Ασπίδα προστασίας στον Έβρο: Σε εξέλιξη αντιδιαβρωτικά – αντιπλημμυρικά έργα και αναδασώσεις (βίντεο)

Ασπίδα προστασίας στον Έβρο: Σε εξέλιξη αντιδιαβρωτικά – αντιπλημμυρικά έργα και αναδασώσεις (βίντεο)

Τα έργα είναι προϋπολογισμού 6,7 εκατομμυρίων ευρώ στην Αλεξανδρούπολη και στο Σουφλί προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ.

27612175
Ασπίδα προστασίας στις καμένες εκτάσεις του Έβρου και τις παρακείμενες κοινότητες με αντιδιαβρωτικά-αντιπλημμυρικά έργα και αναδασώσεις ορθώνουν οι δασικές υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με τη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ και χρηματοδότηση από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» (Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας).

Αυτήν την εποχή είναι σε πλήρη εξέλιξη πρόγραμμα αντιδιαβρωτικών έργων προστασίας για τη συγκράτηση του εδάφους και τον περιορισμό της διάβρωσης καθώς και αναδασώσεων στις περιοχές αρμοδιότητας των δασαρχείων Αλεξανδρούπολης, προϋπολογισμού 6,7 εκατομμυρίων ευρώ και Σουφλίου, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ.

Συνεργεία εξειδικευμένων τεχνιτών προχωρούν στην υλοποίηση των καμένων από την καταστροφική πυρκαγιά του 2023 δένδρων και τα χρησιμοποιούν για αντιδιαβρωτικά έργα καθώς και τον εμπλουτισμό του εδάφους, ενώ παράλληλα καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Παράλληλα, προχωρούν και οι αναδασώσεις στις περιοχές Συκορράχης, Μεσημβρίας, «Δερβένι» και Ατάρνης, ενώ ξεκινά και η κατασκευή υδρονομικών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στις ορεινές κοίτες χειμάρρων, τόσο στον Έβρο όσο και σε άλλες περιοχές που έχουν καταστραφεί.


Ειδήσεις σήμερα:

Ανάσα στην αγορά κατοικίας - Νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb ετοιμάζει η κυβέρνηση


Η γυναικοκτονία στη Βέροια, ο φόνος της 15χρονης Φιλιώς και οι 104 μαχαιριές στη φοιτήτρια: Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Επεισόδια στο Βερολίνο - Με ρόπαλα και γκλομπ οι συγκρούσεις Ελλήνων οπαδών, τρεις σοβαρά τραυματίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης