Στον Εισαγγελέα ο δήμαρχος Πάτρας για την αξιολόγηση

Στον Εισαγγελέα ο δήμαρχος Πάτρας για την αξιολόγηση

«Κύμα» στήριξης από εργαζόμενους και παρατάξεις προς τον Κώστα Πελετίδη που αρνείται να δώσει στοιχεία για τον επανέλεγχο συμβάσεων - Υπόμνημα απέστειλε ο δήμαρχος Λάρισας

Στον Εισαγγελέα ο δήμαρχος Πάτρας για την αξιολόγηση
Το κατώφλι του Εισαγγελέα περνάει το πρωί της Πέμπτης ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος πιστός στα όσα είχε δεσμευτεί προεκλογικά, αρνήθηκε να στείλει στην κυβέρνηση τα στοιχεία που του είχαν ζητηθεί για τον επανέλεγχο των συμβάσεων δημοτικών υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν στα πλαίσια του «Νόμου Παυλόπουλου».

Στο πλευρό του αναμένεται να βρεθούν αρκετοί δημοτικοί υπάλληλοι, ο σύλλογος των οποίων έχει προκηρύξει στάση εργασίας προκειμένου να συμπαρασταθούν έμπρακτα στον κ. Πελετίδη.

Στο δήμαρχο Πάτρας, όπως αναφέρει το
thebest.gr
Κλείσιμο
, συμπαρίσταται και η παράταξη «ΡΑΠ – Ανθρώπινη Πόλη», που είχε στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την ίδια ώρα ο κ. Πελετίδης εμφανίζεται ανυποχώρητος από την αρχική του θέση, η οποία είχε εκφραστεί πριν από λίγες μέρες μέσω γραπτής του δήλωσης στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Για κανένα λόγο δεν θα συναινέσουμε στην εφαρμογή ενός αντιλαϊκού νόμου, που επιβάλλει η συγκυβέρνηση, στα πλαίσια των συμφωνηθέντων κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο. Η δήθεν αξιολόγηση και επανέλεγχος των συμβάσεων, θα οδηγήσει σε απολύσεις και στην αντικατάσταση της σταθερής απασχόλησης, με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση με την αξιολόγηση και τις αναδιαρθρώσεις, στοχεύουν σε ένα κράτος πιο αυταρχικό και εχθρικό για το λαό και τους εργαζόμενους, με ιδιωτικοποιημένους τομείς και υπηρεσίες, προκειμένου να ξαναπληρώσουν τα λαϊκά στρώματα».


Υπόμνημα απέστειλε ο δήμαρχος Λάρισας
Με υπόμνημα που απέστειλε την Τετάρτη στην αντεισαγγελέα εφετών ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν συναίνεσε στο ζήτημα του επανελέγχου των συμβάσεων των εργαζομένων στον δήμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο του υπομνήματος που ο κ. Καλογιάννης απέστειλε στην αντεισαγγελέα εφετών Λάρισας Σοφία Αποστολάκη, αρνείται ότι η απόφασή του συνιστά απείθεια και παράβαση καθήκοντος και υποστηρίζει ότι δεν υπήρχε δόλος, ούτε πρόθεση να καλύψει κανένα ή να βλάψει τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Τονίζει δε, ότι η απόφασή του είχε μοναδικό σκοπό τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του δήμου και την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου και των πολιτών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης