Υπόθεση ΑΣΠΙΣ: Το κατηγορώ της κόρης του Παύλου Ψωμιάδη για τον πατέρα της

Υπόθεση ΑΣΠΙΣ: Το κατηγορώ της κόρης του Παύλου Ψωμιάδη για τον πατέρα της

Διαβάστε την συγκλονιστική απολογία της Όλγας Ψωμιάδη - «Ο πατέρας μου είναι ένας αυταρχικός άνθρωπος. Γινόταν ό,τι έλεγε και αποφάσιζε εκείνος», είπε στην απολογία της - «Νιώθω μια πικρία γιατί δεν μας προστάτευσε. Ως επιχειρηματίας ας πάρει όσα ρίσκα θέλει. Εμάς όμως όφειλε να μας προστατεύσει. Η μάνα μου δεν έπρεπε στα 63 της χρόνια να σέρνεται στις φυλακές»

Υπόθεση ΑΣΠΙΣ: Το κατηγορώ της κόρης του Παύλου Ψωμιάδη για τον πατέρα της
«Δεν γνώριζα τις ενέργειες του πατέρα μου. Χρησιμοποιούσε την Capital σαν να είναι ο εαυτός του. Δηλαδή η Capital και ο πατέρας μου ήταν μία τσέπη.
Ο πατέρας μου επένδυε επί σειρά ετών σε ακίνητα. Από τότε που ήμουν μικρή τον θυμάμαι να είναι δραστήριος και να κάνει επενδύσεις. Ο πατέρας μου είχε συνεχή και ανοδική πορεία. Διέθετε χρήματα. Συνεπώς, δεν θεωρώ ότι είχε σκοπό να πάρει τα χρήματα του κόσμου. Του είχα απεριόριστη εμπιστοσύνη. Γι αυτό υπέγραφα ό,τι μου έλεγε. Δηλαδή, δεν θα εμπιστευόμουν τον πατέρα μου;  Δηλαδή, έπρεπε να σκεφτώ ότι από το 2004 κ έπειτα ο πατέρας μου που είχε πάντα λεφτά, ξαφνικά αυτά που εμφάνιζε δεν ήταν δικά του;
Οχι, αυτό δεν μπορούσα να το φανταστώ.
Διοικητικά συμβούλια δεν κάναμε ποτέ. Ο πατέρας μου υπέγραφε και έπαιρνε αποφάσεις. Ξέρετε, κύριε πρόεδρε, ο πατέρας μου είναι ένας αυταρχικός άνθρωπος. Γινόταν ό,τι έλεγε και αποφάσιζε εκείνος.
Βέβαια, του είχα εμπιστοσύνη. Ακόμα και τη φορολογική μου δήλωση, άνθρωποι του πατέρα μου την έκαναν. Δεν έκανα έλεγχο ποτέ».

Κλείσιμο
Συγκλονίζει η απολογία της κόρης του Παύλου Ψωμιάδη, Όλγας, για την υπόθεση ΑΣΠΙΣ. Μια κατάθεση-εξομολόγηση που μοιάζει με το κατηγορώ της κόρης για τα λάθη του πατέρα. Μια απολογία που προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου.







Εκείνη την ώρα ο πατέρας της Όλγας Ψωμιάδη, Παύλος, ζήτησε να βγει για δεύτερη φορά από την αίθουσα. Βλέποντάς τον φορτισμένο, ο πρόεδρος του δικαστηρίου τον ρώτησε εάν επιθυμεί διακοπή της δίκης. «Κύριε κατηγορούμενε, παρατήρησα ότι όση ώρα απολογείται η κόρη σας δεν αισθάνεστε καλά. Εαν θέλετε να διακόψουμε θα το σεβαστούμε γιατί και εμείς οι δικαστές είμαστε άνθρωποι».
- «Όχι», απάντησε ο κ. Ψωμιάδης και συμπλήρωσε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του δικαστηρίου «Εάν χρειαστεί να διακόψουμε θα σας το ζητήσω».
Νιώθω πικρία που με έμπλεξε ο πατέρας μου
Σε ερώτηση του προέδρου για το τι θα έλεγε σήμερα στον πατέρα της η κυρία Ολγα Ψωμιάδη, είπε:
«Θεωρώ ότι ο πατέρας μου θα έπρεπε να είναι διπλά προσεκτικός. Τον αγαπάω, αναγνωρίζω όλα όσα έχει κάνει για μένα όμως νιώθω μια πικρία γιατί δεν μας προστάτευσε. Ως επιχειρηματίας ας πάρει όσα ρίσκα θέλει. Εμάς όμως όφειλε να μας προστατεύσει. Η μάνα μου δεν έπρεπε στα 63 της χρόνια να σέρνεται στις φυλακές».




Η αποβολή και το διαζύγιο
«Σήμερα είναι προφανές τι έπρεπε να κάνουμε τότε η μητέρα μου και εγώ. Η μητέρα μου δεν γνωρίζει από αυτες τις δουλειές. Είχε εμπιστοσύνη στον πατέρα μου, όπως κι εγώ άλλωστε. Σήμερα κύριε πρόδρε δεν θα υπέγραφα και δεν θα εμπιστευόμουν ούτε τον εαυτό μου! Βεβαίως, χρωστάει λεφτά ο πατέρας μου στον κόσμο. Και για αυτό δεν αισθάνομαι καλά. Δεν φανταζόμουν ποτε ότι θα κατηγορηθώ για κάτι τέτοιο», είπε η Όλγα Ψωμιάδη και συνέχισε την εξομολόγησή της ενώπιον του Δικαστηρίου: «Το 2009 ήμουν έγκυος. Το παιδί χάθηκε λόγω της ταραχής που πέρασα. Και στη συνέχεια χώρισα. Η πίεση ήταν τρομακτική. Κανένας δεν ήθελε να συνδέσει το όνομά του με την οικογένεια μας. Δεν λέω ότι χώρισα μόνο για αυτό, αλλά όλα αυτά που συνέβησαν τότε, επηρέσαν δραματικά και το γάμο μου με αποτέλεσμα να χωρίσω».



Ο πρόεδρος του δικαστηρίου διέκρινε ότι σήμερα η Όλγα Ψωμιάδη, για πρώτη φορά, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της στη δικαστική αίθουσα.

«Δεν συνηθίζω να δακρύζω ή να εκφράζω τα αισθήματα μου μπροστά σε κόσμο. Συνήθως είμαι ατάραχη. Τι να πω; Καταλαβαίνετε...» είπε η κυρία Ψωμιάδη.

Σύζυγος Ψωμιάδη: Ήμουν στο πλευρό όσων αδικήθηκαν, διέθεσα την προσωπική μου περιουσία

Η σύζυγος του Παύλου Ψωμιάδη, φοβερά κουρασμένη και ταλαιπωρημένη από τη χρόνια διαμάχη, αλλά και τον εγκλεισμό της στη φυλακή, απολογήθηκε μετά την κόρη της, Όλγα, αρνούμενη ότι έχει ποινική ευθύνη, αφού δεν γνώριζε για την εξαπάτηση των επενδυτών.

“Ο ρόλος μου είναι εκείνος της νοικοκυράς. Δεν έχω γνώσεις περί οικονομικών ή ασφαλιστικών. Ο σύζυγός μου δεν με ενημέρωνε για τις ενέργειές του ή τις αποφάσεις που ο ίδιος λάμβανε, παρά μόνο επιγραμματικά. Δηλαδή, μου έλεγε: «Αγοράσαμε αυτό ή επιτύχαμε το άλλο». Σχετικά με την Capital, δεν μου είχε αποκαλύψει ποτέ τίποτα. Τα πρακτικά μου τα έφερνε ο άντρας μου ή κάποιος υπάλληλος της εταιρείας και εγώ απλώς υπέγραφα. Έτσι μου έλεγε ο άντρας μου να κάνω και έτσι έπραξα. Του είχα εμπιστοσύνη. Εγώ δεν είχα καμία συμμετοχή σε όλα αυτά. Δεν γνώριζα ούτε τα προϊόντα του ομίλου. Ο σύζυγός μου ήταν διαχειριστής της περιουσίας μου”.

Διαβάστε περισσότερα εδώ



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης