Κιλκίς: Προφυλακιστέοι οι δύο ανήλικοι για τη συμμετοχή τους στην απόπειρα ληστείας σε βάρος του κτηνοτρόφου

Κιλκίς: Προφυλακιστέοι οι δύο ανήλικοι για τη συμμετοχή τους στην απόπειρα ληστείας σε βάρος του κτηνοτρόφου

Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας, για μικροκλοπές και απάτη

kilkis-arthrou
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στο Κιλκίς οι δύο ανήλικοι, οι οποίοι ήταν μαζί με τον 38χρονο και τον 45χρονο που δολοφονήθηκε, αποπειράθηκαν να παραβιάσουν την πόρτα κτηνοτροφικής μονάδας στις Μουριές, στο Κιλκίς, ενώ ο 54χρονος κτηνοτρόφος κοιμόταν μέσα.

Ο κτηνοτρόφος όταν τους αντιλήφθηκε άρπαξε το κυνηγετικό του όπλο και άνοιξε πυρ, τραυματίζοντας θανάσιμα τον 45χρονο. Σε βάρος τους, έχει ασκηθεί δίωξη για απόπειρα ληστείας, για μικροκλοπές και απάτη καθώς στην κατοχή τους βρέθηκε μια τραπεζική κάρτα, με την οποία φέρονται να έκαναν αγορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 15χρονος επιμένει να υποστηρίζει ότι το βράδυ της Δευτέρας δε πήγαν στην κτηνοτροφική μονάδα για να ληστέψουν τον 54χρονο που πυροβόλησε, αλλά για να τους ζητήσουν τον λόγο επειδή, όπως υποστηρίζουν, αποπειράθηκε να ασελγήσει εις βάρος του, όταν εργαζόταν στην μονάδα του το προηγούμενο διάστημα, αλλά και στην ανήλικη αδελφή του.

«Είχε ασελγήσει σε εμένα και στην αδελφή μου και μόλις το έμαθε ο πατέρας μου εκείνο το βράδυ πήγαμε στη κτηνοτροφική μονάδα για να του ζητήσουμε το λόγο», φέρεται να είπε στον ανακριτή.

Κλείσιμο
Ο 16χρονος συγκατηγορούμενος του φαίνεται να δήλωσε ενώπιον του ανακριτή ότι μπήκε στο αυτοκίνητο με τους δύο ενήλικες και τον φίλο του από τη Ροδόπολη Σερρων για να επιστρέψουν στο χωριό τους και τότε αντιλήφθηκε ότι υπήρχε ένταση. «Ο πατέρας του φίλου μου μου είπε ότι θα επιστρέψω στο χωριό μετά την επίσκεψη μας στον κτηνοτρόφο», φέρεται να ανέφερε.

«Η προσωρινή κράτηση των δύο ανηλίκων δεν ήταν κάτι το οποίο δεν περιμέναμε και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία προκειμένου να αποδείξουμε τα πραγματικά περιστατικά», δήλωσε στο protothema.gr, η συνήγορος υπεράσπισης των ανηλίκων, Μαρία Χαρτοματζιδου.

Οι δύο ανήλικοι που κρίθηκαν προφυλακιστέοι θα οδηγηθούν σε δομή ανηλίκων.

Στο μεταξύ, εις βάρος του 54χρονου κτηνοτρόφου που πυροβόλησε με την καραμπίνα και σκότωσε τον 45χρονο έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για ανρθωποκτονία από δόλο και αναμένεται να απολογηθεί αύριο στον ανακριτή. Το «κατώφλι» του ανακριτικού γραφείου θα περάσει και ο 38χρονος που κατηγορείται για απόπειρα ληστείας, κατά συναυτουργία.


Ειδήσεις σήμερα:

Mondelēz: Πρόστιμο - μαμούθ στην πολυεθνική από την Κομισιόν για τις πρακτικές που κατήγγειλε ο Μητσοτάκης

Ερμού: Νέες καταγγελίες για τον Αφγανό, είχε επιτεθεί και σε άλλες κοπέλες - «Φοβάμαι να κυκλοφορήσω μόνη»

Μπραντ Πιτ: Υποχώρησε στο θέμα των παιδιών αλλά δεν τα παρατάει στη μάχη για το Miraval - Νέο «χτύπημα» κατά της Τζολί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης