ΑΑΔΕ: Επέκταση ψηφιακών εφαρμογών με την ένταξη και της ΔΟΥ πλοίων

ΑΑΔΕ: Επέκταση ψηφιακών εφαρμογών με την ένταξη και της ΔΟΥ πλοίων

Οι φορολογούμενοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να διαχειρίζονται και παρακολουθούν την εξέλιξη των Αιτημάτων και των Ραντεβού τους και μέσω του myAADEapp

aade
Σε νέα διεύρυνση των ψηφιακών της υπηρεσιών προχωρά η ΑΑΔΕ, με την ένταξη και της ΔΟΥ Πλοίων στις ψηφιακές πλατφόρμες «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου».

Συγκεκριμένα, από 1/4/2024 οι συναλλασσόμενοι ή οι εκπρόσωποί τους, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αιτήματα και να προγραμματίζουν ραντεβού με τη ΔΟΥ Πλοίων ψηφιακά, μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr), αφού ταυτοποιηθούν με χρήση κωδικών TAXISnet. Ειδικότερα οι φορολογούμενοι:

• Μέσω της ψηφιακής εφαρμογής «Τα Αιτήματά μου» (myaade > Τα Αιτήματά μου), μπορούν να υποβάλουν αίτημα με δομημένο τρόπο προς τη ΔΟΥ Πλοίων, να ενημερώνονται για τις διαθέσιμες διαδικασίες, να επισυνάπτουν τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά και να παρακολουθούν την πορεία εξέλιξης του αιτήματός τους.

• Μέσω της ψηφιακής εφαρμογής «Τα Ραντεβού μου» (myaade > Τα Ραντεβού μου) μπορούν να προγραμματίζουν ραντεβού ψηφιακά με τη ΔΟΥ Πλοίων για τις υποθέσεις που τους αφορούν, αλλά και να ενημερώνονται για κάθε αλλαγή (π.χ. ολοκλήρωση, ακύρωση ή επαναπρογραμματισμό ραντεβού), στο e-mail και στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει στην ενότητα «Μητρώο & Επικοινωνία» της ψηφιακής πύλης myAADE.

Επίσης, οι φορολογούμενοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να διαχειρίζονται και παρακολουθούν την εξέλιξη των Αιτημάτων και των Ραντεβού τους και μέσω του myAADEapp, της ψηφιακής εφαρμογής της ΑΑΔΕ για κινητές συσκευές.

Υπενθυμίζεται ότι από 22/7 η ΔΟΥ Πλοίων μετεξελίσσεται σε Υπηρεσία Φορολογικής Εξυπηρέτησης Πλοίων, στο πλαίσιο της μεγάλης οργανωτικής αναδιάρθρωσης της ΑΑΔΕ και της μετάβασης στο νέο μοντέλο λειτουργίας της.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ρέμος και ο Πηλαδάκης πουλάνε τις βίλες τους στη Μύκονο για να πληρώσουν κόκκινα δάνεια

Ξεκινούν τα πρόστιμα από την εφορία για τα POS - Οι 35 επαγγελματίες που δεν μπορούν από σήμερα να αρνηθούν κάρτες

Τα σενάρια για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον και η σιωπή του Μπάκιγχαμ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης