Φοιτητικές κινητοποιήσεις: Νέα συγκέντρωση το απόγευμα – Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη

Φοιτητικές κινητοποιήσεις: Νέα συγκέντρωση το απόγευμα – Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη

Αύριο Τρίτη (6.2.2024) θα πραγματοποιηθεί νέος κύκλος γενικών συνελεύσεων στα ΑΕΙ – Για να μην χαθεί η εξεταστική, πολλά πανεπιστημιακά τμήματα υπό κατάληψη ξεκινούν διαδικτυακές εξετάσεις

foititikes_kinitopoiiseis
Σε νέα συγκέντρωση καλούν σήμερα το απόγευμα στις 7 οι φοιτητικοί σύλλογοι, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί νέος κύκλος γενικών συνελεύσεων στα ΑΕΙ, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για το αν θα συνεχιστούν οι καταλήψεις.

Πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου στα Προπύλαια με τη συμπαράσταση της ΠΟΣΔΕΠ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού) ενώ για το Σάββατο, οι φοιτητικοί σύλλογοι από τις υπό κατάληψη σχολές απευθύνουν κάλεσμα για συναυλία και πάλι στα Προπύλαια.

Να σημειωθεί πως την ημέρα του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, στις 8/2, η ΠΟΣΔΕΠ έχει ήδη προκηρύξει 24ωρη απεργία σε ένδειξη συμπαράστασης στους καθηγητές ΑΕΙ, οι οποίοι δηλώνουν αντίθετοι με τις τηλε-εξετάσεις ή είναι κατά της ίδρυσης παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων.

Κλείσιμο
Παρά τις κινητοποιήσεις, η κατάσταση φαίνεται να οδεύει προς ομαλοποίηση καθώς ήδη πολλά από τα πανεπιστημιακά Τμήματα, που τελούν υπό κατάληψη ξεκινούν διαδικτυακές εξετάσεις, προκειμένου να μη χαθεί η εξεταστική. Τα ανανεωμένα προγράμματα αναρτώνται στις ιστοσελίδες των Τμημάτων.




Ειδήσεις σήμερα:

Influencers, οι νέοι σερίφηδες του Διαδικτύου: Η live σύλληψη με Κοψιάλη και οι οδηγίες της ΕΛΑΣ

Λιθουανία: Προσγείωση θρίλερ για 179 επιβάτες - Το αεροπλάνο έφυγε από τον διάδρομο και έπεσε σε λάσπες

Κερατσίνι: Στις φυλακές Τριπόλεως θα μεταφερθεί ο 78χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό της εγγονής του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης