Ο Σύλλογος Επιστημόνων της Βουλής έκοψε πρωτοχρονιάτικη πίτα - Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στο σύνδρομο Asperger

Ο Σύλλογος Επιστημόνων της Βουλής έκοψε πρωτοχρονιάτικη πίτα - Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στο σύνδρομο Asperger

Δείτε φωτογραφίες

DSC09058_2
Εκδήλωση αφιερωμένη στον Ελληνικό Σύλλογο για το Σύνδρομο Asperger πραγματοποίησε ο Σύλλογος Επιστημονικών Συνεργατών της Βουλής. Με αφορμή την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συλλόγου, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για το σύνδρομο Asperger.

Στην κοπή της πίτας, η παρουσία των βουλευτών ήταν διακομματική μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας,  Κα Σοφία Ζαραχάκη, οι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης και κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Σταμάτης, ο Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κ. Δημήτρης Μάντζος, ο Βουλευτής Κιλκίς ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κ. Πέτρος Παππάς, ο Βουλευτής Α΄ Αθήνας, κ. Παύλος Γερουλάνος, ο Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, κ. Παύλος Χρηστίδης, η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Λασιθίου, κα Κατερίνα Σπυριδάκη και ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης.
 
DSC09011
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος και η πρόεδρος του Συλλόγου των Επιστημονικών Συνεργατών, Γεωργία-Ιόλη Τέντε
DSC09037
DSC09056
DSC09073
Ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης
DSC09077
Ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος
DSC09079
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς
DSC09083
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Σπυριδάκη
DSC09086
Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Σταμάτης
DSC09089
Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης
DSC09101
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος
DSC09107
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη
DSC09110
Η πρόεδρος του Συλλόγου των Επιστημονικών Συνεργατών, Γεωργία-Ιόλη Τέντε
 
Στην τοποθέτηση της, η Πρόεδρος του Συλλόγου των Επιστημονικών Συνεργατών, Γεωργία-Ιόλη Τέντε ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εμείς οι Επιστημονικοί Συνεργάτες μάθαμε να ενεργούμε πάνω στο τρίπτυχο «αφουγκράζομαι-νοιάζομαι-μοιράζομαι». Δεν θα μπορούσαμε να μην αγκαλιάσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη τη στήριξή μας και ζητάνε να τους προσέξουμε, να τους βοηθήσουμε, να σταθούμε πλάι τους. Είναι μεγάλη η χαρά που καταφέραμε να διοργανώσουμε αυτήν την εκδήλωση». 

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, η κ.Τέντε αναφέρθηκε και στην ανάγκη ύπαρξης και δραστηριοποίησης του  Συλλόγου Επιστημονικών Συνεργατών: «Εμείς, λοιπόν, οι επιστημονικοί συνεργάτες είμαστε οι αόρατοι εργαζόμενοι που δεν ανήκουμε ούτε στον ιδιωτικό ούτε στον δημόσιο τομέα. Αυτονόητα δικαιώματα που απολαμβάνουν όλοι οι εργαζόμενοι για μας δεν ισχύουν γιατί δεν υπάρχει ξεκάθαρο εργασιακό πλαίσιο.  Ως παράδειγμα θα αναφέρω τον τιτάνιο αγώνα μας, με τη συνδρομή του Συνηγόρου του Πολίτη για να  κατοχυρώσουμε το δικαίωμα της Ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας στα μέλη του συλλόγου μας. Την αδικία πάμε να εξαλείψουμε τίποτε παραπάνω. Είμαστε νέοι άνθρωποι με πολλά ακαδημαϊκά προσόντα που αθόρυβα διακριτικά και επίμονα δουλεύουμε για να κάνουμε πιο ποιοτική την κοινοβουλευτική διαδικασία. Δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να διευκολύνουμε τους βουλευτές στα πολλαπλά καθήκοντα τους εντός και εκτός Βουλής. Είμαστε οι ευαίσθητοι πομποί που δέχονται καθημερινά αιτήματα, προβλήματα και νέες ανάγκες της κοινωνίας των πολιτών και προσπαθούμε  αγαστή συνεργασία με τον Βουλευτή να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν. Στις προεκλογικές περιόδους αδιαμαρτύρητα και για ατέλειωτες ώρες είμαστε δίπλα στο Βουλευτή.  Ακούραστα και επίμονα θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας το ταξίδι θα είναι  μακρύ και δύσκολο καλον αέρα θα έχουν τα όνειρα μας «Μαζευτήκαμε», «ενωθήκαμε», «συγκεντρωθήκαμε» και είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε τους στόχους μας».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης