Για αλλαγή του σκηνικού του καιρού με βαρυχειμωνιά που έρχεται από αύριο Σάββατο κάνει λόγο σε ανάρτησή του το πρωί της Παρασκευής ο μετεωρόλογος Κλέαρχος Μαρουσάκης, σύμφωνα με τον οποίο θα υπάρξουν περιοχές της επικράτειας στις οποίες «θα χιονίσει δίπλα στο κύμα».
Ειδικά για την Αττική η πρόβλεψή του κ. Μαρουσάκη είναι ότι θα χιονίσει την Κυριακή στα βόρεια ορεινά ημιορεινά ενώ για τη Θεσσαλονίκη το χιόνι θα πέφτει πυκνό και θα το στρώσει.
Τα περισσότερα χιόνια σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ θα δουν «τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας και γενικά από Λαμία και βορειότερα ο χιονιάς κατεβαίνει πολύ χαμηλά και το ίδιο ισχύει για την ορεινή ημιορεινή Πελοπόννησο αλλά και την Κρήτη».
Για την Δευτέρα η πρόβλεψη για τον καιρό είναι ότι «καθαρίζει» στις περισσότερες περιοχές και «βαρύς» θα παραμείνει στο νότιο νοτιοανατολικό Αιγαίο αλλά οι θερμοκρασίες θα μείνουν εξαιρετικά χαμηλές το πρωινό της Δευτέρας με ολικό παγετό στα βόρεια (θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν όλο το 24ωρο).
Δείτε σε χάρτες την πορεία του καιρού
Όλη η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
«Ανοιξιάτικος ο καιρός σήμερα με πολύ υψηλές για την εποχή κατά τόπους θερμοκρασίες, ενώ από αύριο έρχεται βαρυχειμωνιά με τα χιόνια να κατεβαίνουν πολύ χαμηλά προς τα κεντρικά και βόρεια, τους βοριάδες να πνέουν με ταχύτητες θυέλλης στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά, καταιγίδες ισχυρές να εκδηλώνονται σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και τον υδράργυρο σε ελεύθερη πτώση.
Πολύ πιθανό να δούμε το χιόνι να πέφτει πυκνό και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, να βλέπουμε στρωμένο χιόνι και δίπλα στο κύμα για τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας και γενικά από Λαμία και βορειότερα ο χιονιάς να κατεβαίνει πολύ χαμηλά και το ίδιο να ισχύει για την ορεινή ημιορεινή Πελοπόννησο αλλά και την Κρήτη.
Κλείσιμο
Για την Αττική θα δούμε χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά ημιορεινά μέσα στην Κυριακή συνοδεία θυελλωδών βοριάδων.
Από Δευτέρα "καθαρίζει" ο καιρός στις περισσότερες περιοχές και ο "βαρύς" καιρός περιορίζεται στο νότιο νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες το πρωινό της Δευτέρας με ολικό παγετό στα βόρεια (θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν όλο το 24ωρο)».
Ανοιξιάτικος ο καιρός σήμερα με πολύ υψηλές για την εποχή κατά τόπους θερμοκρασίες, ενώ από αύριο έρχεται βαρυχειμωνιά...
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.