Φωτογραφίες σοκ: Οι βανδαλισμοί στο εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων έξω από τη Νομική Σχολή

Φωτογραφίες σοκ: Οι βανδαλισμοί στο εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων έξω από τη Νομική Σχολή

Αρπαξαν τα ιερά σκεύη και το Ευαγγέλιο από την Αγία Τράπεζα - Έκλεψαν τα τάματα και πήραν ό,τι υπήρχε στο παγκάρι και το φιλόπτωχο ταμείο

Φωτογραφίες σοκ: Οι βανδαλισμοί στο εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων έξω από τη Νομική Σχολή
Το ιστορικό εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Μασσαλίας, έξω από τη Νομική Σχολή Αθηνών, λεηλάτησαν και βεβήλωσαν άγνωστοι το βράδυ του Σαββάτου.

Οι διαρρηκτές έσπασαν την πόρτα του ναού και μπήκαν μέσα, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές και αφαιρώντας αντικείμενα θρησκευτικής και χρηματικής αξίας. Μάλιστα, αφαίρεσαν μέχρι και τα τάματα των πιστών από το εικόνισμα της Παναγίας και άλλα αντικείμενα θρησκευτικής και χρηματικής αξίας. 

Από τη μανία τους έσπασαν, επίσης, το αναλόγιο, το προσκυνητάρι και τα ξύλινα καθίσματα στις άκρες του ναού, ενώ έβαλαν «χέρι» στο παγκάρι και στο φιλόπτωχο ταμείο!
 
Κλείσιμο
Η νεωκόρος κυρία Μαρία ήταν η πρώτη που αντίκρισε το θέαμα στο εκκλησάκι το πρωί της Κυριακής, ενώ αποκάλυψε πως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος ναός έγιεν στόχος διαρρηκτών.
 
«Όταν μπήκα στην Εκκλησία ήταν όλα πεσμένα κάτω, τηλεφώνησα στον ιερέα και ήρθε μαζί με τους ανθρώπους από το μοναστήρι. Όλα τα είχανε πετάξει κάτω και είχαν πάρει όλα τα ασημένια και τα χρυσά της εκκλησιάς. Έσπασαν την εικόνα της Παναγίας, έσπασαν το προσκυνητάρι και το αναλόγιο, πήραν την σόμπα και τις σκούπες και από την Αγία Τράπεζα πήραν τα καντήλια και το Ευαγγέλιο», είπε στο
protothema.gr.

Πάντως, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών μετά τους πρωτοφανείς βανδαλισμούς που σημειώθηκαν στον ιστορικό Ναό των Αγίων Αναργύρων έχει ήδη ασκήσει ποινική δίωξη κατ' αγνώστων, όπως επίσης για την κατάληψη της Νομικής Σχολής και την πυρπόληση οχημάτων από ομάδες αντιεξουσιαστών.  

Σημειώνεται ότι η κατάληψη στη Νομική συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα. Το κτίριο της Σχολής έχει καταληφθεί από αντιεξουσιαστές που ζητούν την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και των συγγενών κρατουμένων της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», την κατάργηση των «αντιτρομοκρατικών νόμων» και των φυλακών τύπου Γ'.























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης