Διαμαρτυρία αγροτών στη Θεσσαλονίκη: Προσπάθησαν να βρεθούν έξω από το ξενοδοχείο που μιλούσε ο Μητσοτάκης - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Διαμαρτυρία αγροτών στη Θεσσαλονίκη: Προσπάθησαν να βρεθούν έξω από το ξενοδοχείο που μιλούσε ο Μητσοτάκης - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από τον Έβρο, τα Τέμπη, τη Μαγνησία, τα Γρεβενά και τα Τρίκαλα

Διαμαρτυρία αγροτών στη Θεσσαλονίκη: Προσπάθησαν να βρεθούν έξω από το ξενοδοχείο που μιλούσε ο Μητσοτάκης - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Αγρότες και κτηνοτρόφοι από τον Έβρο, τα Τέμπη, τη Μαγνησία, τα Γρεβενά και τα Τρίκαλα διαμαρτυρήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας την αναπλήρωση των χαμένων εισοδημάτων τους, τη μείωση του κόστους παραγωγής και τις κατώτατες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα που θα εξασφαλίζουν εισόδημα για τον κλάδο τους. 

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης, με αγρότες από τη Θεσσαλία και περιοχές της βόρειας Ελλάδας να συγκεντρώνονται στον ΟΣΕΑφού έφτασαν στον κόμβο των Μαλγάρων, μαζί με αγρότες της περιοχής που είχαν παραταγμένα εκεί τα τρακτέρ τους κινήθηκαν προς τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης, συνοδεία της αστυνομίας.

Στη συνέχεια επιχείρησαν να κατευθυνθούν με τρακτέρ και πεζή επί της Μοναστηρίου, προς το ξενοδοχείο όπου πραγματοποίησε ομιλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του Thessaloniki Summit, προκειμένου να τον συναντήσουν.

Ωστόσο δυνάμεις της ΕΛΑΣ τους απέκλεισαν από το να προσεγγίσουν το ξενοδοχείο με τους αγρότες να διαπραγματεύονται με τους αστυνομικούς για να περάσουν το μπλόκο.

Κινητοποίηση αγροτών στη Θεσσαλονίκη

Κινητοποίηση αγροτών στη Θεσσαλονίκη (2)

«Είναι δικαίωμά μας να προχωρήσουμε προς το ξενοδοχείο να καταθέσουμε και ένα υπόμνημα στον πρωθυπουργό», δήλωσε ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της ενωτικής ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων του νομού Λάρισας.

Κλείσιμο
Κινητοποίηση αγροτών στη Θεσσαλονίκη - Μαρούδας

Οι αγρότες έφτασαν στη συμβολή της Μοναστηρίου με την Κωλλέτη και έσπασαν δύο αστυνομικούς φραγμούς με αποτέλεσμα να επικρατήσει μικρή ένταση.

Κινητοποίηση αγροτών στη Θεσσαλονίκη - Φραγμός Μοναστηριου με Κωλετη

Κινητοποίηση αγροτών στη Θεσσαλονίκη - Έσπασαν πρώτο φραγμό

Οι αγρότες ζητούν:

-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος όλων των παραγωγών με συγκεκριμένα ποσά ανά καλλιέργεια.

-Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο στην αντλία, τιμή 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα στο αγροτικό ρεύμα, επιδότηση των αγροτοκτηνοτροφικών εφοδίων.

-Κατώτατες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα που θα εξασφαλίζουν εισόδημα με το οποίο οι αγροτοκτηνοτρόφοι θα μπορούν να παραμείνουν στην παραγωγική διαδικασία.

Φωτογραφίες από την διαμαρτυρία των αγροτών:

agrotes__4_
agrotes__3_
agrotes__2_
agrotes__1_


Ειδήσεις σήμερα:

Συνελήφθη ο 47χρονος που δολοφόνησε την ασθενή στο Δαφνί - Ερώτημα πώς βρέθηκε χωρίς φρούρηση και έφτασε να σκοτώσει για δεύτερη φορά

Σκληρή επίθεση Τραμπ σε Ζελένσκι: Είναι μέτριος κωμικός και δικτάτορας χωρίς εκλογές

Γιώργος Μασούρας: Από την Κεχρινιά Αιτωλοακαρνανίας, «ήρωας» της Μπόχουμ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης