Τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στο κέντρο του Ηρακλείου, κατέλαβε νωρίτερα σήμερα το πρωί ομάδα αντιεξουσιαστών. Η κατάληψη πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στην επιχείρηση εκκένωσης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της περασμένης Τρίτης 22 Απριλίου στην κατάληψη του Ευαγγελισμού.
Με αφορμή την κατάληψη της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου, στην οποία πραγματοποιείται η έκθεση ζωγραφικής του Χρήστου Μποκόρου «Πέρασμα στο Φως», ο δήμαρχος Ηρακλείου, Αλέξης Καλοκαιρινός, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:
«Οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε και να προστατεύουμε τον δημόσιο χώρο και τα μνημεία της πόλης. Ζητώ από αυτούς που κατέλαβαν την Βασιλική του Αγίου Μάρκου να αποχωρήσουν αμέσως».
Η κατάψυξη ωαρίων αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις της σύγχρονης αναπαραγωγικής ιατρικής, προσφέροντας στις γυναίκες τη δυνατότητα να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους και να σχεδιάσουν το μέλλον τους με μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία.
Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, το Plastic Free Greece δίνει δυναμικά το παρών σε κάθε γωνιά της χώρας. Η πρώτη πράξη της φετινής εκστρατείας εκτυλίχθηκε σε τέσσερις ηπειρωτικούς προορισμούς (Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Αθήνα, Πάτρα) και είχε ως αποτέλεσμα τη συλλογή 150,5 κιλών σκουπιδιών.
Με διεθνή παρουσία, ισχυρό τεχνολογικό αποτύπωμα και έμφαση στην ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων, ο όμιλος Super Technologies εισέρχεται δυναμικά στην ελληνική αγορά.