Ισπανικά, πώς μπορούμε να μάθουμε τη γλώσσα της επόμενης δεκαετίας

Ισπανικά, πώς μπορούμε να μάθουμε τη γλώσσα της επόμενης δεκαετίας

Τα ισπανικά είναι η γλώσσα του μέλλοντος και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να παρακολουθήσουμε ένα από τα δωρεάν μαθήματα στα νέα τμήματα που ξεκινούν στο Ινστιτούτο Θερβάντες

barcel1


Sponsored Content

Αν αναρωτιέστε ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους θα αποφασίζατε να μάθετε ισπανικά, ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε: Περισσότεροι από 496 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν την ισπανική ως μητρική τους γλώσσα και πάνω από 580 εκατομμύρια τη μιλούν. Το 2060, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ισπανόφωνη χώρα στον κόσμο, μετά το Μεξικό. Το 27,5% των Αμερικανών θα είναι ισπανικής καταγωγής. Σχεδόν 24 εκατομμύρια άνθρωποι σπουδάζουν ισπανικά ως ξένη γλώσσα. Είναι η γλώσσα στην οποία δημοσιεύονται τα περισσότερα επιστημονικά κείμενα μετά τα αγγλικά. Στις περισσότερες ψηφιακές πλατφόρμες, όπως το Facebook, το LinkedIn, το YouTube, το Twitter, η Wikipedia κ.λπ., είναι η δεύτερη πιο συχνά χρησιμοποιούμενη γλώσσα. Όλα αυτά σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή του "Η ισπανική γλώσσα στον κόσμο. Επετηρίδα του Ινστιτούτου Θερβάντες 2022". 

Ceramic_bench_and_building_in_the_Park_Guell_designed_by_the_famous_architect_Antoni_Gaudi
Το Πάρκο Γκουέλ της Βαρκελώνης

Είναι εντυπωσιακοί οι αριθμοί που με τον δικό τους τρόπο μας δείχνουν την δύναμη των ισπανικών. Είναι η γλώσσα που μας δίνει τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε σε περισσότερες από 21 ισπανόφωνες χώρες σε όλο τον κόσμο, να σπουδάσουμε στα καλύτερα πανεπιστήμια, και να εργαστούμε σε κορυφαίες εταιρείες. Εκείνη που την επόμενη δεκαετία θα είναι η δεύτερη γλώσσα στον κόσμο σε χρήση. Το ερώτημα είναι πού και πώς θα τη μάθουμε. Φυσικά, στο Ινστιτούτο Θερβάντες, όπου κάθε λάτρης των ισπανικών αντιμετωπίζεται ξεχωριστά. Τα μαθήματα διαμορφώνονται ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητές του καθένα, και μπορούν να γίνουν με κανονικό ρυθμό, εντατικά ή και υπερεντατικά, δια ζώσης ή διαδικτυακά.
Μάλιστα, καθώς τα νέα τμήματα ξεκινάνε από 12 Φεβρουαρίου είναι η κατάλληλη στιγμή να παρακολουθήσουμε ένα από τα δωρεάν μαθήματα και να γνωρίσουμε τη μεθοδολογία του Ινστιτούτου Θερβάντες προτού γραφτούμε.

the_roof_of_the_Cathedral_and_the_old_town_of_Valencia__Spain
Η παλιά πόλη της Βαλένθια
Κλείσιμο

Εάν επιλέξουμε ένα από τα μαθήματα μέσω τηλεδιάσκεψης (Zoυμ), μία μέρα πριν από το μάθημα θα λάβουμε ένα email υπενθύμισης με το σύνδεσμο (link) για να συμμετάσχουμε. Για τη συμμετοχή στο μάθημα είναι υποχρεωτική η χρήση της κάμερας. Τα δια ζώσης μαθήματα γίνονται στην Αθήνα (Σκουφά 31, Κολωνάκι), και στο Παράρτημα της Θεσσαλονίκης (Βασιλέως Ηρακλείου 26).

