Αλλοδαπός συνελήφθη με αρχαία νομίσματα

Αλλοδαπός συνελήφθη με αρχαία νομίσματα

62χρονος που συνελήφθη στην Άρτα είχε στην κατοχή του δυο πολύτιμα αρχαία νομίσματα, από τα οποία το ένα Βυζαντινό και το άλλο της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Αλλοδαπός συνελήφθη με αρχαία νομίσματα

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας οδηγείται ένας 62χρονος αλλοδαπός που συνελήφθη στην Άρτα έχοντας στην κατοχή του δυο πολύτιμα αρχαία νομίσματα, από τα οποία το ένα Βυζαντινό και το άλλο της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι άνδρες της Ασφαλείας ερευνούν τώρα πώς βρέθηκαν στην κατοχή του και αν προέρχονται από λαθρανασκαφές.

Ο 62χρονος Αλβανός εντοπίστηκε συμπτωματικά από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι σταμάτησαν για τυχαίο έλεγχο το Ι.Χ. φορτηγό που οδηγούσε. Μόλις άνοιξαν το ντουλαπάκι του οχήματος, βρήκαν μέσα ένα αργυρό νόμισμα με το κεφάλι του μεγάλου στρατηλάτη που χρονολογείται από το 325 π.Χ. διαμέτρου 2,5 εκατοστών και πάχους τριών χιλιοστών και ένα νόμισμα διαμέτρου 1,8 εκατοστού στο οποίο απεικονίζονται στο μπροστινό μέρος οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη και στο πίσω μέρος διάφορα σύμβολα.

Τα νομίσματα κατασχέθηκαν και εστάλησαν στη ΛΓ΄ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας – Άρτας και την 18η Βυζαντινή Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας για να εξεταστούν από αρχαιολόγους και βυζαντινολόγους, ενώ σε βάρος του 62χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και το φορτηγό του κατασχέθηκε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης