Πλειοδοτικός διαγωνισμός για το πολυκατάστημα «ΦΩΚΑΣ» στη Θεσσαλονίκη

Πλειοδοτικός διαγωνισμός για το πολυκατάστημα «ΦΩΚΑΣ» στη Θεσσαλονίκη

Προκηρύσσεται την Τετάρτη - Οι τέσσερις όροι για τον νέο επενδυτή

Έκλεψε όλα τα βλέμματα η Μπλέικ Λάιβλι!
Πλειοδοτικός διαγωνισμός για το πολυκατάστημα «ΦΩΚΑΣ» στη Θεσσαλονίκη
Τη λύση της συνεργασίας και της οποιασδήποτε άλλης διαπραγμάτευσης με την επιχείρηση «ΦΩΚΑΣ» αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση το ηγουμενοσυμβούλιο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και αύριο πρόκειται να βγει στον «αέρα» πλειοδοτικός διαγωνισμός για τη διάθεση του πολυκαταστήματος στην οδό Τσιμισκή σε άλλο επενδυτή. Αυτά γνωστοποίησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δικηγόρος,νομικός σύμβουλος της Ιεράς Μονής Μητρόπολης και της μονής Αγίας Θεοδώρας, Θεόδωρος Ζέρβας.

Σύμφωνα με τον ίδιο η επιχείρηση Φωκάς επιχείρησε σήμερα το πρωί να λάβει νέα ευκαιρία από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ζητώντας το ποσό της εγγυητικής επιστολής από οποιαδήποτε πιστώτρια τράπεζα που είχε συμφωνηθεί να καταθέσει και αφορά στο ποσό των 460.000 ευρώ και όχι των 830.000 ευρώ.

Από την πλευρά της η εκκλησία συμφώνησε θέτοντας ως προϋπόθεση η εγγυητική επιστολή να κατατεθεί έως και τις 3 το μεσημέρι, οπότε και ξεκινούσε η συνεδρίαση του ηγουμενοσυμβουλίου. Η επιχείρηση τελικά δεν προσκόμισε την εγγυητική επιστολή και έτσι έληξε κάθε συνεργασία των δύο πλευρών, όπως τόνισε ο κ. Ζέρβας.

Κλείσιμο
Σχετικά με τον πλειοδοτικό διαγωνισμό που προκηρύσσεται αύριο, ο ίδιος γνωστοποίησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι όροι που τίθενται στον νέο επενδυτή είναι τέσσερις και αφορούν στα εξής: να καταθέσει άμεσα, με την ανάληψη του κτιρίου εγγυητική επιστολή ύψους 1,2 εκατ, ευρώ, ένα ακόμα ισόποσο ποσό για το ενοίκιο του πρώτου χρόνου λειτουργίας της νέας επιχείρησης, να επενδύσει κεφάλαιο 4 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του πολυκαταστήματος στην οδό Τσιμισική και αυτό να λειτουργεί με τουλάχιστον 160 άτομα, δίνοντας προτεραιότητα στους ήδη απασχολούμενους σε αυτό. Μάλιστα, όπως διευκρίνισε ο κ. Ζέρβας, η εκκλησία θέτει ως όρο να γίνει αξιολόγηση των εργαζομένων της επιχείρησης «ΦΩΚΑ» και σε κάθε περίπτωση ο νέος επενδυτής να προσλάβει τουλάχιστον 50 άτομα εξ αυτών.

Η δεύτερη φάση του διαγωνισμού, στον οποίο και μπορούν να συμμετέχουν ξένοι και Έλληνες επενδυτές θα διενεργηθεί εντός του Οκτωβρίου, όπως αποκάλυψε ο κ. Ζέρβας.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης