Μάλμστρομ: Ελπίζουμε ότι θα χυθεί άπλετο φως για το δυστύχημα στο Φαρμακονήσι

Μάλμστρομ: Ελπίζουμε ότι θα χυθεί άπλετο φως για το δυστύχημα στο Φαρμακονήσι

Στους πρώτους έντεκα μήνες της τελευταίας χρονιάς, ήταν πάνω από 115.000 οι αιτούντες στην Γερμανία, ενώ φτάνουν όλες μαζί 42.000 για την Ελλάδα, την Βουλγαρία, την Ιταλία και τη Μάλτα

Μάλμστρομ: Ελπίζουμε ότι θα χυθεί άπλετο φως για το δυστύχημα στο Φαρμακονήσι
Το σενάριο της «επαναπροώθησης» για το τραγικό δυστύχημα στο Φαρμακονήσι φαίνεται πως υιοθετεί η Ευρωπαία Επίτροπος για τις Εσωτερικές Υποθέσεις Σεσίλια Μάλμστρομ αν και οι έρευνες για το τι πραγματικά συνέβη βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.

Η κυρία Μάλμστρομ μιλώντας στη συνεδρίαση των Προέδρων των Επιτροπών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων των Εθνικών Κοινοβουλίων των Κρατών - Μελών της Ε.Ε. που διεξήχθη στην ελληνική Βουλή είπε «Πρόσφατα στη χώρα αυτή και σε άλλες χώρες, υπήρξαν επαναπροωθήσεις αιτούντων άσυλο» για να προσθέσει στην συνέχεια: «Αυτό, είναι πάρα πολύ ανησυχητικό και ζητάμε, από όλες τις χώρες, να εξετάζουν αυτούς τους ισχυρισμούς - αυτές τις πληροφορίες που υπάρχουν. Ελπίζουμε ότι στην Ελλάδα, θα χυθεί άπλετο φως, στο τρομερό δυστύχημα που έγινε στο Φαρμακονήσι πριν από μερικές εβδομάδες».

Κλείσιμο
Επιπροσθέτως, υποστήριξε ότι δεν είναι μόνο η Ελλάδα που «αντιμετωπίζει μείζονες προκλήσεις» και σημείωσε ότι «στους πρώτους έντεκα μήνες της τελευταίας χρονιάς, είχαμε πάνω από 115.000 αιτούντες στην Γερμανία, ενώ φτάνουν όλες μαζί 42.000 για την Ελλάδα, την Βουλγαρία, την Ιταλία και τη Μάλτα. Παραδείγματος χάριν, η Σουηδία φτάνει 49.000 αιτήσεις. Έτσι, λοιπόν, όλοι μαζί με την FRONTEX, η Κομισιόν παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς την κατάσταση και προσπαθούμε να είμαστε έτοιμοι για μία μεγάλη εισροή κυρίως από την Συρία».

Πάντως, η Ευρωπαία Επίτροπος τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς και ο υπουργός κ. Δένδιας, εργάζονται σκληρά ώστε να βελτιωθούν πραγματικά οι συνθήκες υποδοχής και η υλοποίηση και η εφαρμογή των Ευρωπαϊκών Προτύπων. Υπάρχουν τους τελευταίους μήνες η δημιουργία του πρώτου κέντρου - φυλακίου. Ήδη η  Ελλάδα έχει την πλήρη υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πολλών κρατών-μελών».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης