Πολύ χαμηλή στάθμη νερού στη λίμνη του Μόρνου, ξεπροβάλλουν σπίτια βυθισμένου οικισμού - Δείτε φωτογραφίες
Η στάθμη του νερού έχει πέσει τουλάχιστον 3 με 5 μέτρα σε σχέση με το 2023 και συνολικά η υψομετρική διάφορα είναι 30 με 40 μέτρα κάτω από το ανώτατο όριο της λίμνης
Αντιμέτωπη με μία από τις πιο χαμηλές στάθμες των τελευταίων ετών βρίσκεται η τεχνητή λίμνη του Μόρνου, από όπου υδροδοτείται η Αθήνα, με τις εικόνες από την περιοχή να προκαλούν έντονη ανησυχία.
Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το φαινόμενο αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι βροχές του χειμώνα δεν ήταν αρκετές για να γεμίσει ο ταμιευτήρας.
Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, η στάθμη του νερού έχει πέσει τουλάχιστον 3 με 5 μέτρα σε σχέση με το 2023 και συνολικά η υψομετρική διάφορα είναι 30 με 40 μέτρα κάτω από το ανώτατο όριο της λίμνης.
Το πρόβλημα παρατηρείται και στα γύρω χωριά, οι πηγές των οποίων έχουν στερέψει και αρκετά υδροδοτούνται με υδροφόρες.
Μάλιστα, η απότομη πτώση της στάθμης του νερού έχει αποκαλύψει τμήματα του βυθισμένου οικισμού του Καλλίου, φέρνοντας ξανά στην επιφάνεια πέτρινα ερείπια σπιτιών, παλιών δρόμων και τμημάτων του παλιού χωριού.
Ο τουρισμός και η εστίαση είναι δύο από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπου η εξειδίκευση και η σωστή εκπαίδευση ανοίγουν τον δρόμο για μια καριέρα με προοπτικές
Οι αυξημένες ανάγκες του καλοκαιριού δεν χρειάζεται να συνοδεύονται από αβεβαιότητα για το κόστος. Η Protergia προσφέρει λύσεις που συνδυάζουν δροσιά, σταθερότητα και μεγαλύτερο έλεγχο στον λογαριασμό ρεύματος.
Με επίκεντρο τις τοπικές κοινωνίες, η ΑΒ Βασιλόπουλος πραγματοποίησε 150 δράσεις εθελοντισμού σε όλη τη χώρα, με τη συμμετοχή περισσότερων από 4.500 ανθρώπων.