Spain_Square_in_city_of_Seville
Η Πλάθα δε Εσπάνια στη Σεβίλλη

Δια ζώσης μαθήματα ισπανικών στην Αθήνα
Πραγματοποιούνται σε ολιγάριθμα τμήματα στην έδρα του Ινστιτούτου Θερβάντες. Το φιλόξενο και ιστορικό κτίριο στο Κολωνάκι διαθέτει αίθουσες διδασκαλίας εξοπλισμένες με διαδραστικές οθόνες και Ίντερνετ, έτσι ώστε η μαθησιακή εμπειρία στην τάξη να είναι απολύτως ικανοποιητική. Το πρόγραμμα των μαθημάτων είναι ευρύ, από τις 9 π.μ. έως τις 10 μ.μ. από Δευτέρα έως Παρασκευή και το πρωί του Σαββάτου.

Δια ζώσης μαθήματα ισπανικών στη Θεσσαλονίκη
Από τον Οκτώβριο του 2022, το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, χάρη σε συμφωνία συνεργασίας με την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, έχει επεκτείνει την ακαδημαϊκή δραστηριότητα στη Θεσσαλονίκη με ένα ευρύ φάσμα δια ζώσης και διαδικτυακών μαθημάτων για ενήλικες και παιδιά.

20200612_132115_r

Τα δια ζώσης μαθήματα είναι πολλά και ποικίλα:

Μαθήματα ισπανικών για ενήλικες
Το πρόγραμμα σπουδών των γενικών μαθημάτων αποτελείται από πέντε επίπεδα (A1, A2, B1, B2 και C1), σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες. Εμείς, βρίσκουμε το μάθημα που μας ταιριάζει καλύτερα ή που μας ενδιαφέρει, και διαλέγουμε τον ρυθμό εκμάθησης του τμήματος.

Ειδικά μαθήματα και μαθήματα προετοιμασίας των DELE
Το Instituto Cervantes της Αθήνας, εκτός από τα γενικά μαθήματα και συμπληρωματικά με αυτά, προσφέρει ειδικά μαθήματα/θεματικά εργαστήρια.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν το μάθημα που τους ενδιαφέρει μέσα από μια μεγάλη ποικιλία μαθημάτων.

20201222_133513

Μαθήματα για παιδιά και εφήβους
Η εκμάθηση μιας δεύτερης ξένης γλώσσας, ειδικά σε μικρή ηλικία, εκπαιδεύει το μυαλό, δημιουργεί τη βάση για την εκμάθηση και την κατανόηση των γλωσσών, και ενθαρρύνει την ευαισθητοποίηση και την ανεκτικότητα προς άλλες χώρες και κουλτούρες. Υπάρχουν τμήματα ισπανικών για αγόρια και κορίτσια από 5 εώς 10 ετών, και τμήματα ισπανικών για εφήβους από 11 έως 13 και 14 έως 15 ετών.

Ισπανικά για επιχειρήσεις και ιδιαίτερα μαθήματα
Καθώς την επόμενη δεκαετία, τα ισπανικά αναμένεται να είναι η δεύτερη γλώσσα στον κόσμο, ως προς τη χρήση στο εμπόριο και τις οικονομικές συναλλαγές, τα μαθήματα ισπανικών για επιχειρήσεις του Instituto Cervantes θα μας βοηθήσουν να διευρύνουμε την δυναμικότητα της επιχείρησής μας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, και να κερδίσουμε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις ισπανόφωνες αγορές. Τα ιδιαίτερα μαθήματα μπορούν να γίνονται στην έδρα του Instituto Cervantes, στο σπίτι ή το γραφείο μας, με την προϋπόθεση ότι αυτά βρίσκονται εντός της περιφέρειας Αθηνών.

IMG_3112a

Μαθήματα ελληνικών για ισπανόφωνους
Τα τμήματα Νέων Ελληνικών απευθύνονται ειδικά σε ισπανόφωνους (ενήλικες αλλά και παιδιά που προέρχονται από μεικτούς γάμους), οι οποίοι από το πρώτο κιόλας μάθημα θα αναπτύξουν ικανότητα να κατανοούν, να μιλούν, να επικοινωνούν και να γράφουν στα νέα ελληνικά, ενώ ταυτόχρονα θα ανακαλύπτουν και την ελληνική κουλτούρα.

Διαδικτυακά μαθήματα ισπανικών
Τα διαδικτυακά μαθήματα μέσω τηλεδιάσκεψης (ZOOM) ακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα με τα δια ζώσης μαθήματα . Πραγματοποιούνται σε ένα εκτενές ωράριο, από τις 9 το πρωί έως τις 10 το βράδυ από Δευτέρα έως Παρασκευή και το πρωί του Σαββάτου. Είναι ιδανικά για όσους θέλουν να μειώσουν το χρόνο που αφιερώνουν στις μετακινήσεις τους ή διαμένουν εκτός Αθηνών. Περιλαμβάνουν, όπως και τα δια ζώσης:
-Μαθήματα ισπανικών για ενήλικες
-Ειδικά μαθήματα και μαθήματα προετοιμασίας των DELE
-Μαθήματα για παιδιά και εφήβους
-Ισπανικά για επιχειρήσεις και ιδιαίτερα μαθήματα
-Μαθήματα ελληνικών για ισπανόφωνους

IMG_2623

Διαδικτυακή πλατφόρμα αυτόνομης εκμάθησης ισπανικών AVE Global
Το AVE Global (Aula Virtual de Español) είναι μια διδακτική πλατφόρμα ειδικά σχεδιασμένη από το  Instituto Cervantes για την εκμάθηση και τη διδασκαλία των ισπανικών μέσω διαδικτύου, με τρόπο αυτόνομο και ευέλικτο.  Η πλατφόρμα συνιστάται για ενήλικους και νέους από την ηλικία των 16 ετών και άνω, και υπάρχουν δύο τύποι τμημάτων:
-Γενικά τμήματα ισπανικών (επίπεδα A1, A2, B1, B2 και C1)
-Τμήματα προετοιμασίας για τις εξετάσεις DELE


Μαθήματα επιμόρφωσης για καθηγητές της Ισπανικής ως ξένης γλώσσας (ELE) online και δια ζώσης
Τα μαθήματα επιμόρφωσης για καθηγητές απευθύνονται σε όσους ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία στον τομέα της διδασκαλίας της Ισπανικής ως ξένης γλώσσας (ELE), σε δασκάλους με μικρότερη εμπειρία και σε εκπαιδευτικούς που έχουν μεγάλη επαγγελματική εμπειρία αλλά θέλουν να εμβαθύνουν σε πτυχές της διδασκαλίας ή να εξοικειωθούν με νέες μεθοδολογικές προσεγγίσεις.

Διπλώματα DELE
Τα Διπλώματα DELE είναι οι μοναδικοί διεθνώς αναγνωρισμένοι επίσημοι τίτλοι που χορηγεί το Instituto Cervantes εξ ονόματος του Υπουργείου Παιδείας και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Ισπανίας.
Η κατοχή του μοναδικού διπλώματος με διεθνή αναγνώριση και αόριστη διάρκεια δίνει ένα πλεονέκτημα χρήσιμο σε ακαδημαϊκό, επαγγελματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο. Τα διπλώματα αυτά αναγνωρίζονται από επίσημους ισπανικούς και διεθνείς φορείς. Πολλά πανεπιστήμια απαιτούν το δίπλωμα Β2 για την πραγματοποίηση μεταπτυχιακών σπουδών.

Βιβλιοθήκη Χουάν Κάρλος Ονέττι
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα μαθήματα περιλαμβάνουν δωρεάν πρόσβαση στην πιο σημαντική βιβλιοθήκη σε ισπανικά στην Ελλάδα, την βιβλιοθήκη Χουάν Κάρλος Ονέττι του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας αλλά και συμμετοχή σε ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων σχετικά με τον ισπανοαμερικανικό κόσμο τόσο ιστορικού, όσο και σύγχρονου χαρακτήρα (κινηματογραφικές προβολές, κονσέρτα, διαλέξεις, συζητήσεις, συνέδρια, εκθέσεις κ.ά.)

inforgaf

Info
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ
Εγγραφές όλο το χρόνο
Στην Αθήνα: Σκουφά 31, Κολωνάκι
Ωράριο εξυπηρέτησης κοινού: Δευτέρα και Τρίτη: 9:00-17:30, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 9:00-14:30 info.atenas@cervantes.es

Τηλ. +30 210 363 4117, +30 210 363 4180, +30 210 361 5810
Στη Θεσσαλονίκη: Βασιλέως Ηρακλείου 26, 2ος όροφος,
Ωράριο: Δευτέρα και Πέμπτη: 12.00-19.30 Τρίτη Τετάρτη Παρασκευή: 8.00-15.00.
Τηλ. +30 2310 234 529
info.salonica@cervantes.es

www.atenas.cervantes.es/gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης