Παπαζάχος: «Το σημαντικότερο ρήγμα του ευρωπαϊκού χώρου έχει ενεργοποιηθεί»
Διευκρίνισε ότι πρόκειται για σεισμό που έγινε πάνω στην ίδια ρηξιγενή ζώνη με αυτόν της προηγούμενης εβδομάδας - Εξέφρασε την επιφύλαξη του για ενδεχόμενο άνοιγμα των σχολείων
Ιδιαίτερα προβληματισμένος για την σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Κεφαλονιάς εμφανίστηκε ο καθηγητής σεισμολογίας, Βασίλης Παπαζάχος, μετά και τον νέο ισχυρό σεισμό 5,7 Ρίχτερ που κλόνισε το νησί τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Ο κ. Παπαζάχος διευκρίνισε ότι πρόκειται για σεισμό που έγινε πάνω στην ίδια ρηξιγενή ζώνη με αυτόν της προηγούμενης εβδομάδας, διαψεύδοντας ότι πρόκειται για νέο ρήγμα. Όπως είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ: «Το ρήγμα είναι 25 χιλιομέτρων και ο σημερινός σεισμός εντάσσεται σ' αυτό. Κάποιοι κάτοικοι μπορεί να αισθάνθηκαν ότι ήταν ισχυρότερος από τον προηγούμενο γιατί το επίκεντρο ήταν διαφορετικό. Μιλάμε για το σημαντικότερο ρήγμα του ευρωπαϊκού χώρου, το οποίο έχει ενεργοποιηθεί και είμαστε όλοι σε επιφυλακή».
Ο κ. Παπαζάχος εξέφρασε και την αντίθεσή του στο άνοιγμα των σχολείων στο νησί, καθώς δεν θεωρεί ότι υπάρχει ασφάλεια για τα παιδιά.
Παράλληλα ανέφερε ότι ακόμη δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τις ζημιές.
Στο IST College, η καλλιέργεια των ταλέντων, η ενθάρρυνση της ανεξάρτητης σκέψης και η δημιουργικότητα δίνουν στους φοιτητές και τις φοιτήτριες τα εφόδια για την μελλοντική επαγγελματική τους πορεία στον σύγχρονο κόσμο.
Από τους ασπροπίνακες, στα μαθητικά lockers και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αιθουσών διδασκαλίας: Tο πρόσωπο της εκπαίδευσης αλλάζει και μία ελληνική εταιρεία πρωτοπορεί.
Στην εποχή των συνδυαστικών προγραμμάτων, οι καταναλωτές δεν αναζητούν απλώς χαμηλότερες χρεώσεις, αλλά ολοκληρωμένες προτάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα και τους κάνουν να νιώθουν ότι βρίσκονται στο επίκεντρο της εξυπηρέτησης.