Θεσσαλονίκη: Άνοιξε το Γενί Τζαμί για το Ραμαζάνι μετά από 102 χρόνια – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Από νωρίς το πρωί πλήθος πιστών φτάνουν στον χώρο, ενώ τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. περιμετρικά είναι ιδιαίτερα αυξημένα - Η πρώτη προσευχή ξεκίνησε στις 07.30 και ολοκληρώθηκε μετά από μισή ώρα
Μετά από 102 χρόνια, το Γενί Τζαμί στη Θεσσαλονίκη, που χρησιμοποιείται ως εκθεσιακός χώρος της δημοτικής Πινακοθήκης, άνοιξε για την τελετή λύσης της νηστείας του Ραμαζανίου.
Από νωρίς το πρωί πλήθος πιστών φτάνουν στον χώρο προκειμένου να προσευχηθούν, ενώ τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. περιμετρικά του χώρου είναι ιδιαίτερα αυξημένα, με τους αστυνομικούς να βρίσκονται στην είσοδο και να πραγματοποιούν ελέγχους όπου χρειάζεται.
Η απόφαση ελήφθη από τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων και η πρώτη προσευχή ξεκίνησε στις 07.30, από τον Αιγύπτιο Ιμάμη Τάχα Απντελγκαλίλ, Έλληνα πολίτη και μέλος της θρησκευτικής επιτροπής του ισλαμικού τεμένους της Αθήνας.
Η προσευχή, που ολοκληρώθηκε μετά από μισή ώρα, τελέστηκε στα αραβικά, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε κήρυγμα στα αραβικά και στα ελληνικά.
Δείτε παρακάτω δηλώσεις του ιμάμη μετά το τέλος της προσευχής:
H δήλωση της Μαρίας Κυρίτση, προϊσταμένης Μουσουλμανικων υποθέσεων του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων:
Μια κοπέλα από την Ινδονησία, που σπουδάζει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έφτασε σήμερα στο Γενί τζαμί. «Είμαι πολύ χαρούμενη που πρώτη φορά ανοίγει για εμάς και γιατί εδώ μπορώ να βρω την Μουσουλμανική μου οικογένεια και μπορώ να γιορτάσω το Ραμαζάνι».
Στο IST College, η καλλιέργεια των ταλέντων, η ενθάρρυνση της ανεξάρτητης σκέψης και η δημιουργικότητα δίνουν στους φοιτητές και τις φοιτήτριες τα εφόδια για την μελλοντική επαγγελματική τους πορεία στον σύγχρονο κόσμο.
Από τους ασπροπίνακες, στα μαθητικά lockers και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αιθουσών διδασκαλίας: Tο πρόσωπο της εκπαίδευσης αλλάζει και μία ελληνική εταιρεία πρωτοπορεί.
Στην εποχή των συνδυαστικών προγραμμάτων, οι καταναλωτές δεν αναζητούν απλώς χαμηλότερες χρεώσεις, αλλά ολοκληρωμένες προτάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα και τους κάνουν να νιώθουν ότι βρίσκονται στο επίκεντρο της εξυπηρέτησης.