Παραμένει στη Νομική Σχολή, στο κέντρο της Αθήνας, η ομάδα αντιεξουσιαστών, που κατέλαβε το κτήριο περί τις οκτώ το πρωί.
Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, επιτέθηκαν σε φωτορεπόρτερ και τηλεοπτικό συνεργείο, που πήγαν στη Νομική, προκειμένου να καλύψουν το περιστατικό, καθώς θεώρησαν πως η κάμερα εστίαζε στα πρόσωπά τους. Ενταση επικράτησε για λίγη ώρα, ωστόσο αυτή την ώρα τα πράγματα είναι πιο ήρεμα.
Κλείσιμο
Σημειώνεται πως η ομάδα αντιεξουσιαστών, προχώρησε σε αυτήν την κίνηση με αίτημα την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και των συγγενών των κρατούμενων για συμμετοχή στην οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς, καθώς και την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' και των αντιτρομοκρατικών νόμων.
Ζητούν, επίσης, την κατάργηση των «αντιτρομοκρατικών» νόμων, καθώς και «την οριοθέτηση των ζητημάτων περί επεξεργασίας και χρήσης του γενετικού υλικού (DNA)», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση που έχουν αναρτήσει στο Διαδίκτυο.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι περίπου είκοσι αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στο κτίριο περί τις οκτώ το πρωί κρατώντας ρόπαλα και ζητώντας από τους παρόντες να αποχωρήσουν
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας