Αθώος ο Αυγουστίνος Δημητρίου για την υπόθεση της «ζαρντινιέρας»

Αθώος ο Αυγουστίνος Δημητρίου για την υπόθεση της «ζαρντινιέρας»

Ο 29χρονος κρίθηκε αθώος για τις πράξεις της στάσης, της διατάραξης κοινής ειρήνης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών για τα αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της αντίστασης

Αθώος ο Αυγουστίνος Δημητρίου για την υπόθεση της «ζαρντινιέρας»
Αθώο όλων των πράξεων κήρυξε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον Κύπριο Αυγουστίνο Δημητρίου, πρωταγωνιστή της πολύκροτης υπόθεσης της «ζαρντινιέρας».

Την Τρίτη εκδικάστηκε το σκέλος της υπόθεσης στο οποίο φερόταν να πρωταγωνιστεί σε επεισόδια το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου 2006.

Έξι χρόνια μετά την πολύκροτη υπόθεση της «ζαρντινιέρας» και τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς κατά τον εορτασμό της επετείου τού Πολυτεχνείου, ο 29χρονος -σήμερα- Κύπριος Αυγουστίνος Δημητρίου, κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση.

Κλείσιμο
Ο 29χρονος κρίθηκε αθώος για τις πράξεις της στάσης, της διατάραξης κοινής ειρήνης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών για τα αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της αντίστασης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο νεαρός Κύπριος, στον οποίο το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης τον περασμένο Μάιο επιδίκασε ως αποζημίωση για τον βάναυσο τραυματισμό του το χρηματικό ποσό των 300.000 ευρώ, «συμμετείχε σε ομάδα αγνώστων που από το προαύλιο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου εκσφενδόνιζε εναντίον των αστυνομικών τεμάχια μαρμάρων και σκυροδέματος, με τρόπο που μπορούσε να προκαλέσει στους παθόντες κίνδυνο για τη ζωή τους».

Επιπλέον, κατά το κατηγορητήριο, ο 29χρονος «απώθησε με τα χέρια του τους αστυνομικούς, την ώρα που αυτοί επιχείρησαν να τους συλλάβουν, και τους χτύπησε με γρονθοκοπήματα και με τα πόδια του, προκειμένου να τους εξαναγκάσει να μην πραγματοποιήσουν τη σύλληψή του».

Κατά την απολογία του, ο νεαρός άνδρας αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, περιγράφοντας καρέ-καρέ τις σκηνές του ξυλοδαρμού. «Ήρθαν όλοι πάνω μου και με χτυπούσαν με δύναμη και μίσος. Με σπάσανε στο ξύλο. Ούτε σε ταινία δεν είχα δει αυτά που μου έκαναν. Απορώ γιατί τέτοιο μένος. Έφτασα στο σημείο να σκέφτομαι ότι θα με σκοτώσουν. Ούτε οι Τούρκοι δεν έκαναν στους Κύπριους τέτοια πράγματα», είπε σε συναισθηματικά έντονο ύφος. Όπως είπε, ακόμη και τώρα λαμβάνει ψυχοφάρμακα, λόγω των ψυχικών προβλημάτων που του δημιούργησαν οι αστυνομικοί.

Νωρίτερα, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. κατέθεσε ότι διέκρινε τον νεαρό να «πρωταγωνιστεί» σε επεισόδια, αλλά υπέπεσε σε αντιφάσεις, σε σχέση με προηγούμενες καταθέσεις του, ως προς την ώρα τέλεσης των αποδιδόμενων στον 29χρονο πράξεων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης