SKY express: Σημαντική πρωτοβουλία για την προώθηση της Ελλάδας όλο το χρόνο

SKY express: Σημαντική πρωτοβουλία για την προώθηση της Ελλάδας όλο το χρόνο

Πιλοτικό πρόγραμμα στην Κρήτη με επέκταση πτήσεων και μετά το τέλος της θερινής σεζόν.

kedriki_SKY_express_-_image
Sponsored content

Ενίσχυση της τουριστικής κίνησης κατά τους χειμερινούς μήνες, αλλά και γεωγραφική διασπορά των επισκεπτών σε περισσότερους προορισμούς της χώρας. Αυτός είναι και ο διττός στόχος που έχει θέσει η SKY express, η οποία έχει χτίσει το δικό της success story έχοντας πετύχει τεράστια ανάπτυξη σε βασικούς δείκτες του κλάδου ενισχύοντας την ελληνική οικονομία.

Η εταιρεία καινοτομεί και προχωρά από τη φετινή σεζόν με το πρώτο, πιλοτικό πρόγραμμα στην Κρήτη στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την προώθηση της χώρας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Απαντώντας σε ένα διαχρονικό ζητούμενο για την τουριστική βιομηχανία στη χώρα μας, η ελληνική αεροπορική SKY express στηρίζει την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας και προχωρά με το πρώτο βήμα για την επέκταση της σεζόν σε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς της χώρας. Στην Κρήτη στο δρομολόγιο Παρίσι - Ηράκλειο - Παρίσι οι πτήσεις θα συνεχιστούν φέτος και μετά το τέλος της θερινής σεζόν, καθ’όλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο ακριβώς της πρωτοβουλίας για επιμήκυνση της σεζόν η SKY express αξιοποιεί μέσω συνεργειών, ξενοδοχείο του ομίλου IOGR -όπου ανήκει και η ίδια - το οποίο θα επεκτείνει και αυτό τη λειτουργία του μετά το τέλος της θερινής σεζόν. Mάλιστα, οι επιτελείς της αεροπορικής καλούν και άλλους ξενοδόχους του νησιού να προχωρήσουν σε αντίστοιχη κίνηση. Σημειωτέον ότι ακριβώς στο πλαίσιο της εν λόγω πρωτοβουλίας παρέχονται ειδικές τιμές / πακέτα σε tour operators της Γαλλίας.

Συγκεκριμένα, η επιλογή της Γαλλίας και της σύνδεσης Παρίσι - Ηράκλειο που θα επεκταθεί έως το Νοέμβριο με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις γίνεται καταρχάς με το σκεπτικό ότι η γαλλική αγορά αποτελεί από τις πλέον δραστήριες και δυναμικές για την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Ο κ. Γεράσιμος Σκαλτσάς, Chief Commercial Officer της SKY express επισημαίνει: «Με την πρωτοβουλία αυτή η SKY express δημιουργεί τις συνθήκες για την επίτευξη ενός κεντρικού εθνικού στόχου στο χώρο του τουρισμού, της επέκτασης της τουριστικής περιόδου. Είμαστε αισιόδοξοι, ότι η πιλοτική μας δράση θα επιφέρει σημαντικά οφέλη και θα μπορέσει σταδιακά να επεκταθεί σε ακόμα μεγαλύτερη κλίμακα τόσο στην Κρήτη, όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας μας».

H νέα πρωτοβουλία έχει και την στήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και όπως δηλώνει ο γενικός γραμματέας κ. Δημήτρης Φραγκάκης: «Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου είναι κεντρική προτεραιότητα για τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Οι συνεργασίες μας σε Ελλάδα και εξωτερικό στοχεύουν σε αυτό, γι' αυτό και στηρίζουμε την πρωτοβουλία της SKY express ενόψει του φετινού Νοεμβρίου. Η ενέργεια της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας πιστεύουμε ότι μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αύξηση της επισκεψιμότητας από την γαλλική αγορά προς την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Κρήτη και ταυτόχρονα μπορεί να συνεισφέρει στην ενίσχυση του εισοδήματος της τοπικής κοινωνίας, επεκτείνοντας τη σεζόν κατά έναν μήνα. Ήδη η συνεργασία του ΕΟΤ με τη SKY express έχει αποδώσει καρπούς το προηγούμενο διάστημα και είμαι αισιόδοξος ότι και αυτή η πρωτοβουλία θα είναι εξίσου παραγωγική. Με τέτοιες δράσεις και σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες μπορούμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για τουρισμό όλο το χρόνο που είναι και το τελικό ζητούμενο».

Επισημαίνεται εδώ ότι η SKY express ολοκληρώνει από κοινού με τον ΕΟΤ το ετήσιο πρόγραμμα συνδιαφήμισης για την προβολή της Ελλάδας, με πάνω από 20 εκατομμύρια τουρίστες - καταναλωτές σε όλη την Ευρώπη να παρακολουθούν διαφημίσεις για το ελληνικό τουριστικό προϊόν. Με ένα στρατηγικά σχεδιασμένο κοινό διαφημιστικό πρόγραμμα, ΕΟΤ και SKY express πρόβαλαν τη χώρα συνεχόμενα για 12 μήνες, επιτυγχάνοντας τον στόχο για συνεχή διαφημιστική παρουσία της χώρας στο εξωτερικό, μέσα από 6 καμπάνιες σε online και offline μέσα. Τα θετικά αποτελέσματα του εν λόγω προγράμματος αποτυπώνονται και στις επιδόσεις των αγορών - στόχων:

• Το χειμώνα του 2023, οι πέντε κύριες αγορές - στόχοι δηλαδή Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Βέλγιο και Μεγάλη Βρετανία σημείωσαν αύξηση των επιβατών σε ετήσια βάση ύψους 74%.
• Το καλοκαίρι του 2023, το ποσοστό ετήσιας αύξησης της ζήτησης από τις συγκεκριμένες αγορές άγγιξε το 73%.
• Περισσότερα από 20 εκατομμύρια τουρίστες - καταναλωτές παρακολούθησαν τις διαφημιστικές εκστρατείες της SKY express σε όλη την Ευρώπη.

Το success story συνεχίζεται και στα δρομολόγια του εσωτερικού καθώς για το 2024 η SKY express, ειδικά για τους δημοφιλείς ελληνικούς καλοκαιρινούς προορισμούς, όπως οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Επτάνησα, ενισχύει το εγχώριο τουριστικό προϊόν προσφέροντας επιπλέον θέσεις, με αύξηση που αγγίζει το 11%. Είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία που πετάει σε 33 ελληνικούς προορισμούς ενώ ταυτόχρονα εξυπηρετεί σταθερά ένα διαρκώς επεκτεινόμενο δίκτυο 15 ευρωπαϊκών προορισμών.

Ταυτόχρονα κατέχει ένα τεράστιο στρατηγικό πλεονέκτημα διαθέτοντας τον νεότερο στόλο αεροσκαφών στην Ελλάδα και έναν από τους πιο περιβαλλοντικά φιλικούς, με μέσο όρο ηλικίας 3,1 έτη για τα αεροσκάφη τύπου Airbus neo και 1,6 έτη για τα ATR 72-600. Να τονισθεί, πως ο στόλος της SKY express θα απαριθμεί συνολικά 27 αεροσκάφη για το 2024.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης