HΠΑ: Κατατέθηκε στο Κογκρέσο νομοσχέδιο για την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο

HΠΑ: Κατατέθηκε στο Κογκρέσο νομοσχέδιο για την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο

Οι βουλευτές ζητούν να γίνει πενταετής η παραίτηση του εμπάργκο όπλων προς την Κυπριακή Δημοκρατία από ένα έτος που είναι σήμερα

25296928
Νομοσχέδιο που οδηγεί ουσιαστικά στην άρση του αμερικανικού εμπάργκο όπλων στην Κύπρο κατατέθηκε στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Λένα Αργύρη, οι βουλευτές Κρις Πάπας, Γκας Μπιλιράκης, Νικόλ Μαλιωτάκης και Ντίνα Τάϊτους κατέθεσαν το σχετικό νομοσχέδιο. Οι βουλευτές ζητούν να γίνει πενταετής η παραίτηση του εμπάργκο όπλων προς την Κυπριακή Δημοκρατία από ένα έτος που είναι σήμερα.

«Αυτή η αλλαγή θα ενισχύσει την ιστορική ανάπτυξη των αμερικανοκυπριακών σχέσεων, θα ενισχύσει τη διμερή συνεργασία και θα προωθήσει τα συμφέροντα ασφαλείας των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο. Η νομοθεσία εισήχθη πριν από την 50ή επέτειο της παράνομης εισβολής και κατοχής της βόρειας Κύπρου από την Τουρκία», έγραψε στην πλατφόρμα Χ η Λένα Αργύρη.

Οι βουλευτές αναφέρουν ότι η προτεινόμενη ρύθμιση θα ενισχύσει την ιστορική ανάπτυξη των σχέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κύπρου, θα ενισχύσει τη διμερή συνεργασία και θα προωθήσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ για την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κλείσιμο

Την είδηση για την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στο Κογκρέσο μετέδωσε και ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου μιλώντας αργά το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης στην τηλεοπτικό σταθμό Οmega της Κύπρου.

Νομοσχέδιο για πλήρη άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο



Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε η 44χρονη που έπαθε ανακοπή στο κέντρο του Ηρακλείου μπροστά στο παιδί της

30 χρόνια χωρίς τον Άιρτον Σένα - Πώς το δυστύχημά του έφερε επανάσταση στους κανόνες ασφαλείας της Formula 1


Υπουργείο Ναυτιλίας: Πώς θα μεταφέρονται ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα με πλοία

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης