Λοβέρδος: «Δεν παίζουμε με ανθρώπινες ζωές» - Αξιολόγηση μέσω ειδικής εταιρίας

Λοβέρδος: «Δεν παίζουμε με ανθρώπινες ζωές» - Αξιολόγηση μέσω ειδικής εταιρίας

Ξεκίνησε η διαδικασία επανατοποθέτησης 600 υπαλλήλων - Δείτε αναλυτικά πώς θα γίνει και τι προβλέπει το χρονοδιάγραμμα - «Δεν έχω στα χέρια μου κανένα κείμενο αξιολόγησης» επεσήμανε  ο υπουργός Παιδείας - Σήμερα συνεδριάζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι

Λοβέρδος: «Δεν παίζουμε με ανθρώπινες ζωές» - Αξιολόγηση μέσω ειδικής εταιρίας
Έως την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ κανένας διοικητικός δεν θα απολυθεί επεσήμανε χθες  στους πρυτάνεις των 8 Πανεπιστημίων που έχουν διοικητικούς σε διαθεσιμότητα ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. Για να συμπληρώσει με νόημα: «Με το μάτι δεν παίζουμε με ανθρώπινες ζωές», ανακοινώνοντας πρόγραμμα αξιολόγησης μέσω ειδικής εταιρίας. Οι πρυτάνεις δήλωσαν απόλυτα ευχαριστημένοι, ξεκαθαρίζοντας οτι οι ίδιοι ποτέ δεν συμφώνησαν σε απολύσεις.

Εν τω μεταξύ χθες με τη συνεδρίαση του Τριμελούς Συμβουλίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ξεκίνησε η διαδικασία επανατοποθέτησης των 600  διοικητικών  υπαλλήλων των ΑΕΙ που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας.

Κλείσιμο
Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα περιλαμβάνει:
 
1. Οι διοικητικοί υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καλούνται εντός αποκλειστικής προθεσμίας 15 ημερών από τη δημοσίευση της ανακοίνωσης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης να υποβάλουν αίτηση προτίμησης, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στις Διευθύνσεις Διοικητικού – Προσωπικού των φορέων προέλευσης.
 
2. Εντός 5 ημερών από την υποβολή των αιτήσεων, οι διευθύνσεις διοικητικού των ΑΕΙ προέλευσης θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη σύνταξη των πινάκων συνδρομής κριτηρίων. Στη συνέχεια, αποστέλλουν το σύνολο των σχετικών στοιχείων στο ΑΣΕΠ, το οποίο εκδίδει τους προσωρινούς πίνακες διάθεσης των υπαλλήλων.
 
3. Οι διοικητικοί υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καλούνται εντός 5 ημερών από την έκδοση των προσωρινών πινάκων να καταθέσουν τις ενστάσεις τους οι οποίες εξετάζονται στη συνέχεια από το αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
 
4. Στη συνέχεια, το ΑΣΕΠ καταρτίζει και εκδίδει τους τελικούς πίνακες διάθεσης των υπαλλήλων.
 
5. Μετά την υποβολή τυχόν αιτήσεων θεραπείας από διοικητικούς υπαλλήλους και την εξέτασή τους, εκδίδονται οι οριστικοί πίνακες διάθεσης των υπαλλήλων.
 
6. Ο φορέας υποδοχής (ΑΕΙ και ΤΕΙ) εκδίδει τις αποφάσεις μετάταξης – μεταφοράς.
Με τη συνεδρίαση του Τριμελούς Συμβουλίου του αρ. 5 του Ν. 4024/2011 του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ξεκίνησε η διαδικασία επανατοποθέτησης διοικητικών  υπαλλήλων των ΑΕΙ που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας.
 
Η  ανάθεση της αξιολόγησης σε εταιρεία αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί ως τις 30  Ιουνίου.

Ο υπουργός Παιδείας ζήτησε στη χθεσινή του συνάντηση με τα πανεπιστήμια να τηρηθούν αυστηρά τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν και να στείλουν οι διοικήσεις τους τα οργανογράμματα με τις ανάγκες τους σε διοικητικό προσωπικό.

Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους οτι η αξιολόγηση θα γίνει με κριτήρια, επισημαίνοντας οτι η προηγούμενη διαθεσιμότητα, από τον προκάτοχό του δηλαδή, όπως εννοήθηκε προέκυψε χωρίς αξιολόγηση. «Δεν έχω στα χέρια μου κανένα κείμενο αξιολόγησης» επεσήμανε  ο κ. Λοβέρδος. Για να συμπληρώσει οτι στηρίζει τις αποφάσεις του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου για την λύση που βρέθηκε στο θέμα.

Οι πρυτάνεις από την πλευρά τους κάλεσαν τον υπουργό στην επόμενη Σύνοδο τους που θα γίνει στο τέλος του μήνα ενώ σε αναστάτωση είναι κάποια Πανεπιστήμια, όπως το ΕΜΠ και το Πάτρας που παραμένουν κλειστά.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Γ. Παναγιωτάκης είπε χαρακτηριστικά οτι δεν υπάρχει φύλαξη στο Πανεπιστήμιο γιατί όλοι οι φύλακες είναι σε διαθεσιμότητα και μάλιστα και ο ίδιος είναι εθελοντής φύλακας. Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γ. Καρδάσης προέλεψε οτι η αξιολόγηση θα οδηγήσει σε προσλήψεις ενώ ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θωμάς Σφηκόπουλος Αθηνών έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου οτι το καλοκαίρι υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς στην Πανεπιστημιούπολη καθώς δεν υπάρχουν φύλακες, ενώ κλοπές σημειώνονται καθημερινά.

Σήμερα συνεδριάζει η Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων, προκειμένου να εξετάσει τη στάση της μετά τις ανακοινώσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης