Η Φαίη δολοφονήθηκε, η αδελφή της και πάλι στα καλλιστεία

Η Φαίη δολοφονήθηκε, η αδελφή της και πάλι στα καλλιστεία

Η κατηγορούμενη εμφανίστηκε με ανανεωμένη διάθεση σε καλλιστεία σκύλων, μόλις δύο ημέρες πριν τη δίκη για τον θάνατο της αδελφής της - Το ξέσπασμα του πατέρα: «Τι σημαίνει δεν ήξερε ότι ήταν τα σαράντα της αδερφής της;»

Ο ήρωας του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας παραμένει σεμνός!
Η Φαίη δολοφονήθηκε, η αδελφή της και πάλι στα καλλιστεία
Ο σάλος που προκάλεσε η απόφασή της, τον Ιούνιο του 2013, να μην παραβρεθεί στο 40ήμερο μνημόσυνο της αδελφής της, αλλά να δώσει το «παρών» σε καλλιστεία σκύλων, δεν φαίνεται να την πτόησε. Δύο ημέρες πριν από τη δίκη για τη δολοφονία της αδελφής της, η Μαριαλένα επισκέφθηκε νέο διαγωνισμό τετράποδων και μάλιστα ανανεωμένη, έχοντας βάψει τα μαλλιά της στο κόκκινο χρώμα του πάθους.



Το Σάββατο 4 Μαΐου, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο Αττικής, διεξάγονταν δύο διεθνείς εκθέσεις μορφολογίας από τον Κυνολογικό Ομιλο Ελλάδος. Οι καλύτερες ράτσες σκύλων με βάση τα χαρακτηριστικά και τις ικανότητές τους συμμετείχαν σε έναν διαγωνισμό που τα τελευταία χρόνια αποκτά συνεχώς νέους φανατικούς φίλους. Πιστή στο ραντεβού ήταν και η πέτρα του σκανδάλου στην τραγωδία της Νέας Μάκρης, που πριν από έναν χρόνο συγκλόνισε την κοινή γνώμη.

Η Μαριαλένα Μπλάχα, αδελφή της άτυχης Φαίης, συνοδεύοντας τον αγαπημένο της σκύλο ράτσας κάνε κόρσο που ακούει στο όνομα Νίτρο, συμμετείχε στη μία από τις δύο εκθέσεις αλλά και στην ειδική έκθεση για την Ομάδα 2, όπου παίρνουν μέρος γερμανικοί μολοσσοί, ντόπερμαν, ποιμενικοί κ.ά.

Κλείσιμο


Η 33χρονη Μαριαλένα Μπλάχα προσπαθεί να υιοθετήσει μια νέα εικόνα ζωής... Οι σέξι πόζες στην παραλία αλλά και οι φωτογραφήσεις της ως μοντέλου ρούχων ανήκουν στο παρελθόν

Αυτή τη φορά ο Νίτρο δεν κατάφερε να πάρει κάποια διάκριση όπως στο παρελθόν, η ίδια όμως κέντρισε τα βλέμματα και τα σχόλια των παρευρισκομένων, οι οποίοι την αναγνώρισαν παρά την αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών της: από μελαχρινή έγινε κοκκινομάλλα. Φορώντας ένα χακί σακάκι, ανθρακί κολάν, καφέ μπότες και στυλάτα γυαλιά ηλίου, έκανε πασαρέλα με τον Νίτρο πάνω στο γκαζόν και μπροστά στην κριτική επιτροπή, για να αποχωρήσει στη συνέχεια από τον χώρο με γρήγορο διασκελισμό.



Τρεις ημέρες μετά, η Μαριαλένα Μπλάχα, ντυμένη σαν κρεμμύδι και φορώντας ένα σάλι στο κεφάλι της για να καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου της από τις κάμερες και τους φωτογράφους, μπήκε τρέχοντας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για να καθίσει στο εδώλιο δίπλα στον κατηγορούμενο για τον θάνατο της αδελφής της και εφήμερο ερωτικό της σύντροφο Βαγγέλη Στεφανάκη. Αν και η δίκη είχε ξεκινήσει τη Δευτέρα, οπότε και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο της Θανάση Πλεύρη, αναγκάστηκε να εμφανιστεί την Τρίτη, καθώς το δικαστήριο διέταξε την αυτοπρόσωπη παρουσία της για διακρίβωση της αλήθειας. Οταν ρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, για την επιλογή της να μην εμφανιστεί στο μνημόσυνο της αδελφής της τον Ιούνιο του 2013, αλλά να παραστεί στα καλλιστεία σκύλων στη Θεσσαλονίκη, απάντησε ότι δεν γνώριζε πότε ήταν το μνημόσυνο, ενώ είχε ανάγκη τα 100 ευρώ που εισέπραξε για την παρουσίαση της διοργάνωσης.



Εκτός από την αγάπη της για τον σκύλο της και τα καλλιστεία, που παραμένει όπως αποδεικνύεται ανεπηρέαστη ό,τι κι αν συμβεί, η 33χρονη Μαριαλένα Μπλάχα φαίνεται ότι προσπαθεί να υιοθετήσει μια νέα εικόνα στη ζωή της. Οι σέξι πόζες στην παραλία αλλά και οι φωτογραφήσεις της ως μοντέλου ρούχων ανήκουν στο παρελθόν, το οποίο έχει διαγράψει, ή έτσι δείχνει, συμπεριλαμβανομένου και του προφίλ της στο Facebook το οποίο κατέβασε.



Η μελαχρινή με τα εξωτικά χαρακτηριστικά και τις άλλοτε προκλητικές στυλιστικές επιλογές εμφανίστηκε στο δικαστήριο χωρίς ίχνος μακιγιάζ, με τα μαλλιά πιασμένα σε κότσο και ντύσιμο που δεν αποκάλυπτε αλλά έκρυβε κάθε εκατοστό του κορμιού της. Και αν κάποιος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει επιτηδευμένη την εμφάνισή της αυτή για ευνόητους λόγους, σημαντικές αλλαγές παρατηρούνται και στην καθημερινότητά της. Οι κοινωνικές της επαφές έχουν μειωθεί στις απολύτως απαραίτητες, ενώ δεν μένει πια στο σπίτι που της είχαν παραχωρήσει οι γονείς της δίπλα ακριβώς από το δικό τους, αλλά φιλοξενείται σε φίλους, όπως κατέθεσε η ίδια στο δικαστήριο.


Η Μαριαλένα κοιμόταν ανάμεσα στο ζευγάρι

Με σκυμμένο το κεφάλι, το οποίο κάλυπτε με ένα μαντίλι, και έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγό της, εμφανίστηκε στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η Μαριαλένα Μπλάχα, η αδελφή της άτυχης Φαίης που πριν από περίπου έναν χρόνο έχασε τη μάχη για τη ζωή μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της από τον Βαγγέλη Στεφανάκη με τον οποίο διατηρούσε ερωτική σχέση.



 Η 33χρονη Μαριαλένα, που διατηρούσε επίσης ερωτική σχέση με τον σύντροφο της αδελφής της, με δάκρυα στα μάτια αρνήθηκε τις κατηγορίες που της καταλογίζονται. Ντυμένη σπορ και χωρίς μακιγιάζ, η νεαρή γυναίκα βρέθηκε στη δεινή για εκείνη θέση να  καθίσει δίπλα στον άλλοτε εραστή της και σήμερα κατηγορούμενο για τη δολοφονία της αδελφής της, Βαγγέλη Στεφανάκη. Μιλώντας στο δικαστήριο, υποστήριξε ότι εκείνος την εκβίαζε με ροζ βίντεο και ότι γι’ αυτό τον λόγο δεν κατήγγειλε αμέσως τον άγριο ξυλοδαρμό της αδελφής της. 

Η 33χρονη, που έχει κόψει κάθε δεσμό με την οικογένειά της μετά τις αποκαλύψεις για τον δικό της ρόλο στη συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε η αδελφή της, δεν αντάλλαξε ούτε βλέμμα με τον πατέρα της,  πλοίαρχο του Εμπορικού Ναυτικού Αντώνη Μπλάχα, ο οποίος εμφανώς καταβεβλημένος έδωσε το «παρών» στο δικαστήριο και τη δεύτερη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας. 



Με έκδηλο ενδιαφέρον παρακολουθούσε την κατάθεση της Μαριαλένα, ο σύζυγός της, ο οποίος, σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, επιθυμεί να καταθέσει σε δικαστές και ενόρκους και να στηρίξει την κατηγορουμένη σύντροφό του.



Η Μαριαλένα, αδελφή της άτυχης Φαίης, συνοδεύοντας τον αγαπημένο της σκύλο ράτσας κάνε κόρσο, ήταν παρούσα πριν από μία εβδομάδα σε καλλιστεία σκύλων

Αλλωστε εκείνος ήταν που προστάτευσε την 33χρονη από τα φλας των φωτογράφων που θέλησαν να την απαθανατίσουν κατά την έξοδό της από τη δικαστική αίθουσα. 

Κρατώντας τη στοργικά από τη μέση, τη φυγάδευσε από την πίσω πόρτα του δικαστηρίου χωρίς κανείς από τους συγκεντρωμένους φωτογράφους να καταφέρει τελικά να απαθανατίσει τη νεαρή γυναίκα, η εικόνα της οποίας δεν θυμίζει και πολύ τις προκλητικές εμφανίσεις του παρελθόντος με τα μικροσκοπικά μαγιό και το ηλιοκαμένο δέρμα.



Εχοντας καλυμμένο το κεφάλι της, η Μαριαλένα Μπλάχα μπήκε τρέχοντας στο δικαστήριο

Ο εξαγνισμός του Στεφανάκη

Την πρώτη ημέρα της δίκης στο ακροατήριο βρέθηκαν συγγενείς και φίλοι των κατηγορουμένων που θέλησαν με την παρουσία τους να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους. Από τη δικαστική αίθουσα δεν θα μπορούσε να λείπει η μητέρα του Βαγγέλη Στεφανάκη, η οποία με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της έδωσε στον γιο της να πιει αγιασμό. Εκείνος από την πλευρά του ήταν φανερά ευδιάθετος, με ένα ανεξήγητο μειδίαμα ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του.
Ο Βαγγέλης Στεφανάκης, άνετος και χαμογελαστός, φορώντας ένα σκουρόχρωμο κοστούμι, επιχείρησε και εκείνος με τη σειρά του να κρατήσει χαμηλό προφίλ στο δικαστήριο.

Με προσοχή και ενίοτε χαμογελώντας (!) παρακολουθούσε τις καταθέσεις των μαρτύρων στο δικαστήριο, χωρίς ακόμη ο ίδιος ή η υπεράσπισή του να ξεδιπλώσουν πλήρως τα υπερασπιστικά τους χαρτιά. Στον αντίποδα, καθισμένος στις πίσω σειρές των καθισμάτων της δικαστικής αίθουσας, ο πατέρας της άτυχης Φαίης, χωρίς τη σύζυγό του, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας που δεν της επιτρέπουν να παραστεί στη δίκη.



Επίσης, στο δικαστήριο κατέθεσε και η φίλη της αδικοχαμένης Φαίης, η αισθητικός Ιωάννα Μαρμαρά, η οποία κλήθηκε να πει όλα όσα γνωρίζει για την πολύκροτη αυτή υπόθεση. Η ψηλή μελαχρινή κοπέλα, φορώντας μαύρα, στενό τζιν και ψηλά παπούτσια, μίλησε στο δικαστήριο για όλα όσα της είχε εκμυστηρευθεί η άτυχη Φαίη, με την οποία εργάστηκαν μαζί για ένα διάστημα σε καφετέρια της Νέας Μάκρης. Ανέφερε ότι η κοπέλα είχε καταλάβει πως κάτι συνέβαινε με την αδελφή της και τον Βαγγέλη Στεφανάκη και ότι τελικά και οι δύο μετά από πιέσεις της παραδέχθηκαν ότι είχαν συνευρεθεί ερωτικά.



Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Φαίης Μπλάχα, Βαγγέλης Στεφανάκης, επιχειρεί να κρατήσει χαμηλό προφίλ

 
Αίσθηση προκάλεσαν στο δικαστήριο όλα όσα ανέφερε η μάρτυρας και τα οποία, όπως είπε, της τα είχε εκμυστηρευθεί η Φαίη. «Η Μαριαλένα είχε φτάσει στο σημείο να κοιμηθεί ακόμη και με το ζευγάρι, στη μέση του κρεβατιού τους», είπε η μάρτυρας αφήνοντας άφωνους δικαστές και ενόρκους, ακόμη και την πρόεδρο του δικαστηρίου. Συχνά πυκνά η νεαρή γυναίκα στην κατάθεσή της αναφερόταν στον χαρακτήρα της Μαριαλένας, λέγοντας πως δεν ενδιαφέρθηκε για την αδελφή της ούτε και όταν ήταν στο νοσοκομείο και έδινε μάχη για τη ζωή της. Καθισμένη στο εδώλιο, η 33χρονη παρακολουθούσε με μεγάλη προσοχή την κατάθεση της φίλης της αδελφής της, δείχνοντας με εκφράσεις του προσώπου της τη δυσαρέσκειά της, χωρίς όμως ποτέ να επιχειρήσει να διακόψει τη μάρτυρα.

Το ξέσπασμα του πατέρα

«Τι σημαίνει δεν ήξερε ότι ήταν τα σαράντα της αδελφής της;»

Ο πατέρας της αδικοχαμένης κοπέλας και της κατηγορούμενης Μαριαλένας μιλά για το δράμα που βιώνει και την πρώτη φορά που είδε από κοντά τον βασικό κατηγορούμενο για τον φόνο της κόρης του

Εχασε τη μικρότερη κόρη του από τα δολοφονικά χτυπήματα του φίλου της και τη μεγαλύτερη επειδή προσπάθησε να συγκαλύψει τον δράστη, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Ο συνταξιούχος πλοίαρχος κ. Αντώνης Μπλάχας, πατέρας της άτυχης Φαίης και της κατηγορούμενης Μαριαλένας, μιλάει για πρώτη φορά για την υπόθεση που διέλυσε την οικογένειά του και συγκλόνισε την κοινή γνώμη πριν από περίπου έναν χρόνο.

Την πρώτη φορά που ήρθαν σε απόσταση αναπνοής ο κατηγορούμενος Βαγγέλης Στεφανάκης και ο πατέρας της Φαίης ήταν την περασμένη Δευτέρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Μέχρι τότε είχε δει το πρόσωπό του μόνο στις εφημερίδες και την τηλεόραση, καθώς δεν τον είχε γνωρίσει τους δύο μήνες που ο 26χρονος διατηρούσε σχέση με τη μικρότερη κόρη του. Η εικόνα του κοστουμαρισμένου Βαγγέλη Στεφανάκη με το ξυρισμένο σχεδόν αγγελικό πρόσωπο και τα γυαλιά μυωπίας, που περπατούσε με χαμηλωμένο το βλέμμα, δεν τον έπεισε. «Είδα μια φτιαγμένη, στημένη εικόνα και έναν παγερό, τυποποιημένο άνθρωπο. Ενα ψυχρό πράγμα. Δεν πρόσεξα να υπάρχει τίποτα άλλο μέσα του», δηλώνει στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Μπλάχας. Εκείνη τη στιγμή τον πλησίασε ένας άγνωστος άνδρας. «Ηρθε κάποιος κύριος και μου ζήτησε συγγνώμη. Υστερα από έναν χρόνο, μία συγγνώμη. Τον ρώτησα ποιος είναι, αλλά δεν μου απάντησε. Κατάλαβα ότι ήταν ο πατέρας του κατηγορουμένου».



Ο πατέρας της Φαίης, Αντώνης Μπλάχας, και η Ιωάννα Μαρμαρά, φίλη της αδικοχαμένης κοπέλας, η οποία κλήθηκε να καταθέσει στο δικαστήριο όσα γνώριζε για τη σχέση της με τον κατηγορούμενο Βαγγέλη Στεφανάκη

Ο τραγικός πατέρας ήταν ο πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε. «Στο δικαστήριο ρωτήθηκα αν πιστεύω ότι ο δράστης είχε πρόθεση να τη σκοτώσει. Εγώ δεν είμαι μέσα στο μυαλό του να το ξέρω. Βλέπω όμως τα πραγματικά περιστατικά. Ο δράστης λέει ότι ήταν ατύχημα. Οτι της έριξε ένα χαστούκι, έπεσε στον προφυλακτήρα και σκοτώθηκε. Εγώ δεν μπορώ να δω πώς μπορεί να συμβεί αυτό. Αλλά και να πέσεις στον προφυλακτήρα, θα έχεις ένα χτύπημα. Εδώ όμως δεν μιλάμε για ένα χτύπημα, αλλά πολλά και γρονθοκοπήματα. Η εικόνα της Φαίης έδειχνε κάτι άλλο», λέει και λυγίζει φέρνοντας στο μυαλό του την τελευταία εικόνα που έχει αποτυπώσει από την κόρη του. Ο ίδιος μάλιστα είχε προειδοποιήσει την 23χρονη να απομακρυνθεί από τον φίλο της όταν του αποκάλυψε ότι τη χτυπούσε. «Ηταν πρησμένο το αυτί της και πόναγε για μερικές μέρες. Στην αρχή δεν ήθελε να το πει, αλλά μετά παραδέχθηκε ότι την είχε χτυπήσει ο φίλος της. Μου αποκάλυψε ότι το είχε ξανακάνει. Τη ρώτησα τον λόγο και μου απάντησε ότι έτσι είναι ο χαρακτήρας του. Πίστευε πως θα εξομαλυνθούν τα πράγματα. Της είπα ότι αυτά δεν είναι καλά δείγματα και μάλιστα σε σχέση μόλις δύο μηνών και την προειδοποίησα ότι έπρεπε να αρχίσει να απομακρύνεται από εκείνον».

Παρά τον πόνο του που ξεχειλίζει, ο κ. Μπλάχας δεν κρύβει στάλα μίσους στην ψυχή του, αποφεύγοντας αναθέματα και υπερβολές. Περιμένει στωικά την απόφαση της Δικαιοσύνης, την οποία δείχνει να εμπιστεύεται απόλυτα. «Δεν είμαι υπέρ του οφθαλμόν αντί οφθαλμού. Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα πάρει τον νόμο στα χέρια του. Δεν μπορώ να πω ότι επειδή σκοτώθηκε το δικό μου παιδί πρέπει να σκοτωθεί και του άλλου. Εχω μάθει από τη δουλειά μου να σώζω ζωές, όχι να αφαιρώ. Οι δικαστές θα κρίνουν τις πράξεις του καθενός. Αυτοί γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν». Οι αποκαλύψεις για την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος από την ίδια την αδελφή της ήταν το δεύτερο ισχυρό σοκ για τον τραγικό πατέρα. «Το παράπονο που έχω σαν πατέρας από το παιδί μου είναι που δεν ήρθε να μου πει μια αλήθεια την ώρα που καιγόμουν, διότι οπωσδήποτε έχει γνώση γύρω απ’ αυτό το θέμα. Να μου πει, “πατέρα, κάτσε κάτω, αυτά έχουν συμβεί, αυτό δεν έχει γίνει”. Αν αυτό το πράγμα υπάρχει και το αισθάνεται, να μου ζητήσει συγγνώμη και από κει και πέρα να έχω εγώ το βάρος τι πρέπει να κάνω, δηλαδή αν μπορώ να τη συγχωρήσω ή όχι. Ομως δεν μου έχει ζητήσει συγγνώμη.



Στο δικαστήριο είπε απλώς μια συγγνώμη, αλλά δεν ξέρω πού πήγαινε. Σε εμένα πάντως δεν ήρθε».  Ο κ. Μπλάχας διευκρινίζει ότι δεν στρέφεται εναντίον της Μαριαλένας: «Εχει δοθεί η λανθασμένη εικόνα ότι είμαι εναντίον της άλλης μου κόρης. Υπάρχουν κάποια γεγονότα, η γενικότερη στάση της, που έχει οδηγήσει τον κόσμο σε αυτό το συμπέρασμα, δεν τον έχω οδηγήσει εγώ. Δεν προξένησα εγώ όλο αυτό που έχει συμβεί. Δικαστικά δεν είμαι εναντίον της, δεν είμαι αυτός που ζητάει την καταδίκη της. Το πόσο φταίει, αν φταίει, δεν μπορώ να το κρίνω εγώ, θα το κρίνει η Δικαιοσύνη». Οσον αφορά όμως τη σχέση πατέρα - κόρης, το γυαλί έχει ραγίσει. Και ο ίδιος φαίνεται να αναζητά μέσα του ένα στοιχείο για να μην αποδεχτεί τη δυσβάσταχτη αλήθεια: «Ποιος γονιός πιστεύει ότι το ένα του παιδί μπορεί να κάνει κακό στο άλλο; Ομως όταν βλέπεις τα δεδομένα, όταν βλέπεις μπροστά σου πράγματα που δεν μπορείς ούτε να φανταστείς ούτε να πιστέψεις, αρχίζεις και κλονίζεσαι.



Σήμερα μόνο για τον εαυτό σου μπορείς να είσαι σίγουρος, αν και γι’ αυτόν ακόμα κάποια στιγμή ίσως να αμφιβάλλεις. Ο κάθε γονιός περιμένει από το παιδί του να τον στηρίξει σε κάποιες βασικές καταστάσεις. Τι σημαίνει δεν ήξερε ότι ήταν τα σαράντα της αδελφής της; Σε ποιον να το πω και να το δεχθεί αυτό;».  Επειτα από δύο συνεδριάσεις του δικαστηρίου, η δίκη διακόπηκε για τις 27 Μαΐου. «Μεσούσης της διαδικασίας αναμένουμε εξελίξεις από τις καταθέσεις των υπολοίπων μαρτύρων, οι οποίες θα αναδείξουν το πραγματικό πρόσωπο του δράστη και όχι αυτό που άφησε να φανεί με την αλλαγή της εξωτερικής του εμφάνισης.

Πιστεύουμε ότι πραγματικά θα λάμψει η αλήθεια και ότι θα πληρώσουν όσοι ενέχονται σε αυτή την τραγική υπόθεση. Θέλουμε να δικαιωθεί η οικογένεια και η μνήμη της Φαίης», δήλωσε στο «ΘΕΜΑ» η κυρία Νατάσα Ασπρίδου, δικηγόρος των γονιών του θύματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης