Τη δήμευση της περιουσίας Παπαγεωργόπουλου θα ζητήσει ο Γ. Μπουτάρης όπως δήλωσε στην κρατική τηλεόραση.
«Η ποινή είναι αυστηρή, δεν υπάρχει αμφιβολία» , πρόσθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφερόμενος στην καταδίκη του προκατόχου του και πρόσθεσε:
«Εμείς σαν δήμος πρέπει να αναζητήσουμε τα λεφτά, δεν έχουμε εκδικητική διάθεση εναντίον των κατηγορουμένων. Μια τέτοια ποινή είναι ένα μήνυμα για την τοπική αυτοδιοίκηση για να προσέχουν πως διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα».
«Η απόφαση του δικαστηρίου αποδίδει ευθύνες για μια υπόθεση που απασχόλησε την πόλη μας για μεγάλο χρονικό διάστημα και αντικατοπτρίζει τη βούληση της δικαιοσύνης να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα για τον τρόπο με τον οποίο η πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει την διαφθορά. Είναι πλέον δική μας ευθύνη να διεκδικήσουμε την επιστροφή των χρημάτων στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Μήνυμα της σημερινής απόφασης είναι επίσης ότι η διαχείριση του δημόσιου χρήματος θέλει μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα. Ταυτόχρονα, δημιουργείται ένα προηγούμενο, με βάση το οποίο δεν μπορούμε παρά να είμαστε αισιόδοξοι για την καλύτερη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα».
Το ξεχωριστό Open Day που θα γίνει το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 αντλεί έμπνευση από σημαντικούς εφευρέτες και επιστήμονες, παρακινώντας τα παιδιά να ενεργοποιήσουν τη σκέψη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.
Κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα. Ένα προϊόν προσωπικής υγιεινής, μια μικρή πράξη φροντίδας, μια συνήθεια που επαναλαμβάνεται. Πίσω από αυτές τις στιγμές, υπάρχουν επιλογές που καθορίζουν το πώς μια εταιρεία βλέπει τον ρόλο της. Και για τη ΜΕΓΑ, η φροντίδα δεν σταματά στο προϊόν, συνεχίζεται όπου υπάρχει ανάγκη.