Χαλκιδική: Τρύγησε 11 κιλά κάνναβης από φυτεία με 305 χασισόδεντρα
Ο 57χρονος είχε ήδη αποκομίσει 13.735 ευρώ από την πώληση της παραγωγής του
Μάνος Τσαγκαράκης
Χρυσές δουλειές έκανε ένας 57χρονος που καλλιεργούσε μια μεγάλη χασισοφυτεία σε περιφραγμένο οικόπεδο δίπλα στο σπίτι του σε περιοχή της Χαλκιδικής και είχε ήδη αποκομίσει 13.735 ευρώ από την πώληση της παραγωγής του, ενώ ετοιμαζόταν να "σπρώξει" περισσότερα από 11 κιλά κάνναβης.
Η φυτεία με τα 305 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 1,05 μέτρου εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Πολυγύρου, οι οποίοι πέρασαν χειροπέδες στον καλλιεργητή και έκαναν έρευνα στο σπίτι του, όπου βρήκαν 21 νάιλον συσκευασίες και οκτώ γυάλινα βάζα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 11 κιλών και 219 γραμμαρίων, καθώς και μία συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη σε μορφή "σοκολάτας" βάρους πέντε γραμμαρίων.
Μαζί με τα χασισόδεντρα και τα ναρκωτικά, κατασχέθηκαν το μεγάλο χρηματικό ποσό, μία ηλεκτρονική ζυγαριά, μία κυνηγετική καραμπίνα για την οποία δεν τηρούσε τους όρους φύλαξης και ένα κινητό τηλέφωνο. Ο 54χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής που του άσκησε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Το Πανεπιστήμιο Keele παρουσιάζει τη νέα επιστημονική ημερίδα του θεσμού Reflections, με τίτλο «Από το Έγκλημα στο Δικαστήριο: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης»
Οι «Ημέρες ART/ TECH by COSMOTE TELEKOM» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με δωρεάν είσοδο και δράσεις για όλους, είναι μια γιορτή τέχνης και τεχνολογίας που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να συνδημιουργήσουν και να πειραματιστούν μέσα από μία σειρά καινοτόμων διαδραστικών εμπειριών