Στον Εισαγγελέα για την αξιολόγηση δήμαρχοι της Αριστεράς

Στον Εισαγγελέα για την αξιολόγηση δήμαρχοι της Αριστεράς

Προθεσμία για την ερχόμενη Τετάρτη πήρε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος - Αύριο θα παρουσιαστεί η δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη

Στον Εισαγγελέα για την αξιολόγηση δήμαρχοι της Αριστεράς
Στην Εισαγγελία Εφετών παρουσιάζεται, την Πέμπτη,  η δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη, στο πλαίσιο της προανακριτικής εξέτασης που έχει ξεκινήσει σε βάρος πέντε δημάρχων της χώρας για την άρνησή τους να παραδώσουν στοιχεία για την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο μετατροπής συμβάσεων των υπαλλήλων των δήμων, ύστερα από αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων των δήμων στους οποίους προΐστανται.

Την Τετάρτη, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος πήρε προθεσμία έως την ερχόμενη Τετάρτη, προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις, διότι αρνήθηκε να παραδώσει στοιχεία για την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων.

Οι δήμαρχοι προσέρχονται με την κατηγορία της απείθειας και της παράβασης καθήκοντος. 

Κλείσιμο
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Αυγή», οι δήμαρχοι της Αριστεράς προχωρούν στον έλεγχο των πιστοποιητικών. Μάλιστα, μέχρι τώρα στο δήμο Χαλανδρίου έχουν ελεγχθεί 170 από τα 564 πιστοποιητικά χωρίς να εντοπιστεί κάποιο πλαστό, ενώ στο δήμο Λάρισας ελέγχθησαν 300 και έχουν εντοπιστεί 4 πλαστά. 


Ψήφισμα συμπαράστασης στον δήμαρχο Χαλανδρίου από το ΔΣ Αγίας Παρασκευής

Την αμέριστη συμπαράστασή του στον δήμαρχο Χαλανδρίου, Σίμο Ρούσσο, σε ό,τι αφορά την κλήτευσή του από την Εισαγγελία Εφετών, εκφράζει με απόφασή του το δημοτικό δυμβούλιο της Αγ. Παρασκευής.

«Ο δήμαρχος Χαλανδρίου διώκεται γιατί υπερασπίζεται τους εργαζόμενους και την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών των δήμων. Διώκεται γιατί αντιστέκεται στην υποβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα έχει βαρύτατες συνέπειες στην καθημερινή ζωή των πολιτών και στην εύρυθμη λειτουργία των δήμων» τονίζεται σε ψήφισμα που ενέκρινε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο και σημειώνεται ότι ανάλογη απόφαση για μη αποστολή των συμβάσεων των εργαζομένων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχουν λάβει τόσο ο δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, όσο και δεκάδες άλλες δήμαρχοι, με αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης