Αγρότες: Αποκλεισμός της Εγνατίας οδού από μπλόκα σε Χαλκιδική και Ημαθία ένα 48ωρο προτού κατέβουν στην Αθήνα

Αγρότες: Αποκλεισμός της Εγνατίας οδού από μπλόκα σε Χαλκιδική και Ημαθία ένα 48ωρο προτού κατέβουν στην Αθήνα

Με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα θα κατέβουν την Τρίτη οι αγρότες

agrotes-m-arthrou
Σε νέους αποκλεισμούς προχώρησαν επί της Εγνατίας οδού, οι αγρότες σε Χαλκιδική και Ημαθία.

Συγκεκριμένα στις 18.30 ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής απέκλεισαν την Εγνατία οδό και από τις δύο πλευρές, στο ύψος του κόμβου των Μουδανιών, ενώ στην Ημαθία αποκλεισμός της Εγνατίας οδού έγινε λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα, με μπλόκο των αγροτών στο κόμβο του Νησελίου.

Οι αγρότες πραγματοποίησαν πεζή διαμαρτυρία, ενώ η Εγνατία οδός και στις δύο περιοχές, δόθηκε σε κυκλοφορία στις 20.00.

Αύριο οι αγρότες της Χαλκιδικής αναμένεται να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ σε οργασμό προετοιμασιών βρίσκονται οι διαδικασίες των αγροτών για την μεταφορά των τρακτέρ τους στην Αθήνα, πολλά εκ των οποίων αναμένεται να φορτωθούν σε νταλίκες.

Με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα θα κατέβουν την Τρίτη οι αγρότες - Οι όροι και οι προϋποθέσεις από την ΕΛΑΣ

Κλείσιμο
Τη χρυσή τομή φαίνεται πως βρίσκουν αγρότες και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να αποφευχθεί ένταση και σύγκρουση την ερχόμενη Τρίτη κατά το συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έγινε σχετική σύσκεψη στην οποία και αποφασίστηκε να επιτραπεί σε έναν βαθμό η κάθοδος τρακτέρ στην Αθήνα, από την στιγμή κιόλας που οι αγρότες φαίνονται ανένδοτοι, αυτή ωστόσο θα πρέπει να γίνει υπό όρους. Κατά πληροφορίες αναμένεται να υπάρχει πλαφόν στον αριθμό των τρακτέρ που θα πρέπει να βρεθούν στην πρωτεύουσα ενώ πιθανολογείται πως η ΕΛΑΣ θέλει να υπάρχει και μία αναλογία οχημάτων με τρακτέρ για λόγους ασφαλείας, από τη στιγμή κιόλας που η πρόταση του κ. Χρυσοχοΐδη έλεγε πως οι αγρότες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα αυτοκίνητά τους για το συλλαλητήριο.

Μετά το αρχικό «όχι» του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, φαίνεται πως αποφασίζεται να ακολουθηθεί στρατηγική επιτήρησης, με  το αρχηγείο της ΕΛΑΣ να εξειδικεύει το επιχειρησιακό σχέδιο για τη είσοδο των τρακτέρ στην Αθήνα. Γενικά, η ΕΛΑΣ δεν θεωρεί πως τα τρακτέρ θα ξεπεράσουν τα 170. Οσο για την πορεία τους προς το κέντρο της Αθήνας την Τρίτη, αυτή θα γίνει με τη συνδρομή-συνοδεία της ΕΛΑΣ.

Ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί και το απόγευμα, στην οποία θα συζητηθεί το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ, το οποίο θα προσαρμοστεί στην κατάσταση, όπως θα διαμορφωθεί και συγκεκριμένα στον αριθμό των αγροτικών μηχανημάτων, αλλά και των λεωφορείων με αγρότες, που αναμένεται να κινηθούν προς την Αθήνα.

Σε σημερινές του δηλώσεις από το μπλόκο του Πλατυκαμπου, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τον λαό της Αθήνας να συμμετάσχουν μαχητικά στο συλλαλητήριο της Τρίτης. «Εμείς θα ξεκινήσουμε και με τρακτέρ, και με λεωφορεία και με αυτοκίνητα για να φτάσουμε στον τόπο της συγκέντρωσης, να διαδηλώσουμε την αναγκαιότητα να λυθούν προβλήματα και να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας από την Κυβέρνηση... Αύριο το πρωί ξεκινάμε από διάφορες κατευθύνσεις από τη Θεσσαλία για να φτάσουμε στη Στερεά και όλα μαζί τα τρακτέρ θα συναντηθούν στο μπλόκο του Κάστρου Βοιωτίας το απόγευμα της Δευτέρας και την Τρίτη το πρωί θα αναχωρήσουμε για Αθήνα»

Αναφορικά με τη συμμετοχή αγροτών στο συλλαλητήριο, ο κ. Μαρούδας εκτίμησε ότι αυτή τη στιγμή μπορεί να μιλάμε για 50 λεωφορεία με αγρότες που θα κατέβουν στην Αθήνα και για τριψήφιο αριθμό τρακτέρ, χαρακτηρίζοντας συγκινητική αυτή την αγωνιστική διάθεση των συναδέλφων του, αφού δεν είναι εύκολο αυτό το ταξίδι για την Αθήνα.

Ρίζος Μαρούδας για την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα

«Το σχέδιο είναι να φύγουν σήμερα μερικά τρακτέρ και κοιτάζουμε να συναντηθούμε και με [τρακτέρ] από Αλμυρό και Καρδίτσα, και να συνεχίσουμε για να κατέβουμε. Κοιτάζουμε να συντονιστούμε για να έχουμε μια κοινή πορεία», ανέφερε ένας άλλος αγρότης στο ίδιο μπλόκο. 

Δηλώσεις αγροτών για την κάθοδο στην Αθήνα (2)

«Καλούμε όλον τον κόσμο από όλους τους κλάδους να μας συμπαρασταθεί με όλα τα προβλήματα που έχουμε σαν αγρότες ώστε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα» δήλωσε ο αγρότης Απόστολος Μαχιάς από τον Πλατυκαμπο.

Δηλώσεις αγροτών για την κάθοδο στην Αθήνα

Με δύο κονβόι οι Θεσσαλοί αγρότες στο Κάστρο Βοιωτίας


Δυο ξεχωριστά κονβόι τρακτέρ ξεκινούν αύριο, Δευτέρα, από τη Θεσσαλία με προορισμό το Κάστρο Βοιωτίας, απ' όπου σχεδιάζουν να αναχωρήσουν την Τρίτη για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, τα τρακτέρ από Πλατύκαμπο μέσω της παλαιάς Εθνικής οδού Λάρισας -Βόλου θα φτάσουν στο Στεφανοβίκειο όπου θα προστεθούν στο κονβόι τα τρακτέρ του μπλόκου. Στη συνέχεια θα ανέβουν στην Εθνική οδό και θα φτάσουν στον Αλμυρό όπου θα προστεθούν και τα τρακτέρ αυτού του μπλόκου. Ακολούθως θα βάλουν πλώρη για το Κάστρο Βοιωτίας όπου θα φτάσουν το απόγευμα.

Την ίδια ώρα τα τρακτέρ από τον Ε65 (Καρδίτσα- Φάρσαλα) μαζί με αυτά από το Μεγαλοχώρι Τρικαλων θα ανέβουν στον Ε65 με προορισμό την Λαμία και το Κάστρο Βοιωτίας.


Μπλόκο αγροτών στο Μπράλλο

Οι αγρότες από την Κεντρική Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στον κόμβο του Μπράλου στο 200 ο χλμ Αθηνών Λαμίας. Εκεί έχουν μεταφερθεί τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα από το μπλόκο της Ανθήλης και σύμφωνα με τους αγρότες «είναι ένας πρώτος σταθμός πριν την κάθοδο προς Αθήνα».

Αυτή την ώρα στον κόμβο του Μπράλλου βρίσκονται αντιπροσωπείες αγροτών από την περιοχή του Δομοκού, της Βόρειας Εύβοιας, της Αταλάντης αλλά και της Φθιώτιδας.

Ήδη μέχρι στιγμής οι αγρότες έχουν κλείσει τους παραδρομους για να μην υπάρχει κυκλοφορία και εξελίσσονται αυτή την ώρα διαπραγματεύσεις.

Αγρότες αναμένεται σήμερα να αποκλείσουν την Εγνατία στο ρεύμα προς Βέροια

Την πρόθεσή τους να προχωρήσουν το απόγευμα σε εκ νέου αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού στον κόμβο Νησελίου, στην Ημαθία, εξέφρασαν οι αγρότες της περιοχής, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, οι αγρότες αναμένεται να κλείσουν από τις 19:00 και για μία ώρα, το ρεύμα προς Βέροια.

Ειδήσεις σήμερα

Τρίκαλα: Ελάτε, τον σκότωσα, είπε ο 46χρονος που έκοψε με αλυσοπρίονο το κεφάλι και τα χέρια του πατέρα του

Πυροβολισμοί και διακοπή ερασιτεχνικού αγώνα στον Ασπρόπυργο - Ο Γιαλιάς είχε διατελέσει πρόεδρος στην μία ομάδα

Μεγάλη βλάβη της COSMOTE σε Μακεδονία και Θράκη - Εκτός λειτουργίας «100» και «199»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης