Δήμαρχος Χαλανδρίου: Στην παρέλαση ακούστηκε μια ρώσικη μελωδία που χρησιμοποιήθηκε και σαν ύμνος του ΕΑΜ

Δήμαρχος Χαλανδρίου: Στην παρέλαση ακούστηκε μια ρώσικη μελωδία που χρησιμοποιήθηκε και σαν ύμνος του ΕΑΜ

«Κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν στην εποχή που η εθνική αντίσταση ήταν παράνομη», είπε ο κ. Ρούσσος - Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση της Σοφίας Βούλτεψη ότι οικειοποιείται τους αγώνες άλλων, ο δήμαρχος Χαλανδρίου ρώτησε θεατρικά ποιος το είπε κι όταν του επισημάνθηκε ότι πρόκειται δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου απάντησε: «Δεν έχει καμιά σημασία»

Τι είπε ο δήμαρχος Χαλανδρίου στην εισαγγελέα για την αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων και τον επανέλεγχο των συμβάσεων

Δήμαρχος Χαλανδρίου: Στην παρέλαση ακούστηκε μια ρώσικη μελωδία που χρησιμοποιήθηκε και σαν ύμνος του ΕΑΜ
Ως ύποπτος τέλεσης δυο αδικημάτων- της απείθιας και της παράβασης καθήκοντος - κλήθηκε και κατάθεσε σήμερα στην εισαγγελέα κ. Καλλιόπη Νταγιάντα ο δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Σίμος Ρούσσος.  Ο δήμαρχος Χαλανδρίου – που χθες βρέθηκε στο επίκεντρο λόγω του ύμνου του ΕΑΜ με τον οποίο παρήλασαν οι μαθητές του Χαλανδρίου – φέρεται να αρνήθηκε να παραδώσει στοιχεία για την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων.

Μάλιστα, για το θέμα αυτό, δηλαδή τον ύμνο τον ΕΑΜ που ακούστηκε στη μαθητική παρέλαση, ρωτήθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη η οποία δήλωσε:
«Εγώ πιστεύω στην Ενωμένη Εθνική Αντίσταση 41-44. Δεν αναγνωρίζω σε κανέναν να οικειοποιείται τους αγώνες άλλων. Ο αγώνας των Ελλήνων με κορυφαία στιγμή τον Γοργοπόταμο έγινε κατά του ξένου κατακτητή και όχι κατά του μνημονίου και των δανεικών. Δεν μπορείς να οικειοποιείσαι τα τραγούδια, τους αγώνες, τις ζωές, τους βασανισμούς άλλων. Αυτό το στηλιτεύω».

Αντίθετα, ο συνήγορος του κ.Ρούσσου, πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος  κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ανέφερε: «Καλύτερα θα κάνουν να σιωπούν».
Κλείσιμο

Από την πλευρά του ο κ. Ρούσσος όταν ρωτήθηκε για τη δήλωση της κυρίας Βούλτεψη είπε: «Ποιος το είπε;», και όταν του επισημάνθηκε «η κυβερνητική εκπρόσωπος», απάντησε «δεν έχει καμία σημασία».
Τελικά μετά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων  αναφορικά με τα όσα έλαβαν χώρα στη χθεσινή παρέλαση στο Χαλάνδρι, ο κ.  Ρούσσος δήλωσε:
«Έγινε μια παρά πολύ ωραία συναυλία σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης. Παίξαμε αποσπάσματα από το «Αξιον εστι» και είδα δεκάδες ανθρώπους να κλαίνε από συγκίνηση, αυτό είναι το  πραγματικό νόημα αυτής της ημέρας.
Η Εθνική Αντίσταση νομιμοποιήθηκε το 1982, παρ’ όλο που είχαμε σαν χώρα τα περισσότερα θύματα. Οι αγωνιστές της εποχής εκείνης σύρθηκαν στις εξορίες και αποκαταστάθηκαν 40 χρόνια μετά. Κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν στην εποχή που ήταν παράνομη η εθνική αντίσταση. Δεν θα το πετύχουν».

Συνεχίζοντας, ο δήμαρχος Χαλανδρίου επισήμανε: «Αυτό που ακούστηκε στην παρέλαση ήταν μια ρώσικη μελωδία που έχει χρησιμοποιηθεί και ως ύμνος του ΕΑΜ. Η μουσική υποτίθεται πως ηρεμεί τα πνεύματα, κάποιοι όμως δεν ηρεμούν με τίποτα».

Σε ό,τι αφορά το θέμα των συμβάσεων πάντως για το οποίο κλήθηκε ο κ.Ρούσσος έκανε λόγο «για νόμο αντισυνταγματικό που δεν εφαρμόζεται».

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση ερευνάται με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη μετά από φάκελο που της διαβίβασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. ενώπιον της κυρίας Νταγιάντα έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις πέντε ακόμη δήμαρχοι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης