Φοιτητικές κινητοποιήσεις: Νέα συγκέντρωση το απόγευμα – Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη
Αύριο Τρίτη (6.2.2024) θα πραγματοποιηθεί νέος κύκλος γενικών συνελεύσεων στα ΑΕΙ – Για να μην χαθεί η εξεταστική, πολλά πανεπιστημιακά τμήματα υπό κατάληψη ξεκινούν διαδικτυακές εξετάσεις
Σε νέα συγκέντρωση καλούν σήμερα το απόγευμα στις 7 οι φοιτητικοί σύλλογοι, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.
Αύριο θα πραγματοποιηθεί νέος κύκλος γενικών συνελεύσεων στα ΑΕΙ, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για το αν θα συνεχιστούν οι καταλήψεις.
Πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου στα Προπύλαια με τη συμπαράσταση της ΠΟΣΔΕΠ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού) ενώ για το Σάββατο, οι φοιτητικοί σύλλογοι από τις υπό κατάληψη σχολές απευθύνουν κάλεσμα για συναυλία και πάλι στα Προπύλαια.
Να σημειωθεί πως την ημέρα του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, στις 8/2, η ΠΟΣΔΕΠ έχει ήδη προκηρύξει 24ωρη απεργία σε ένδειξη συμπαράστασης στους καθηγητές ΑΕΙ, οι οποίοι δηλώνουν αντίθετοι με τις τηλε-εξετάσεις ή είναι κατά της ίδρυσης παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων.
Παρά τις κινητοποιήσεις, η κατάσταση φαίνεται να οδεύει προς ομαλοποίηση καθώς ήδη πολλά από τα πανεπιστημιακά Τμήματα, που τελούν υπό κατάληψη ξεκινούν διαδικτυακές εξετάσεις, προκειμένου να μη χαθεί η εξεταστική. Τα ανανεωμένα προγράμματα αναρτώνται στις ιστοσελίδες των Τμημάτων.
Το University of Derby Greece - Νομικό Πρόσωπο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης φέρνει στη χώρα ένα νέο μοντέλο βρετανικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, σχεδιασμένο για τον κόσμο του σήμερα και του αύριο.
Με μια πρωτότυπη δράση κοινωνικής υπευθυνότητας, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, με όχημα τον Mythos 0.0% και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», ευαισθητοποίησε τα συναυλιακά κοινά για τη σημασία της υπεύθυνης κατανάλωσης και της ασφαλούς οδήγησης.