Bαπτίσεις παιδιών ομόφυλων - Μητροπολίτης Λάρισας μετά τις δηλώσεις Ιερώνυμου: Η Εκκλησία έχει τη δική της λογική

Bαπτίσεις παιδιών ομόφυλων - Μητροπολίτης Λάρισας μετά τις δηλώσεις Ιερώνυμου: Η Εκκλησία έχει τη δική της λογική

Η Εκκλησία θα περιμένει τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών να αποφασίσουν αν θα βαπτιστούν όταν μεγαλώσουν, είχε δηλώσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας

ieronimoslarisistirnavou
Σε επαναδιατύπωση της δήλωσης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Ιερωνύμου, σύμφωνα με την οποία τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών θα βαπτίζονται όταν μεγαλώσουν και το αποφασίσουν τα ίδια, προχώρησε νωρίτερα σήμερα ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως «ο νηπιοβαπτισμός τελείται στην Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία υπό συγκεκριμένο όρο, οι γονείς να εγγυώνται ότι το βαπτιζόμενο νήπιο θα μεγαλώσει με χριστιανικό τρόπο. Μάλιστα όταν πρωτοκαθιερώθηκε, ίσχυε η υποχρέωση από τη βάπτιση και μετά, ένας τουλάχιστον γονέας από το ζευγάρι, να είναι κάθε Κυριακή στη Θεία Λειτουργία, εφ’ όσον πρέπει ο άλλος να παραμένει στο σπίτι και να φυλάει τα παιδιά. Πριν την εφαρμογή του νηπιοβαπτισμού που οι χριστιανοί βαπτίζονταν ενήλικες, προηγείτο κατήχηση διάρκειας τριών ετών».

Σε ό,τι αφορά τις βαπτίσεις, οι οποίες έχουν ήδη λάβει χώρα, ο ίδιος επεσήμανε πως «όσες βαπτίσεις έγιναν ήδη, αναγνωρίζονται εν Θεώ. Καμία βάπτιση δεν έγινε κακώς, ούτε ανακαλείται. Από εκεί και πέρα δεν έχουμε σχετική απόφαση της Εκκλησίας για το τι θα συμβεί με τη βάπτιση παιδιών ομόφυλων ζευγαριών. Η Εκκλησία όμως έχει τη δική της λογική, κι αυτή είναι η λογική της διασφάλισης της ιερότητας των μυστηρίων. Είδαμε Ιεράρχες να βγαίνουν τόσες φαντασμαγορικές φωτογραφίες μετά από βαπτίσεις με το νήπιο, τους γονείς και τους καλεσμένους, που φτάναμε πια σε αποϊεροποίηση του μυστηρίου και μετατροπή του σε κοινωνική εκδήλωση».

Όπως δε τόνισε ο Μητροπολίτης Λαρίσης, «εάν κάποιος αμαρτάνοντας αντιστρατεύεται έμπρακτα, συνειδητά και υπερήφανα τη θεολογία της (της Εκκλησίας), δεν πληροί τον όρο να μπορεί να εγγυηθεί ότι το νήπιο θα μεγαλώσει χριστιανικά».

Ειδήσεις σήμερα:

Πειραιάς: Συνελήφθη 43χρονος που παρενοχλούσε ανήλικη - Η παγίδα που του έστησε ο πατέρας της

Πάργα: Πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο μέσα στον κόσμο σε περιοχή που έπαιζαν παιδιά

Δίκη για Μάτι: Δεν μας είπαν λέξη για νεκρούς, είπε η Δούρου για τη συνέντευξη Τσίπρα το βράδυ της πυρκαγιάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης