Παύλος Ψωμιάδης: Πώς αντάλλαξε τα σπίτια με τα παιδιά του

Παύλος Ψωμιάδης: Πώς αντάλλαξε τα σπίτια με τα παιδιά του

Εκχώρησε τα υπερπολυτελή παλάτια των 25 εκατ. ευρώ στους ομολογιούχους της Ασπίς και η Δικαιοσύνη αποφυλάκισε τη σύζυγο και τα παιδιά του

Παύλος Ψωμιάδης: Πώς αντάλλαξε τα σπίτια με τα παιδιά του
Χρειάστηκε 21 χρόνια για να κτίσει την «αυτοκρατορία» του ο Παύλος Ψωμιάδης, οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης οκτώ ετών χωρίς αναστολή που του επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον Απριλίο του 2012. Είχε προηγηθεί το «λουκέτο» άπό τις εποπτικές αρχές στις ασφαλιστικές του εταιρείες από το 2009 που πυροδότησε την κατάρρευση του ομίλου ΑΣΠΙΣ, αφήνοντας ακάλυπτους χιλιάδες ασφαλισμένους και χωρίς εργασία εκατοντάδες εργαζόμενους.

Και ακόμα ο ίδιος είχε συλληφθεί ένα κρύο βράδυ του Δεκεμβρίου του 2010 στο Χαλάνδρι ύστερα από ένταλμα του 6ου τακτικού ανακριτή Αθηνών και οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Μέσα σε πέντε χρόνια ο άλλοτε ατσίδας πωλητής συμβολαίων από τα Ταμπούρια, που περιεβλήθη το μεγαλείο του “ομιλάρχη” και το πρεστίζ του «τραπεζίτη», τα είχε χάσει όλα. Αν και όχι ακριβώς. Τα πανάκριβα και υπερπολυτελή παλάτια που έχτισε την εποχή της παντοδυναμίας του παρέμεναν στην ιδιοκτησία του ίδιου και της οικογένειας του τους ανήκαν προσωπικά, και τα οποία συνέχιζαν να τα καρπώνονται υπό την επωνυμία διαφόρων εταιρειών. Σήμερα, όμως, παραχωρούνται και αυτά στους εξαπατημένους και σφόδρα ζημιωμένους ομολογιούχους της ΑΣΠΙΣ Capital, με αντάλλαγμα την προσωρινή αποφυλάκιση του γιου του Ντάνου, της κόρης του Ολγας και της γυναίκας του Μάρως. 

Κλείσιμο


Μύκονος
Η εντυπωσιακή βίλα της οικογένειας Ψωμιάδη στον κόλπο της Ψαρούς στη Μύκονο


Τα ακίνητα που παραχωρεί η οικογένεια Π. Ψωμιάδη αφορούν όλη μάλλον την ακίνητη περιουσία τους και είναι αποτέλεσμα συμβιβασμού, έπειτα από τρεις μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων. Σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς, η τιμή των ακινήτων εκτιμάται πάνω από τα 25 εκατ. ευρώ, γεγονός που κάνει τους δικηγόρους των θυμάτων να αισιοδοξούν ότι θα αποζημιώσουν τους πελάτες τους στο μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων που έχασαν. Ηδη το δικηγορικό γραφείο των κυρίων Ιωάννη και Μιχάλη Μαρκουλάκου που εκπροσωπεί τους ομολογιούχους, βρίσκεται σε επαφή με funds του εξωτερικού τα οποία έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για το σύνολο των ακινήτων. Σκοπός τους είναι να πουληθούν όλα μαζί και όχι ανά τεμάχιο, αν αυτό καταστεί εφικτό. «Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ένας μεγάλος δικαστικός αγώνας και θεωρούμε ότι αυτή ήταν η καλύτερη λύση τόσο για τους ομολογιούχους της ΑΣΠΙΣ Capital που εκπροσωπούμε όσο και για την οικογένεια Ψωμιάδη. Ευχαριστούμε και για λογαριασμό των εντολέων μας όλους τους δικαστές και εισαγγελείς που ασχολήθηκαν με την υπόθεση» δηλώνουν.

Τα παλάτια των 25 εκατ. ευρώ

Τα ακίνητα του Παύλου Ψωμιάδη παραπέμπουν σε μια άλλη εποχή. Σε μια εποχή ευμάρειας, αδιαφάνειας, αμεριμνησίας και άκρατης υπερβολής. Τότε που άνθρωποι σαν το άλλοτε πρώην ισχυρό αφεντικό της ΑΣΠΙΣ δημιουργούσαν τεράστια ακίνητη περιουσία έστω και αν έπρεπε να χρησιμοποιήσουν αθέμιτους τρόπους προκειμένου να πετύχουν τους σκοπούς τους. Η παραβατική επιχειρηματική του συμπεριφορά, το βύθισμα του χεριού μέχρι τον αγκώνα στο μέλι, η δημιουργία πυραμίδας χωρίς κανένας να πάρει μυρωδιά, στολίζονταν εν αγνοία ή εθελοτυφλία των ελεγκτικών αρχών τότε με περγαμηνές που έκαναν λόγο για τον «εφτάψυχο» και τον επιχειρηματικό ¨κολοσσό” Ψωμιάδη . Ο οποίος κινούνταν επιδέξια στα όρια της νομιμότητας με χειραγώγηση μετοχών και αποθεματικά -μαϊμού .







Η Μάρω Ψωμιάδη και τα δύο της παιδιά, Ολγα και Ντάνος, αποφυλακίστηκαν προσωρινά μετά τον συμβιβασμό με τους εξαπατημένους επενδυτές για την παραχώρηση της ακίνητης περιουσίας τους

Ήταν η περίοδος που περνούσε τις ελεύθερες ώρες του συνομιλώντας με πολιτικούς και τραπεζίτες, τα σαλόνια της Λέσχης Αθηνών. Ήταν στο αποκορύφωμα της χρηματιστηριακής του δόξας και του μπαράζ των εξαγορών όταν η απληστία πασπαλιζόταν με τη χρυσόσκονη των χλιδάτων ρεβεγιόν, των κομψών δεξιώσεων, των αποκλειστικών χορηγιών σε πολιτιστικά δρώμενα αλλά και την παροχή δώρων γοητείας ή εκμαυλισμού. Όταν στο απόγειό του ήλεγχε πάνω από 17 εταιρείες, όπου η μία συμμετείχε αλυσιδωτά στην άλλη, τα χρυσά ρολόγια Rolex, γνωστότερα σε όσους τα παρελάμβαναν για να κοσμήσουν τους καρπούς τους ως «δωράκια του Παύλου», ακτινοβολούσαν συμβολικά την επιρροή εκείνης της επιχειρηματικής υπεροχής που θα αποδεικνυόταν αργότερα φούσκα.

Κυρίως, όμως, εκείνο που εξασφάλιζε κοινωνικό γόητρο σε ένα αυτοδημιούργητο Ποντιακής καταγωγής και λιτής διαβίωσης Πειραιώτη ήταν η αίγλη της απόκτησης κάποιου “παλατιού” για κατοικία και επιχειρηματική έδρα. Και όχι μόνο ενός. Ποτέ δεν φτάνει ένα, όπως απέδειξε και η περίπτωση Άκη Τσοχατζόπουλου. Γι' αυτό και ο Παύλος Ψωμιάδης λέγεται πως δεν αρκέστηκε στο εξ ολοκλήρου ιδιόκτητο ακίνητο στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας αλλά φερόταν κάτοχος και οικοπέδου αλλά και πολυτελούς διαμερίσματος στον ίδιο δρόμο, την περίοδο που επιχειρηματικά μεσουρανούσε.

Συνολικά στα ακίνητα στην Αθήνα, την Κηφισιά, την Μύκονο, το Ρέντη, την Θεσσαλονίκη, οικόπεδα στη Χαλκιδική κ.α. που παρχωρούνται, έχουν εγγραφεί προσημειώσεις από ζημιωμένους ομολογιούχους. Παραλληλα υπαρχουν και άλλα που ανήκουν σε διαφορετικές εταιρείες, οι οποίες έχουν μεν χρέη προς την ΑΣΠΙΣ BANK, αλλά οι δικηγόροι των εξαπατημένων σκοπεύουν σε μια διαχείρισή τους που θα αποφέρει στους πελάτες τους το μέγιστο δυνατό οικονομικό όφελος. Από τη λίστα των συνολικά δεκατριών ακινήτων κατοχής της οικογένειας Ψωμιάδη, τρία είναι πλέον αυτά που ξεχωρίζουν.

Η βίλα της οδού Κυβέλης στην Κηφισιά

Η εντυπωσιακή βίλα της Κηφισιάς εμβαδού 645 τ.μ. μετά πισίνας 50 τ.μ. που διέμενε η κόρη του Παύλου Ψωμιάδη, Ολγα, εκτείνεται σε οικόπεδο 1.263 τ.μ.. Η οικία αγοράστηκε από την οικογένεια Ψωμιάδη έναντι άγνωστου τιμήματος και ανακαινίστηκε πλήρως. Ως ιδιοκτήτης φαινόταν η Κυβέλη Αστικές Εκμεταλλεύσεις Α.Ε.



Κηφισιά
Η υπερπολυτελής κατοικία των 650 τ.μ. με την πισίνα


Τα θωρακισμένα γραφεία και το «χρυσό» θησαυροφυλάκιο στη Βασ. Σοφίας

Το ακίνητο επί της Βασ. Σοφίας 68 έχει 5 υπέργειους και 5 υπόγειους ορόφους. Ένα από τα εντυπωσιακά στοιχεία είναι ότι στο ισόγειο έχουν τοποθετηθεί αλεξίσφαιρα τζάμια που μπορούν να αντέξουν βολές από ρουκετοβόλα όπλα. Κατεβαίνοντας στα υπόγεια το σκηνικό αρχίζει να θυμίζει κάτι από… Αμφίπολη. Συγκεκριμένα, 5 ορόφους κάτω από τη γη ο Παύλος Ψωμιάδης σχεδίασε και δημιούργησε, όχι βέβαια κάποιο ταφικό μνημείο, ένα τεράστιο , υπερσύχρονο και απολύτως ασφαλή χώρο φύλαξης και στεγάσης πολύτιμων περιουσιακών στοιχέιων με προδιαγραφές τραπεζικού θησαυροφυλακίου. Είναι κατασκευασμένο από ειδικούς Ελβετούς τεχνίτες που πληρώθηκαν αδρά για να το υλοποιήσουν με τέτοιον τρόπο ώστε η παραβίασή του να καθίσταται αδύνατη. Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει ράμπα και η μετακίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με ασανσέρ το οποίο μπορεί να σηκώσει τεθωρακισμένο όχημα χρηματαποστολής. Έξω από το ακίνητο είναι η έξοδος του μετρό Μεγάρου Μουσικής και απέναντι η αμερικανική πρεσβεία. Το ακίνητο ολοκληρώθηκε το 2009 και προοριζόταν για τα κεντρικά κτίρια της ΑΣΠΙΣ ΒΑΝΚ. Για να μεταφέρεται το ρεύμα δεν έχει καλώδια, αλλά υπερσύγχρονες πλάκες χαλκού.

Η βίλα της Μυκόνου και το λίαρ τζετ

Αγιος Λάζαρος
Το ακίνητο εκτείνεται σε παραθαλάσσιο οικόπεδο 4 στρεμμάτων στον κόλπο της Ψαρούς και θεωρείται από τους μεσίτες της αγοράς ως ένα από τα φιλέτα του νησιού με ιδιαίτερο αγοραστικό ενδιαφέρον λόγω της ιδανικής του τοποθεσίας αλλά και της ιδιαίτερα εύκολης πρόσβασής του στη θάλασσα. Μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και τόσο κοντά στην πιο δημοφιλή παραλία του νησιού αποτελούσε επί σειρά ετών το εξοχικό καταφύγιο της οικογένειας Ψωμιάδη αλλά και το μέρος όπου κλείνονταν οι συμφωνίες με τους συνεργάτες και τους πελάτες των επιχειρήσεών τους. Στη Μύκονο τα μέλη της οικογένειας πηγαινοερχόντουσαν με λίαρ τζετ που μίσθωναν από την εταιρεία InterJet και φυσικά ο λογαριασμός πήγαινε στα ταμεία της ΑΣΠΙΣ. Οι τοίχοι της οικίας των 415 τ.μ. κοσμούνταν από πανάκριβα έργα τέχνης. Μπορούσε να φιλοξενήσει μέχρι και 10-12 άτομα, ενώ οι καλεσμένοι απολάμβαναν βασιλική περιποίηση από το προσωπικό της βίλας. Υπήρχε μέχρι και μόνιμος προσωπικός σεφ. Το εν λόγω ακίνητο είναι στο όνομα της Ολγας και του Ντάνου Ψωμιάδη.



Παρασκευή 15.00: Ο Παύλος Ψωμιάδης μετά την απολογία του οδηγείται με χειροπέδες στον Κορυδαλλό

Τα υπόλοιπα ακίνητα

Μέσα στη λίστα με τα ακίνητα που έχουν εγγραφεί προσημειώσεις από ομολογιούχους περιλαμβάνεται ένα ισόγειο κατάστημα επί της οδού Κηφισίας στο ύψος του Αμαρουσίου, ένα διαμέρισμα επί της οδού Ξενοφώντος στην Αθήνα, συγκρότημα γραφείων επί της Συγγρού και Δράκου στην Αθήνα. Στα ακίνητα που έχουν βάρη από την ΑΣΠΙΣ BANK και για τα οποία οι δικηγόροι των ομολογιούχων προσδοκούν σε οικονομικά οφέλη για τους πελάτες τους είναι: ένα κτίριο 1.107,62 τ.μ. με 11 θέσεις πάρκινγκ επί της λεωφόρου Κηφισία κάτω από την επωνυμία της εταιρείας Προβίζιον Α.Ε., ένας ισόγειος χώρος 136 τ.μ. στην Καλλιθέα κάτω από την επωνυμία της ίδιας εταιρείας, ένα διαμέρισμα 133,65 τ.μ. επί της οδού Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη, ένα κτίριο 1.178,60 τ.μ. στην οδό Ρογκότη και ένα επί της Βασ. Ολγας 10.Στη λίστα περιγράφεται και μια μεγάλη έκταση 21 στρεμμάτων στην περιοχή της Χαλκιδικής. Τέλος, στις Σέρρες ένα κατάστημα 277 τ.μ. με υπόγειο 147 τ.μ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης