Χειροπέδες σε έναν 44χρονο που «άδειαζε» καταλύματα στη Μύκονοέχοντας καταφέρει να αποκομίσει περισσότερα από 70.000 ευρώ πέρασαν το περασμένο Σάββατο (5/7) στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου.
Όπως φαίνεται και στα βίντεο ντοκουμέντα που παρουσιάζει το protothema.gr, ο δράστης έβαζε στο στόχαστρο πολυτελείς κατοικίες που βρίσκονταν κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού και, εκμεταλλευόμενος ανασφάλιστες μπαλκονόπορτες - παράθυρα ή την απουσία των ενοίκων, εισέβαλε στους χώρους και αφαιρούσε χρήματα, τιμαλφή, αξεσουάρ, ρολόγια και προσωπικά έγγραφα.
Για την αποδόμηση και τον τερματισμό της εγκληματικής του δράσης συγκροτήθηκε ειδική ομάδα έρευνας, αστυνομικοί της οποίας κατάφεραν αρχικά να τον ταυτοποιήσουν και έπειτα από αναζητήσεις τον εντόπισαν.
Σημειώνεται ότι, ο δράστης χρησιμοποιούσε ενοικιαζόμενο όχημα προκειμένου να μεταβαίνει προς τα σημεία - στόχους, λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα που δυσχέραιναν την αναγνώριση του, ενώ διέμενε στο νησί προσωρινά προσποιούμενος τον παραθεριστή.
Κλείσιμο
Από τα ανευρεθέντα πειστήρια και την ανάλυση των δεδομένων της υπόθεσης έχουν εξιχνιαστεί εννέα περιπτώσεις (5 τετελεσμένες και 4 απόπειρες) κλοπών χρημάτων – αντικειμένων εκτιμώμενης αξίας πάνω από 70.000 ευρώ.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.
Στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum 2026, ο κ. Βωβός τόνισε την ανάγκη διασφάλισης της επιχειρησιακής συνέχειας σε περιόδους έντονων αλλαγών και κρίσεων.