Αγρότες: Ντόμινο μισάωρων αποκλεισμών σε εθνικούς δρόμους το απόγευμα

Αγρότες: Ντόμινο μισάωρων αποκλεισμών σε εθνικούς δρόμους το απόγευμα

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις σε Πλατύκαμπο,  Μάλγαρα, Αχαΐα, Θεσπρωτία - Νωρίτερα , έκλεισαν για μισή ώρα την εθνική οδό στο ύψος του Αλμυρού - Δείτε φωτογραφίες

almuro-arthroi-01
Κλιμακώνονται από τις 17.00 της Τετάρτης οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε διάφορα σημεία της χώρας, με αποκλεισμούς μεγαλύτερης χρονικής διαρκειας σε κεντρικούς αυτοκινητόδρομους, με αποκλεισμούς εθνικών δρόμων σε Πλατύκαμπο,  Μάλγαρα, Αχαΐα, Θεσπρωτία. 

Νωρίτερα, οι αγρότες έκοψαν την κυκλοφορία  στην Αθηνών- Θεσσαλονίκης,  στο ύψος του Αλμυρού. Πρακτικά έκοψαν την Ελλάδα στα δύο για περίπου μισή ώρα, αφού στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχουν παρακαμπτήριοι δρόμοι λόγω των καταστροφών που έχουν προκληθεί από τον Daniel. 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο

Αγρότες στον Αλμυρό

Κλείσιμο
Μπλόκο των αγροτών στον Αλμυρό (2)


Μπλόκο των αγροτών στον Αλμυρό (1)

Μπλόκο των αγροτών στον Αλμυρό

almyros_mploko__2_
almyros_mploko_arthro
almyros_mploko__1_

Παράλληλα, στις 5 το απόγευμα, αγρότες από τα χωριά του Δήμου Ρήγα Φεραίου, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της Παλαιάς Εθνικής Οδού Βόλου-Λάρισας, στο ύψος του Στεφανοβικείου, απειλώντας ότι τις επόμενες ημέρες θα προβούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Νωρίτερα, σε ωριαίο συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, προχώρησαν οι αγρότες στο μπλόκο των Μαλγάρων, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.

Οι αγρότες είχαν βγει πεζοί στον αυτοκινητόδρομο και έκαναν σύσκεψη για τις επόμενες κινήσεις τους πάνω στην εθνική οδό. Η Τροχαία προχώρησε σε εκτροπή της κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη από το Κλειδί Ημαθίας.

Αγρότες απέκλεισαν την Αθηνών – Θεσσαλονίκης πριν τα διόδια των Μαλγάρων


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyytmel2twg1)


Αντίστοιχη διαμαρτυρία πραγματοποίησαν οι αγρότες στον κόμβο Νισελίου, στο ύψος της Αλεξάνδρειας, οι οποίοι είχαν αποκλείσει την Εγνατία Οδό, με την εκτροπή της κυκλοφορίας να γίνεται από την παλιά Εθνική Οδό Κοζάνης- Θεσσαλονίκης.

Αγρότες απέκλεισαν την Αθηνών – Θεσσαλονίκης

agrotes-athina-thessaloniki__1_
agrotes-athina-thessaloniki__2_



Το ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Βέροια είχε κλείσει από τους αγρότες και το αντίθετο ρεύμα είχε κλείσει από την Αστυνομία λόγω του μπλόκου στα Μάλγαρα.

Αγρότες της Θεσπρωτίας παρέταξαν τα τρακτέρ τους στην Εγνατία Οδό έξω από την Ηγουμενίτσα

Στην αρχή της Εγνατίας Οδού, στο 1ο χιλιόμετρο έξω από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, παρέταξαν πριν λίγο οι αγρότες της Θεσπρωτίας τρακτέρ, φορτηγά και αγροτικά αυτοκίνητα.

Η αστυνομία επιχείρησε να τους εμποδίσει να μπουν στον αυτοκινητόδρομο, όμως παραβίασαν το μπλόκο και μπήκαν στην Εγνατία και στα δύο ρεύματα, ενώ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποκλείσουν αργότερα τον αυτοκινητόδρομο και την έξοδο του λιμανιού.

Κινητοποίηση αγροτών στην Θεσπρωτία


Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν από τις 11:00 το πρωί και διέσχισαν ολόκληρη την πόλη. Η μηχανοκίνητη πορεία, που διήρκησε περίπου μία ώρα, κατέληξε στο λιμάνι όπου παρατάχθηκαν όλα τα οχήματά τους στον δρόμο. Είναι κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και παραγωγοί του νομού Θεσπρωτίας, οι οποίοι ζητούν μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, κατώτατες εγγυημένες τιμές, αποζημιώσεις από φυσικές ή άλλες καταστροφές.

Έκλεισαν την Πατρών - Πύργου οι αγρότες της Αχαΐας

Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις και στην Αχαΐα. Αγρότες με τρακτέρ συγκεντρώθηαν στην Εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στον κόμβο στην Κάτω Αχαΐα, ενώ ακολούθησε για πολύ λίγο το κλείσιμο της οδού. Στη συνέχεια αποχώρησαν.

Αγρότες Κάτω Αχαΐα


Ο σύλλογος, απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους αγρότες, να δώσουν βροντερό παρών στο μπλόκο και να «φωνάξουν» για τα αιτήματά τους, συντονισμένοι, πια, με όλους τους συναδέλφους τους, στην χώρα.

Στους δρόμους με τρακτέρ ξαναβγαίνουν όμως και οι αγρότες του Ερύμανθου. Για σήμερα έχουν αποφασιστεί συγκεντρώσεις σε Σταυροδρόμι και Κουρλαμπά.

axaia_2
axaia_trakter
axaia3

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες - Που αναμένονται μπλόκα το απόγευμα

Γεωργοί, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από 55 μπλόκα και 70 συνεταιρισμούς αποφάσισαν ότι θα κάνουν μπλόκα σε εθνικές και επαρχιακές οδούς, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τις προηγούμενες φορές.

Συγκριμένα, σήμερα Τετάρτη αναμένεται να πραγματοποιηθούν μπλόκα:

- Στον κόμβο παλαιάς και νέας Εθνικής Οδού στον Πλατύκαμπο Λάρισας, στις 17.00
- Στον αυτοκινητόδρομο Ε65 στην Καρδίτσα, στις 17.00
- Στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, αποκλεισμός της παλιάς Εθνικής οδού Βόλου-Λάρισας στις 17:00
- Στις Σέρρες οι αγρότες αναμένεται να κλείσουν το τελωνείο Ευζώνων
- Στα Μεγάλα Χωράφια στην Κρήτη αποκλεισμός της Εθνικής Οδού Χανίων-Ρεθύμνης στις 17.00

Μέχρι και την Πέμπτη το βράδυ οι αγρότες των μπλόκων θα αποφασίζουν για την ώρα που θα κλείνουν τις εθνικές οδούς, τις επαρχιακές οδούς, αλλά και τα τελωνεία.



Ειδήσεις σήμερα:

Ξυλοκόπησαν το μοντέλο Μικαέλα Φωτιάδη - Δημοσίευσε φωτογραφίες της με αίματα

Βίντεο: Παίκτρια στον Τροχό της Τύχης συγκέντρωσε ποσό ρεκόρ και στο τέλος κέρδισε και το αυτοκίνητο

Στο εδώλιο ο ηθοποιός Λάμπρος Φιλίππου για τον βιασμό δύο γυναικών - Σοκάρουν οι περιγραφές στο βούλευμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης