Μπουτάρης: Ο Σόρος δίνει λεφτά, οι Έλληνες πλούσιοι τι κάνουν;

Μπουτάρης: Ο Σόρος δίνει λεφτά, οι Έλληνες πλούσιοι τι κάνουν;

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης καλεί να αναρωτηθούμε όχι γιατί ο μεγαλοεπενδυτής δίνει χρήματα προς πληγείσες ομάδες του ελληνικού πληθυσμού, αλλά γιατί δεν δίνουν οι Έλληνες κεφαλαιοκράτες


Για τις δωρεές μέσω του ιδρύματος του Τζόρτζ Σόρος προς πληγείσες ομάδες του ελληνικού πληθυσμού μίλησε ο Γιάννης Μπουτάρης, καλώντας, σε ό,τι αφορά το διάλογο σχετικά με τον Σόρος, να αναρωτηθούμε όχι γιατί δίνει χρήματα ο μεγαλοεπενδυτής αλλά γιατί δεν δίνουν οι Έλληνες κεφαλαιοκράτες.

Εγκαινιάζοντας το πρώτο Κέντρο Αλληλεγγύης του Solidarity Now στην Ελλάδα, στην οδό Λέοντος Σοφού 26 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης είπε:

«Το κέντρο αποτελεί ένα παράδειγμα και ένα πρότυπο σε άλλους δυνητικούς χορηγούς για το πώς μπορεί κανείς να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση των οδυνηρών, για χιλιάδες συμπολίτες μας, συνεπειών της κρίσης.

Το θέμα δεν μπορεί να είναι γιατί δίνει χρήματα στη Θεσσαλονίκη και αλλού στην επικράτεια, το Open Society και Τζορτζ Σόρος, και μάλιστα σε απαραίτητες κοινωνικές δράσεις που υλοποιούν αξιόπιστες ελληνικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Τοπικές Αυτοδιοικήσεις... Το θέμα είναι γιατί δεν δίνουμε χρήματα εμείς... Γιατί δεν δίνει χρήματα η πλειοψηφία των Ελλήνων κεφαλαιούχων που τα έχει προφυλάξει σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού; Γιατί δεν δίνει χρήματα, η Ελληνική Διασπορά, η ελληνική εφοπλιστική κοινότητα, που συγκαταλέγουν στα μέλη τους κεφαλαιούχους ανάλογης και μεγαλύτερης επιφάνειας από αυτή του Τζορτζ Σόρος, σε πρωτοβουλίες σαν το Κέντρο Αλληλεγγύης; Γιατί δίνουμε το δικαίωμα, ιδίως η οικονομική ελίτ της χώρας, να χαρακτηρισθεί από το γερμανικό (περιοδικό) Σπίγκελ ως 'φρικτοί πολίτες';»

«Μήπως όμως η Ελληνική Διασπορά δεν δίνει χρήματα επειδή ακόμα και όταν θέλει να προσφέρει στη χώρα την απαρνιόμαστε και την λοιδορούμε; Δείτε τους επιφανείς πανεπιστημιακούς μας της Διασποράς που προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους στα Συμβούλια Ιδρυμάτων των ΑΕΙ μας και κατηγορούνται από το εγχώριο πρυτανικό κατεστημένο ως 'πεμπτοφαλαγγίτες'.

Ακούστε διακεκριμένους επιχειρηματίες, ιδίως της Βορειοαμερικανικής Διασποράς, που βρήκαν για δεκαετίες είτε κλειστές πόρτες, είτε προτάσεις για άνομες συναλλαγές, όταν σκέφτηκαν να επενδύσουν στην πατρίδα τους», σημείωσε ο Γιάννης Μπουτάρης και συνέχισε λέγοντας: «Μήπως εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν δίνουμε χρήματα διότι ποτέ δεν υπήρξε ένα επαρκές κανονιστικό πλαίσιο που να μας εξασφαλίζει ότι η χορηγία δεν είναι μέσο φοροδιαφυγής; Και συνάμα στερηθήκαμε μια μακροχρόνια πολιτική φοροαπαλλαγών που να ευνοεί τη χορηγία και να ανυψώνει το κύρος της χορηγικής δράσης και του χορηγού;».

Όταν εκλήθη να σχολιάσει όσα έχει πει κατά καιρούς ο Σόρος σε σχέση με τα Σκόπια, απάντησε: «Δεν νομίζω ότι ο Σόρος πήρε ποτέ θέση υπέρ των Σκοπίων ή υπέρ της Ελλάδος. Η πολιτική του τοποθέτηση δεν εκφράζεται υπέρ του ενός ή του άλλου. Την έχει για τον εαυτό του. Οι δράσεις που κάνει βοηθούν τις κοινωνίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Επειδή ξέρω προσωπικά τον Σόρος, μπορώ να σας διαβεβαιώσω για αυτό».


ΣΧΟΛΙΑ (56)

Ζάχος

....είναι τόσο σίγουρο ότι υπάρχουν ....πλούσιοι Έλληνες ;

νικος

Εσυ μπουταρη τι εκανες οταν ησουν μετοχος μεγαλης εταιρειας ποτων?καλα κρασια δημαρχε του μηδενος

Δέν μου λές δήμαρχε

Και επειδή οι Έλληνες πλούσιοι αδιαφορούν για τη χώρα τι πρέπει να στήσουμε πισινό τους ξένους πράκτορες;;;;

Erl

Το ξεχασες πως οι δωρεές απο έλληνες φορολογουντε κ αποτελούν τεκμηρίο;

Στην υγεία σας...

Σαν το σκυλί που κυνηγάει την ουρά του, αδυνατούμε να καταλάβουμε ότι η αγάπη για την πατρίδα πρέπει πρώτα να καλιεργηθεί και ύστερα να εμφανιστεί. Δεν υπάρχει στο DNA. Εκπαιδεύεσαι για να γίνεις Έλληνας. Εμείς αφου κάναμε επί δεκαετίες ότι ήταν δυνατό για να την καταστρέψουμε, γελιοποιήσουμε, προσβάλλουμε, καθαιρέσουμε στο όνομα ενός αριστερίστικου διεθνισμού και μιας καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης, τώρα αναρωτιώμαστε γιατί το πτώμα δεν έχει τη δύναμη να αναστηθεί... Και ζοριζόμαστε κάπως με την κατάσταση γιατί η κυριαρχία, η γλώσσα, οι θρησκείες μας, ο πολιτισμός μας, εμείς ολόκληροι είμαστε το πτώμα...

Ο ελευ

Σε πολλές πολιτείες της Αμερικής οι λαθρομετανάστες δικαιούνται να βγάλουν άδεια οδήγησης και έχουν δωρεάν κρατική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Σιατιστινος

Σε ποιες απο τις 50;

Να δώσουν λεφτά...

...για να προσλάβεις μερικές ακόμα χιλιάδες στον δήμο; Δεν νομίζω.

ΕΛΕΝΑ ΒΑΛΕΝΖΟΥΕΛΑ ΣΑΝΤΣΕΖ

o SOROS ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΡΟΤΣΑΙΛΝΤ ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ΟΙ ΡΟΤΣΑΙΛΝΤ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΟ 50% ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ,,ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,,,,,ΜΙΑ ΦΑΜΙΛΙΑ (οι εχοντες γνωση λενε για αυτην την φαμιλια οτι εχει ανοιχτη ακροαση με τον εξω!!!!απ δω!!!!!!!!!!!!)200ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ,,,,ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ,,,ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΛΟΓΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΩΝ 2 ΤΡΑΠΕΖΩΝ. ΥΓ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΗΡΟΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΤΩΝ ΧΑΖΑΡΟΜΟΓΓΟΛΩΝ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΟΡΡΑΣ ,,,,ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ,,,ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ!!

Λελος

ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ έλεος. Αντε κι εσύ και ο εβραιοδουλος Μπουτάρης να φιλησετε καμιά κατουρημενη ποδιά γιατί μόνο για αυτό κάνετε. Οι δανειστές δεν είναι χαζοί και δανείζουν όταν υπάρχει λίπος. Αν εσύ δεν βλέπεις τον πόλεμο που επιχειρείται για επικυριαρχια στην Ελλάδα μέσω δανεισμού άλλο θέμα. Έτσι κι αλλιώς δεν μου φαίνεσαι για Έλληνας ούτε καν για γενητσαρος

Αλέξανδρος Τ.

Δυστυχώς το σύστημα καλά κρατεί . Ο αποπροσανατολισμός πολλών νεοελλήνων από τα καθημερινά προβλήματά του,από το διαβρωμένο και διεφθαρμένο πολιτικό, κατεστημένο , που έκλεινε τα μάτια του , ή ήταν ανίκανο να δει γύρω του τον χορό των δις , στο μεγάλο φαγοπότι που γινόταν στα στα τόσο επίκαιρα εξοπλιστικά προγράμματα , στα φάρμακα , στα ιατρικά φακελάκια , στα ολυμπιακά έργα και σε τόσα άλλα ,που χάνεις το μυαλό σου όταν τα σκέφτεσαι , που όλοι αυτοί που τα δημιούργησαν ήταν Έλληνες πατριώτες !!!!!!! και εμείς ασχολούμαστε, για το πόσο εβραίος ή ανθέλληνας είναι ο Σόρος και τι κρύβεται πίσω από κάθε ενέργεια του ??

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης