Παπαζάχος: «Το σημαντικότερο ρήγμα του ευρωπαϊκού χώρου έχει ενεργοποιηθεί»

Παπαζάχος: «Το σημαντικότερο ρήγμα του ευρωπαϊκού χώρου έχει ενεργοποιηθεί»

Διευκρίνισε ότι πρόκειται για σεισμό που έγινε πάνω στην ίδια ρηξιγενή ζώνη με αυτόν της προηγούμενης εβδομάδας - Εξέφρασε την επιφύλαξη του για ενδεχόμενο άνοιγμα των σχολείων

Παπαζάχος: «Το σημαντικότερο ρήγμα του ευρωπαϊκού χώρου έχει ενεργοποιηθεί»
Ιδιαίτερα προβληματισμένος για την σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Κεφαλονιάς εμφανίστηκε ο καθηγητής σεισμολογίας, Βασίλης Παπαζάχος, μετά και τον νέο ισχυρό σεισμό 5,7 Ρίχτερ που κλόνισε το νησί τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ο κ. Παπαζάχος διευκρίνισε ότι πρόκειται για σεισμό που έγινε πάνω στην ίδια ρηξιγενή ζώνη με αυτόν της προηγούμενης εβδομάδας, διαψεύδοντας ότι πρόκειται για νέο ρήγμα. Όπως είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ: «Το ρήγμα είναι 25 χιλιομέτρων και ο σημερινός σεισμός εντάσσεται σ' αυτό. Κάποιοι κάτοικοι μπορεί να αισθάνθηκαν ότι ήταν ισχυρότερος από τον προηγούμενο γιατί το επίκεντρο ήταν διαφορετικό. Μιλάμε για το σημαντικότερο ρήγμα του ευρωπαϊκού χώρου, το οποίο έχει ενεργοποιηθεί και είμαστε όλοι σε επιφυλακή».

Κλείσιμο
Ο κ. Παπαζάχος εξέφρασε και την αντίθεσή του στο άνοιγμα των σχολείων στο νησί, καθώς δεν θεωρεί ότι υπάρχει ασφάλεια για τα παιδιά.

Παράλληλα ανέφερε ότι ακόμη δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τις ζημιές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης