο κ. Φίλης, οι Ορθόδοξοι μαθητές δεν διδάσκονται πλέον τη δική τους πίστη, αλλά ένα πολτοποιημένο μείγμα Χριστιανισμού- θρησκειών, κάτι που ολοφάνερα αντίκειται στο Σύνταγμα, στον εκπαιδευτικό Νόμο και στην ισχύουσα νομολογία.
β) Το αδίκημα του Προσηλυτισμού, όπως εγκύρως έχει αποδειχθεί, καθώς οδηγούν με μαεστρία, σε άλλους πνευματικούς δρόμους, ανήλικα ορθόδοξα παιδιά που δεν είναι σε θέση να αμυνθούν πνευματικά.

2) Είναι αντιπαιδαγωγικά, διότι:
α) Η διδακτέα ύλη που προσφέρουν, δεν ανταποκρίνεται στο πνευματικό επίπεδο των μαθητών.
β) Με το πολυθρησκειακό τους περιεχόμενο προξενούν θρησκευτική σύγχυση στους μαθητές.

3) Είναι ανορθόδοξα, διότι:
α) Έχουν αφαιρεθεί, εσκεμμένα, από τη διδακτέα ύλη αυτών των Προγραμμάτων, τα βασικότερα θέματα διδασκαλίας της ορθόδοξης πίστης (από την Αγία Γραφή, την πατερική και αγιολογική παράδοση, το δόγμα, τη λατρεία, τη θεολογία, την ιστορία της Εκκλησίας κ.ά.).
β) Σε όλες σχεδόν τις διδακτικές ενότητες των Προγραμμάτων υπάρχει παράλληλη απλή παράθεση σε βάρος πάντα, της ορθόδοξης πίστης, θεμάτων και στοιχείων, που αφορούν στην Ορθοδοξία, στις χριστιανικές ομολογίες και στις θρησκείες.

Ως εκ τούτου, η ΠΕΘ δηλώνει ότι:


α) Οι Θεολόγοι καθηγητές, ως υπάλληλοι του κράτους, σύμφωνα με έγκυρες γνωμοδοτήσεις, έγκριτων νομικών, έχουν καθήκον άμα δε και δικαίωμα να τηρούν το Σύνταγμα και να μην εφαρμόζουν προδήλως (ολοφάνερα) αντισυνταγματικές και παράνομες αποφάσεις της διοίκησης (ν. 3528/2007, αρθρ. 24 και 25 παρ. 3 εδάφιο 1ον και Ποινικός Κώδικας, άρθρ. 21).
β) Ζητάει από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Αλέξη Τσίπρα, την άμεση απόσυρση των νέων Προγραμμάτων Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών. Αναμένει επίσης, την παραίτηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, διότι πιστεύει ότι ο κ. Νίκος Φίλης θα κατανοήσει ότι δεν μπορεί πλέον, να υπηρετήσει προς όφελος κανενός, το «θεσμικό του ρόλο», καθώς λειτουργεί αποδιοργανωτικά στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας και διχάζει με τον λόγο και τις αποφάσεις του, την ελληνική κοινωνία.
γ) Καταγγέλλει τον κ. Σταύρο Γιαγκάζογλου, Σύμβουλο του κ. Φίλη, που ήταν ο εμπνευστής και συντονιστής των νέων αυτών Προγραμμάτων, ως υπεύθυνο ηθικό αυτουργό για όλες αυτές τις εξελίξεις και την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί, στο χώρο της Παιδείας και της Εκκλησίας, δεν τον αναγνωρίζει πλέον ως Σύμβουλο, με θετικές προθέσεις και ενέργειες για το μάθημα των Θρησκευτικών, αλλά ως αποδομητή των Θρησκευτικών και αναμένει την υποβολή της παραίτησης του, λόγω ευθιξίας, από τη συγκεκριμένη θέση ευθύνης για το μάθημα των Θρησκευτικών.
δ) Είναι έτοιμη να συντονιστεί με τις αποφάσεις της Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος του Οκτωβρίου 2016, για έναν από κοινού αγώνα υπερασπίσεως των αληθειών της Ορθόδοξης Εκκλησίας από τις παράνομες αντιστυνταγματικές, ανορθόδοξες, αντιπαιδαγωγικές και καταχρηστικές αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας.
ε) Καλεί τον Ορθόδοξο Χριστιανικό λαό να αφυπνιστεί και να αντιδράσει δυναμικά έναντι όλων αυτών που επιβουλεύονται την ορθόδοξη πνευματική καλλιέργεια και ανάπτυξη των βαπτισμένων παιδιών του, αντιστεκόμενος έτσι, στο σχέδιο της πνευματικής τους γενοκτονίας και της ένταξή τους, σε μια μελλοντική εκκοσμικευμένη και ομογενοποιημένη πανθρησκεία.
Πολιτικές «συγκρούσεις» προκαλεί η αλλαγή του μαθήματος των Θρησκευτικών

Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της για το θέμα των Θρησκευτικών τονίζει τα εξής:

Η αιφνίδια αλλαγή του μαθήματος των θρησκευτικών, χωρίς καμία συνεννόηση με την Εκκλησία, όταν δεν υπάρχουν καν νέα βιβλία για να το υποστηρίξουν, αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση επιχειρεί συνειδητά να διχάσει και να πολώσει. Κανένας δεν θα είχε αντίρρηση στην αναμόρφωση του μαθήματος και την παροχή επιπλέον γνώσης σε σχέση με άλλες θρησκείες. Κάτι που έχει επισημάνει και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό, όμως, οφείλει να γίνει σε συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδος.

.Δεν μπορεί να υποβαθμίζεται η διδασκαλία για την Ορθόδοξη πίστη, την οποία ασπάζεται η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Η απαξιωτική άρνηση κάθε διαλόγου και η σχεδιαζόμενη από τους κ. Τσίπρα και Φίλη σύγκρουση με την Εκκλησία είναι ζήτημα που αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια άγονων διχαστικών αντιπαραθέσεων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ τονίζει:

«Με μικροκομματικό και αντιπαιδαγωγικό τρόπο, η ΝΔ παρεμβαίνει στο θέμα της αλλαγής του μαθήματος των Θρησκευτικών. Δέσμια των πιο συντηρητικών, ακόμα και φονταμενταλιστικών, αντιλήψεων, υποχωρεί ακόμα και από τη δημόσια δέσμευση του κ. Μητσοτάκη, ότι πρέπει να αλλάξει το μάθημα. Επιχειρεί να μετατρέψει ένα θέμα αμιγώς παιδαγωγικό, σε θέμα θρησκευτικής διαφοράς, προαναγγέλλοντας, μάλιστα, κατά τη συνήθειά της, και σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και της Εκκλησίας. Ευσεβείς πόθοι!

Σε μια δημοκρατική πολιτεία, οι ρόλοι των θεσμών είναι σαφείς. Την ευθύνη για την Εκπαίδευση την έχει η Πολιτεία, η οποία διαλέγεται με όλους τους αρμόδιους φορείς. Για την αλλαγή του μαθήματος των Θρησκευτικών υπήρξε τριετές πιλοτικό πρόγραμμα διδασκαλίας σε πολλά σχολεία, αλλά και πολύμηνος διάλογος του αρμόδιου φορέα, του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, με την Εκκλησία.

Σε μια δημοκρατική πολιτεία, οι ρόλοι των θεσμών είναι σαφείς. Την ευθύνη για την Εκπαίδευση την έχει η Πολιτεία, η οποία διαλέγεται με όλους τους αρμόδιους φορείς. Για την αλλαγή του μαθήματος των Θρησκευτικών υπήρξε τριετές πιλοτικό πρόγραμμα διδασκαλίας σε πολλά σχολεία, αλλά και πολύμηνος διάλογος του αρμόδιου φορέα, του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, με την Εκκλησία.

Θα περίμενε κανείς η ΝΔ να μην κατασκευάζει αφορμές για να δημιουργήσει άγονες και διχαστικές αντιπαραθέσεις εις βάρος της Εκπαίδευσης, αλλά και των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την επιλογή του Υπουργείου Παιδείας για αναμόρφωση του μαθήματος των Θρησκευτικών, ώστε από μάθημα Ομολογιακό να γίνει μάθημα γνώσης όλων των θρησκειών, και βεβαίως της Ορθοδοξίας. Υποστηρίζει την ανάγκη του ουδετερόθρησκου σχολείου, που απορρέει από τη συνταγματική αρχή της ανεξιθρησκείας στη χώρα μας».

Η νεολαία των ΑΝΕΛ κάλεσε τον υπουργό Παιδείας να ακούσει τον κ. Ιερώνυμο

Ειδικότερα η νεολαία των ΑΝΕΛ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση, απευθυνόμενη στον κ.Φίλη:

«Όσο επιμένει ο κ. Υπουργός Παιδείας, βασισμένος σε προσωπικές εμμονές, ιδεοληψίες και στείρες προκαταλήψεις, στην αλλαγή του μαθήματος των Θρησκευτικών, τόσο θα του υπενθυμίζουμε το ρόλο του να υπηρετεί και να σέβεται τη βούληση των Ελλήνων πολιτών.

Η επιταγή του Συντάγματος (άρθρο 16, παρ. 2) για ανάπτυξη της Εθνικής και Θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων δεν δύναται να αμφισβητείται, πολλώ δε μάλλον να προσβάλλεται η Ορθόδοξη πίστη και παράδοση, που αποτελεί βίωμα του Ελληνικού λαού.

Καλά θα κάνει ο κ. Υπουργός να ακούσει αυτά που λέει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος».

ΣΧΟΛΙΑ (41)

Τρολετάριος

Ο άνθρωπος παράκουσε τις εντολές του Θεού και έτσι τιμωρήθηκε να εκπέσει της χάρης Του να γίνει θνητός κτλπ...Κατόπιν χιλιάδες χρόνια ο καλύτερος που βρήκε ο Θεός (δημιουργός των πάντων) να ''σώσει'' τους ανθρώπους ήταν να επιλέξει ένας από τους πιο υποανάπτυκτους λαούς της εποχής (Εβραίοι) να κατέβει στην γη σαν άνθρωπος (με παρθενογεσία) να διδάξει μια παραλλαγή της Εβραίικης θρησκείας (δεν ήρθα για να καταργήσω τον νόμο αλλά να τον συμπληρώσω) για 3 (!!) χρόνια και μετά να εκτελεστεί και να αναστηθεί... Όποιος δεν πιστεύει τα παραπάνω είναι σατανιστής, Θεομάχος, ανθέλληνας ,μιαρός και άλλα ωραία...

Αγύριγο κεφάλι

Είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ το να μπορέσει ο Υλισμός να θέσει εκτός ισχύος -να εκπαραθυρώσει- την θεωρία της Θείας (ΘΕΕΙΚΗΣ) Δημιουργίας. Αυτό είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ διότι η Ύλη είναι φθαρτή και συγχρόνως επ αυτής ο άνθρωπος ΠΟΤΕ δεν θα μπορέσει να έχει την ΤΕΛΕΙΑΝ ΓΝΩΣΙΝ. ΦΕΥΓΕΙ ο χρόνος σε ΔΕΚΑΤΑ του δευτερολέπτου και η ΓΝΩΣΗ που έχουμε γιά το ΙΔΙΟ αντικείμενο μετά από λίγα δέκατα του δευτερολέπτου μπορεί να είναι τελείως ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ!.. Θεωρητικά τα κύτταρα του χεριού μου έχουν ΓΕΡΑΣΕΙ έστω και ΕΝΑ δευτερόλεπτο!.. Η ΥΛΗ στον χωρο-ΧΡΟΝΟ είναι ΡΕΥΣΤΗ και ΜΗ σταθερή προς μελέτη. Μα και ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ αυτής της ολονέν μεταβολής, ποιός μου λέει ότι είναι ΣΤΑΘΕΡΟΙ ώστε μέσω αυτών των ΚΑΝΟΝΩΝ (αν ήσαν ΣΤΑΘΕΡΟΙ και επαναλαμβανόμενοι) να έχουμε ΓΝΩΣΙΝ αυτής; Η ύλη στον ΧΡΟΝΟ μεταβάλλεται και ως εκ τούτου ΑΥΤΟ-ΑΝΑΙΡΕΙΤΑΙ ως "Υπερτάτη Δύναμις" διότι ΠΑΥΕΙ να είναι μία ΣΤΑΘΕΡΑ!

amerikanos

πρεπει ο αρχιεπισκοπος να παρει τα ρεμαλια του συριζα και να τα παει μια βολτα στον φενεο κορινθιας στο μοναστηρι εκει που οι παππουδες του φιλη του τσιπρα του ζαχαριαδη ο βελουχωτης και ολα τα αλλα εγληματικα στοιχεια του εαμ ελας .... σφαξανε και πεταξαν σε μια πηγαδα του 40 καλογερους του μοναστηριου και 3000 αλλους αθωως πελοπονησιους ... και να τους ρωτησει απλα ΓΙΑΤΙ ????? τι σκατα ηρωες ειτανε οι εαμιτες και οι ελασιτες που σφαξανε τα καλογερια πανω στο βουνο ???? αααα αλλα αυτα δεν πρεπει να τα λεμε οπως και τις γενοκτνονιες των ποντιων η των μικρ ασιατων .... πρεπει να αγκαλιαζουμε τους καλους ισλαμοφασιστες ... και να γυριζουμε πισω στην τουρκια τους κακους λαικους τοθρκους στρατιωτες πρωτη φορα ισλαμοφασιστερα ,,, να δουμε σε ποιο ελικπτερο θα κ;β;ληση ο χοντρος για να γλθτωσει

Τσιπρα παραιτησε το Φιλη

Δεν χρειαζεται φιλοσοφια οτι ενας αποφοιτος λυκειου και αθεος δεν ειναι ο καταλληλος για μεταρρυθμισεις στην παιδεια στην Ιστορια και στο μαθημα των Θρησκευτικων των Ελληνοπαιδων .

αντιναζί

ο μπαμπακας του αλεξη χουντικος , οπως ο αλ χασαν ειναι φασιστας. Και ρωταει ο φιλης για χουντα ? ο βρωμοχιτλερ κατηργησε την Χριστιανικη προσευχη απ ολα τα σχολεια οπως θελει να κανει ο συριζα.

QUAESTOR

ΠΟΛΙΤΙΚΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΠΕΧΘΕΙΑ .ΟΣΩΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ Κ. ΦΙΛΗ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ .ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΟΙ ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΟΙΟΝ ΘΕΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ<< <.ΑΝ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΘΕΟ.>>>..ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΓΝΩΣΕΙ ΣΕ ΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ..ΤΑ ΜΑDRASA .ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ. ΚΑΙ Ο ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΟΣΟΙ ΕΠΕΙΛΕΞΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥ ΘΕΟ

ΓΙΩΡΓΗΣ

Δεν επιτρεπεται Ελληνας να ειναι τοσο αμορφωτος και τοσο στουρναρι, ωστε να μην ξερει οτι ο ανθρωπος περασε απο τις πρωτογονες καταστασεις στον Πολιτισμο μεσω της Θρησκειας.''Ευροις δ αν Πολεις ατειχιστους, αγραμματους, αβασιλευτους, νομων μη δεομενων,ανιερους δε και αθεους πολεις, ουδε γεγονεν ουδ εστε εις το μελλον θεατης''Παραφραζονντας τον αρχαιο ιστορικο.Δεν υπηρξε ποτε στο παρελθον και δε θα υπαρξει και στο μελλον οργανωμενη κοινωνια(Πολις) να μην εχει Θεο κα θρησκευτικη λατρεια Αφαιρεστε απο το Λαο οτιδηποτε αλλο, θα το αντεξει, μην του αφαιρεσετε το Θεο και τη δυνατοτητα να τον λατρευει, γιατι δεν το αντεχει, ξαναγυριζει στην πρωτογονη κατασταση και ο ανθρωπος ξαναγινεται ανθρωποειδες.

Κυριάκος

Αν ήτανε μονο άθεος θα ήταν καλά. Το κυριότερο είναι όπως κάθε κουμουνιστής (να χέσ....) είναι άπατρης. Σήμερα κάθε κούμασι του είδους του αποφεύγει τον κόσμο. Να δω τι θα κάνουν στις εκλογές που αναγκαστικά θα πρέπει να κατέβουν στο πεζοδρόμιο. Θα πίνουν στην υγειά τους οι αυγοπαραγωγοί.

Ανώνυμος

οι αυγοπώλες θες να πεις μάλλον, όχι αυγοπαραγωγοί... δεν τα παράγουν οι ίδιοι τα αυγά

Σκανδιναβός

Φίλη προχώρα σε στηρίζουμε ΛΥΣΣΑΛΕΑ!!! Μεγαλύτερη σαπίλα από την Εκκλησία Α.Ε δεν υπάρχει!!! Εξαίρεση από ΕΝΦΙΑ, εξαίρεση από capital controls!!

χα χα χα

Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα. Δεν περιμένω από ένα σκανδιναβό να γνωρίζει την ετυμολογία και το νόημα της λέξης ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Μπερεδεύεις όπως και ο Φίλης και τα άλλα αγράμματα "παιδιά της ΚΝΕ" το τρόλεϊ με το βόλεϊ.

Προς πληροφόρησή σου

η Εκκλησία καταβάλλει κανονικά ΕΝΦΙΑ ακόμη και για τους ναούς.

@10:30

ρε σκανδιναβου,η Ορθοδοξη εκκλησια ειναι η μονη που πληρωνει φορους,πανω απο 3.500.000 εκατομυρια εδωσε φετος-ταιζει με συσιτια καθε μερα χιλιαδες φτωχους- εχει εκατονταδες ιδρυματα με ασθενεις , γερους, παιδια ορφανα κλπ -εχει χιλιαδες εργαζομενους με οικογενειες - γιαυτο εγινε αυτο.

Κώστας

τι είσαι ρε και μιλάς έτσι υπέρ του φίλη? Σύντροφός του ή υπάλληλος του.

ΠΡΟΣ ΣΚΑΝΔΙΝΑΥΟ ΚΟΥΜΟΥΝΑ..

13 ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΜΕΡΙΔΕΣ ΦΑΓΗΤΟΥ μονο σε αθηνα απο την ιερα μητροπολη αθηνων πειρεως,πανω απο 3 εκκατομυρια στην θεσσαλοννικη.γηροκομεια πανω απο 20 στην περιοχη μου τα συντηρει η εκκλησια,καθε μερα γυρω στις 300 μεριδες φαγητου στην περιοχη μου.πατερ αντωνιος γνωριζεις ποσα παιδια σπουδασε???πανω απο 300 παιδια συντηρει.γνωριζεις το εργο των μοναχων?? Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΟΥ Η ΑΘΕΗ ΟΠΟΥ ΒΟΛΕΥΕΙ ΑΘΕΗ ΕΤΣΙ ΕΔΩΣΕ ΛΕΦΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΗΟΤ ΣΠΟΤ για να συντηρει ολους τους φονιαδες που κουβαλησε εδω ο σωρος.πρωτη φορα αριστερα χα χα σκανδιναυος ΚΟΥΜΟΥΝΑΣ.ΑΑΑ η ελλαδα ποτε δεν πεθαινει.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΑΝΔΙΝΑΥΙΑ ΣΕ 5-6 χρονια απλα δεν θα υπαρχει,γιατι ο πουτιν ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ..Σ Κ Ο Ν Η ΚΑΙ Θ Ρ Υ Ψ Α Λ Α που λεει και ο αιδος.

eagle12

Ποσοστό Ελλήνων Χριστιανών Ορθόδοξων επί του συνόλου.... 95% ... άντε να χαθείτε άθεοι Συριζαίοι... τελειώσατε ρε αν δεν το καταλάβατε... τελειώσατε ψευταράδες

Που είσαι ρε Πάνο...

Καμμένε.. παίζεις με τανκς, αυτοκινητάκια και αεροπλανάκια στο ΥΠΕΘΑ; Εσύ θα κράταγες τον Αλέξη στις ράγες; Θα καταργούσατε τα Μνημόνια; Βόοοοιδι... Προδότη καρεκλάτε στα ΤΕΣΣΕΡΑ. Αν είχες τιμή θα υπέβαλλές παραίτηση.. αλλα που τσίπα με Τσίπρα..

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης