Λέσβος: Σε άλλα σχολεία έχουμε κενά, είναι προκλητικό να κάθονται συνάδελφοι, λέει η διευθύντρια εκπαίδευσης που έκανε έλεγχο στο ΕΠΑΛ Καλλονής

Λέσβος: Σε άλλα σχολεία έχουμε κενά, είναι προκλητικό να κάθονται συνάδελφοι, λέει η διευθύντρια εκπαίδευσης που έκανε έλεγχο στο ΕΠΑΛ Καλλονής

Προκειμένου το σχολείο να είναι 100% λειτουργικό για τους 120 μαθητές έχουν τοποθετηθεί 20 καθηγητές όλων των ειδικοτήτων

lykeio-kalonis
Ένας τυπικός έλεγχος στο εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής της περιφερειακής διευθύντριας Εκπαίδευσης Καίτης Στρατάκη έβγαλε «λαβράκι», καθώς όπως διαπιστώθηκε από τους 120 εγγεγραμμένους μαθητές βρέθηκαν να φοιτούν 40 άτομα με τους 80 να απουσιάζουν χωρίς συγκεκριμένη δικαιολογία.

Στην προσπάθεια της όπως εξηγεί στο protothema.gr να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί ο μέχρι πρότινος διευθυντής του σχολείου αποφάσισε να παραιτηθεί, καθώς δεν μπορούσε να διαχειριστεί το όλο θέμα:

«Μιλάμε για το εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής στο οποίο σύμφωνα με τις εγγραφές από την αρχή της χρόνιας φοιτούν τουλάχιστον 120 μαθητές όλων των ηλικιών. Εγώ πήγα για έναν τυπικό έλεγχο στο σχολείο αυτό, προκειμένου να δω από κοντά τις ανάγκες των μαθητών και των καθηγητών κι όχι για να ελέγξω πως κάνουν την δουλειά οι συνάδελφοι. Εκεί διαπίστωσα ότι λείπουν οι περισσότεροι μαθητές. Στο σχολείο φοιτούν 120 άτομα κι εμείς μετρήσαμε 40, που σημαίνει ότι 80 απουσίαζαν. Αυτός ο έλεγχος σταδιακά θα γίνει σε όλα τα εσπερινά ΕΠΑΛ».

Προκειμένου το εσπερινό ΕΠΑΛ να είναι 100% λειτουργικό για τους 120 μαθητές έχουν τοποθετηθεί 20 καθηγητές όλων των ειδικοτήτων:

Κλείσιμο
«Mπορεί να μην φταίνε οι συνάδελφοι σε αυτή την περίπτωση, όμως κάτι πρέπει να γίνει. Μιλάμε για μαθητές που είναι 30 και 40 ετών που καταλαβαίνω πως ήθελαν να φοιτήσουν και τελικά δεν τα κατάφεραν, όμως εδώ απασχολείται προσωπικό όταν σε άλλα σχολεία παρατηρούνται ελλείψεις.

Έχουμε κενά σε άλλα σχολεία και είναι προκλητικό να κάθονται οι συνάδελφοί. Έτσι ξεκινήσαμε τους ελέγχους γιατί έχουμε κι άλλα εσπερινά και στην πόλη της Μυτιλήνης, στο Πλωμάρι. Στο συγκεκριμένο ΕΠΑΛ υπάρχουν πολλές ειδικότητες που κάποιοι θέλουν ένα απολυτήριο για να ακολουθήσουν την κατεύθυνση που επιθυμούν».


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Καθιερώνεται επιστολική ψήφος από την Ελλάδα και το εξωτερικό - Θα ισχύσει από τις ευρωεκλογές

Το Βρετανικό Μουσείο «αδειάζει» τον Ρίσι Σούνακ στέλνοντας σπάνιο ελληνικό αγγείο στο Μουσείο της Ακρόπολης

«Μαύρες» ημέρες από μποτιλιάρισμα: Το σύνδρομο που ήρθε και στην Αθήνα - Τι θα γίνει μέχρι τις γιορτές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης