Σύσκεψη στα υπ. Δικαιοσύνης και Υγείας για το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού

Σύσκεψη στα υπ. Δικαιοσύνης και Υγείας για το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού

Την ερχόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στελεχών των συναρμόδιων υπουργείων για να δρομολογηθούν άμεσα συγκεκριμένες δράσεις για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης

Σύσκεψη στα υπ. Δικαιοσύνης και Υγείας για το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού
Την ερχόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στελεχών των συναρμόδιων υπουργείων Δικαιοσύνης και Υγείας για να δρομολογηθούν άμεσα συγκεκριμένες δράσεις για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, κ.λπ. στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού «Άγιος Παύλος» και στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Ήδη σήμερα επισκέφθηκαν ο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού και το ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Κλείσιμο
Οι δύο υπουργοί αφού επισκέφθηκαν όλους τους χώρους του νοσοκομείου και του ψυχιατρείου, συνομίλησαν  με ασθενείς κρατούμενους, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και τη διεύθυνση των δύο αυτών μονάδων υγείας. Παράλληλα, καταγράφηκαν τα προβλήματα,  τα οργανικά κενά και οι ελλείψεις.

Τους δύο υπουργούς συνόδευαν οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Βασιλική Κατριβάνου και Κώστας Ζαχαριάς, οι γιατροί των κοινωνικών ιατρείων  Αθήνας και Πειραιά, Σοφία Χριστοπούλου, Άβρα Παπαθανασίου και Σοφία Τζιτζίκου, η Έλενα Χατζημιχάλη από την «Αλληλεγγύη για Όλους» και στελέχη των δύο υπουργείων.

Εξερχόμενος του νοσοκομείου κρατουμένων  ο κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε: «Η ταχύτητα της διεξαγωγής της επίσκεψης αυτής μετά τη συγκρότηση της Κυβέρνησης δείχνει ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων της περίθαλψης των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές αποτελεί άμεση ανάγκη και πολιτική προτεραιότητα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης