Διασφάλιση των εργαζομένων στα «Fokas» ζητά η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Διασφάλιση των εργαζομένων στα «Fokas» ζητά η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Στόχος να κρατήσουν τη θέση τους, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα 6 μηνών και να γίνεται κανονικά η καταβολή των μισθών από δω και πέρα

Ο χωρισμός του Βελγίου, ένα σενάριο δύσκολο να εφαρμοσθεί
Διασφάλιση των εργαζομένων στα «Fokas» ζητά η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Όποια λύση και να βρεθεί για τα καταστήματα «Φωκάς», είτε με συνέχιση της λειτουργίας της ίδιας επιχείρησης, είτε με εγκατάσταση άλλης, πρέπει να διαφυλαχθούν οι θέσεις εργασίας, με την κάλυψη από τους υπάρχοντες εργαζόμενους, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα 6 μηνών και να γίνεται κανονικά η καταβολή των μισθών από δω και πέρα, ζήτησε η πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης Σοφία Καλαντίδου.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε επισήμανε ότι είναι τεράστιο το πρόβλημα της ανεργίας στον κλάδο των εμποροϋπαλλήλων και ανέφερε ως παραδείγματα την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων «Sprider», την έξωση και διακοπή λειτουργίας στα καταστήματα «Φωκάς» και τους απλήρωτους εργαζόμενους από την επιχείρηση «Αρβανιτίδης». Κατήγγειλε ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που αμείβονται με 220 ευρώ το μήνα για τετράωρη απασχόληση, με ανύπαρκτα δικαιώματα και για δουλειά 7 μέρες την εβδομάδα.

Παράλληλα τόνισε ότι παρατηρείται συγκεντροποίηση εμπορικού κεφαλαίου στη Θεσσαλονίκη από μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και σημείωσε πως τα σημερινά προβλήματα οφείλονται στις αποφάσεις των κυβερνήσεων που υλοποιούν εντολές της Τρόικας, ενώ καταλόγισε ευθύνες και στον «εργοδοτικό συνδικαλισμό», όπως είπε, εκτοξεύοντας κατηγορίες εναντίον των συνδικαλιστικών παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Καλαντίδου κάλεσε τους εμποροϋπαλλήλους της Θεσσαλονίκης να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 11 το πρωί του Σαββάτου (5/10), στο άγαλμα του Βενιζέλου, σε ανοιχτή συνέλευση την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, στις 8.30 το βράδυ στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους με Τσιμισκή, και να αγωνιστούν ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης