Σχεδόν σίγουρη η έξωση του «Fokas» από την Τσιμισκή

Σχεδόν σίγουρη η έξωση του «Fokas» από την Τσιμισκή

Έλληνες και Ευρωπαίοι επενδυτές δηλώνουν παρών για τη μίσθωσή του

Σχεδόν σίγουρη η έξωση του «Fokas» από την Τσιμισκή

Σχεδόν αδύνατη θεωρείται η προοπτική να πάρει διαφορετική τροχιά το θέμα της έξωσης της επιχείρισης ΦΩΚΑΣ από το κτίριο της οδού Τσιμισκή, αφού, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο νομικός σύμβουλος της Ιεράς Μητρόπολης και της μονής Αγίας Θεοδώρας, δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω Θεόδωρος Ζέρβας, «ο νομικός πραγματισμός της κατάστασης δεν μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα, ούτε με θεϊκή παρέμβαση».
 
Σε ό,τι αφορά στις εκκλήσεις που απηύθυνε η επιχείρηση τόσο στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο όσο και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ζητώντας την παρέμβασή τους στην υπόθεση, ο κ. Ζέρβας έκανε λόγο για «ατυχέστατες επιλογές» και επεσήμανε ότι το «άδειασμα» του πολυκαταστήματος στην οδό Τσιμισκή, προχωρά με γοργούς ρυθμούς.
 
Υπενθυμίζεται ότι το κτίριο στην οδό Τσιμισκή, που φιλοξενούσε την επιχείρηση ΦΩΚΑΣ από το 1977, ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και στη Μονή Αγίας Θεοδώρας.
 
Στον «αέρα» ο πλειοδοτικός διαγωνισμός
Κλείσιμο
 
Στο μεταξύ, έντονο καταγράφεται το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων (Ευρωπαίων) επενδυτών για τη μίσθωση του πολυκαταστήματος στην Τσιμισκή και, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Ζέρβας, η δεύτερη φάση του διαγωνισμού, που αφορά το "άνοιγμα" των προσφορών, θα γίνει τελικά κατά τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου.
 
Διευκρίνισε ότι, ενόψει της έλευσης του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Θεσσαλονίκη, έχει λάβει εντολή από την Ιερά Μητρόπολη να αναστείλει κάθε διαδικασία που αφορά το διαγωνισμό.
 
Υπενθυμίζεται πως οι όροι που τίθενται στον νέο επενδυτή είναι τέσσερις και αφορούν τα εξής: να καταθέσει άμεσα, με την ανάληψη του κτιρίου, εγγυητική επιστολή ύψους 1,2 εκατ, ευρώ, ένα ακόμα ισόποσο ποσό για το ενοίκιο του πρώτου χρόνου λειτουργίας της νέας επιχείρησης, να επενδύσει κεφάλαιο 4 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του πολυκαταστήματος στην οδό Τσιμισική και αυτό να λειτουργεί με τουλάχιστον 160 άτομα, δίνοντας προτεραιότητα στους ήδη απασχολούμενους σε αυτό. Μάλιστα, όπως διευκρίνισε ο κ. Ζέρβας, η εκκλησία θέτει ως όρο να γίνει αξιολόγηση των εργαζομένων της επιχείρησης ΦΩΚΑ και σε κάθε περίπτωση ο νέος επενδυτής να προσλάβει τουλάχιστον 50 άτομα εξ αυτών.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης