Υγρός τάφος το Αιγαίο: Πνίγηκαν άλλα τέσσερα προσφυγόπουλα

Υγρός τάφος το Αιγαίο: Πνίγηκαν άλλα τέσσερα προσφυγόπουλα

Αγνοούνται ακόμα τρία άτομα ανάμεσά τους βρέφος ενός έτους – Συνολικά διεσώθησαν 13 άνθρωποι - Ναυάγιο και στα τουρκικά χωρικά ύδατα με 12 νεκρούς 


Υγρός τάφος το Αιγαίο: Πνίγηκαν άλλα τέσσερα προσφυγόπουλα
Νέα τραγωδία με πρόσφυγες σημειώθηκε χθες αργά το βράδυ στη θαλάσσια περιοχή της Καλύμνου, κοντά στη νησίδα Καλόλιμνος.

Πλαστική βάρκα στην οποία επέβαιναν 20 πρόσφυγες μαζί με τον διακινητή, ανετράπη λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, με αποτέλεσμα να πνιγούν τέσσερα παιδιά.

Σε εξέλιξη επιχείρηση του λιμενικού για τον εντοπισμό ακόμα τριών ατόμων.  

Κλείσιμο
Από περιπολικά σκάφη εντοπίστηκαν και διεσώθησαν έντεκα  άτομα σε ημιλυπόθυμη κατάσταση, οι οποίοι παρουσίαζαν συμπτώματα υποθερμίας και από το πλήρωμα του ΠΛΣ τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ ανασύρθηκαν και τέσσερις σοροί. Επίσης επί της Καλολίμνου εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν δύο ακόμα άτομα.

Οι δεκατρείς διασωθέντες (11 άνδρες και 2 γυναίκες) και οι τέσσερις σοροί (3 ανήλικα κορίτσια και 1 ανήλικο αγόρι) μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καλύμνου και παραδόθηκαν σε στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ έξι (06) άτομα έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων, είκοσι (20) αλλοδαποί πρόσφυγες επέβαιναν σε πολυεστερικό σκάφος το οποίο βυθίστηκε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Από τη Λιμενική Αρχή Καλύμνου ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και διενεργείται προανάκριση, ενώ οι έρευνες προς εντοπισμό των τριών (03) αγνοουμένων (1 άνδρα, 1 γυναίκας και 1 παιδιού) συνεχίζονται.


Και δεύτερο ναυάγιο στην Τουρκία με 12 νεκρούς 

Δώδεκα μετανάστες πνίγηκαν σήμερα όταν το σκάφος που τους μετέφερε ναυάγησε στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ενώ επιχειρούσαν να φθάσουν στην Ελλάδα, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Η τουρκική ακτοφυλακή ανέσυρε τα πτώματα από ένα ξύλινο σκάφος που είχε ξεκινήσει από το Αϊβαλί (βορειοδυτική Τουρκία) με προορισμό τη Λέσβο, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η ακτοφυλακή κατέφερε να διασώσει άλλους 25 ταξιδιώτες οι οποίοι επέβαιναν στη βάρκα και είχαν καλέσει σε βοήθεια με τα κινητά τους τηλέφωνα, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Το Ανατολή δεν διευκρίνισε ποια ήταν η εθνικότητα των θυμάτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης