Πολύ χαμηλή στάθμη νερού στη λίμνη του Μόρνου, ξεπροβάλλουν σπίτια βυθισμένου οικισμού - Δείτε φωτογραφίες
Η στάθμη του νερού έχει πέσει τουλάχιστον 3 με 5 μέτρα σε σχέση με το 2023 και συνολικά η υψομετρική διάφορα είναι 30 με 40 μέτρα κάτω από το ανώτατο όριο της λίμνης
Αντιμέτωπη με μία από τις πιο χαμηλές στάθμες των τελευταίων ετών βρίσκεται η τεχνητή λίμνη του Μόρνου, από όπου υδροδοτείται η Αθήνα, με τις εικόνες από την περιοχή να προκαλούν έντονη ανησυχία.
Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το φαινόμενο αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι βροχές του χειμώνα δεν ήταν αρκετές για να γεμίσει ο ταμιευτήρας.
Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, η στάθμη του νερού έχει πέσει τουλάχιστον 3 με 5 μέτρα σε σχέση με το 2023 και συνολικά η υψομετρική διάφορα είναι 30 με 40 μέτρα κάτω από το ανώτατο όριο της λίμνης.
Το πρόβλημα παρατηρείται και στα γύρω χωριά, οι πηγές των οποίων έχουν στερέψει και αρκετά υδροδοτούνται με υδροφόρες.
Μάλιστα, η απότομη πτώση της στάθμης του νερού έχει αποκαλύψει τμήματα του βυθισμένου οικισμού του Καλλίου, φέρνοντας ξανά στην επιφάνεια πέτρινα ερείπια σπιτιών, παλιών δρόμων και τμημάτων του παλιού χωριού.
Η διεθνής διάκριση iF Design Award 2024 για το ελαστικό ECSTA PS71 EV, επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας για λύσεις υψηλών προδιαγραφών και κορυφαίας συμπεριφοράς στον δρόμο.
Banana breads, σκανδιναβικά σέμλα με σαντιγί, cinnamon rolls, κρουασάν gianduja, brownies με αλμυρή καραμέλα και πολλές ακόμη high-quality επιλογές από τα premium bakeries της πόλης
Με λύσεις που περιλαμβάνουν GPS Plotter, βυθόμετρα, όργανα, αυτόματο πιλότο, ηχοσυστήματα, VHF, κάμερες, ραντάρ και πολλά ακόμα, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε σκάφους.