Πανελλήνιες 2024: 17 καθηγητές διαφωνούν με την επίλυση θέματος στη Βιολογία - Ζητούν αναβαθμολόγηση των γραπτών
Aν και υπάρχουν δύο απαντήσεις για το θέμα Δ1, σύμφωνα με τις οδηγίες προς τους βαθμολογητές, που έχει αποστείλει η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων προς όλα τα Βαθμολογικά Κέντρα της χώρας, γίνεται αποδεκτή μόνο η μία
Αναστάτωση έχει προκληθεί στις οικογένειες των υποψηφίων των Πανελλαδικών, οι οποίοι διαγωνίστηκαν στο μάθημα της Βιολογίας της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας, ύστερα από τη διατύπωση ενστάσεων εκ μέρους 17 καθηγητών Βιολογίας.
Συγκεκριμένα, αν και υπάρχουν δύο απαντήσεις για το θέμα Δ1 της Βιολογίας, σύμφωνα με τις οδηγίες προς τους βαθμολογητές, που έχει αποστείλει η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων προς όλα τα Βαθμολογικά Κέντρα της χώρας, γίνεται αποδεκτή μόνο η μία.
Το γεγονός αυτό, συνεπάγεται την αφαίρεση 4 μονάδων από τα γραπτά των υποψηφίων, οπότε οι 17 εκπαιδευτικοί, που εντόπισαν το πρόβλημα, θεωρούν πως πρέπει να γίνει αναθεώρηση στην οδηγία που έχει σταλεί στα λύκεια και κατ’επέκταση αναβαθμολόγηση των γραπτών. Ο καθηγητής Βιολογίας κ. Δημήτρης Βερβερίδης, αξιολογεί ως «άδικη» την αφαίρεση των 4 μονάδων από τα γραπτά των μαθητών, οι οποίοι έχουν επιλέξει τον δεύτερο τρόπο επίλυσης του θέματος Δ1.
Με επενδύσεις σε πλοία, υποδομές, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών, η MINOAN LINES ενισχύει τη στρατηγική της κατεύθυνση προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον.
Η ΑΒ Βασιλόπουλος συνεχίζει να προσφέρει «όλα και κάτι παραπάνω» στην online αγοραστική εμπειρία, προσθέτοντας έναν ακόμη λόγο για εύκολες, γρήγορες και συμφέρουσες αγορές μέσα από το AB Eshop. Εδώ θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες.