Μαίνεται η φωτιά στη Ζάκυνθο που καίει ανεξέλεγκτα σε Λιθακιά, Αγαλά και Κοιλιώμενου. Η πυρκαγιά πέρασε μέσα από την Αγαλά και σύμφωνα με τον δήμαρχο υπάρχουν ζημιές σε σπίτια.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν και τα εκπαιδευμένα κλιμάκια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία. Παράλληλα, προσφέρουν πρώτες βοήθειες σε πυροσβέστες και πολίτες που έχουν υποστεί ελαφρά εγκαύματα κατά τη διάρκεια της μάχης με τις φλόγες.
«Ταυτόχρονα, οι Εθελοντές Σαμαρείτες – Διασώστες του Ε.Ε.Σ. συμμετέχουν στις επιχειρήσεις εκκένωσης των οικισμών που απειλούνται άμεσα από τη φωτιά. Σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, μεταβαίνουν από σπίτι σε σπίτι, μεριμνώντας για την ασφαλή απομάκρυνση των κατοίκων καθώς και των οικόσιτων ζώων τους», αναφέρει ο Ερυθρός Σταυρός στο Facebook.
«Επιπλέον, σε περιστατικό που προέκυψε κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, μέσω κλήσης στο 112, οι εθελοντές παρέμειναν στο πλευρό ασθενούς με σοβαρά προβλήματα υγείας. Σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό του, του παρείχαν την απαραίτητη υποστήριξη μέχρι την άφιξη του ΕΚΑΒ, διασφαλίζοντας την ασφάλειά του», καταλήγει η ανάρτηση.
Οι δύο αυτές διακρίσεις αποτελούν μια σημαντική αναγνώριση της στρατηγικής πορείας του Ομίλου B&F, ο οποίος συνεχίζει να επενδύει με συνέπεια στην καινοτομία, στην ποιότητα, στη δημιουργικότητα και στη διαρκή εξέλιξη
Από τους ασπροπίνακες, στα μαθητικά lockers και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αιθουσών διδασκαλίας: Tο πρόσωπο της εκπαίδευσης αλλάζει και μία ελληνική εταιρεία πρωτοπορεί.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.