ΔΣΑ: Οι δικηγόροι της Αθήνας τίμησαν τον πρώην διευθυντή τους Χαράλαμπο Ναούμη

ΔΣΑ: Οι δικηγόροι της Αθήνας τίμησαν τον πρώην διευθυντή τους Χαράλαμπο Ναούμη

Μίλησαν η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δ. Βερβεσός, ο πρώην αντιπρόεδρος του Συλλόγου και πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Θ. Σχινάς, ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ Δ. Παξινός και πρώην αντιπρόεδρος Σ. Φέλιος

dsa
Η ευρωβουλευτής και πρώην σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός και ο πρώην αντιπρόεδρος του Συλλόγου και πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Θεόδωρος Σχινάς, εξήραν το έργο και την συνεισφορά του επί 30 χρόνια γενικού διευθυντή του ΔΣΑ Χαράλαμπου Ναούμη, σε μια πανηγυρική εκδήλωση στην αίθουσα τελετών του πρώτου επιστημονικού συλλόγου της χώρας.

Παράλληλα, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Παξινός και ο πρώην αντιπρόεδρος του Συλλόγου Σωτήρης Φέλιος.

Ο κ. Ναούμης μετά από 30 χρόνια συνεχούς προσφοράς στον πρώτο επιστημονικό Σύλλογο της χώρας απεχώρησε από την θέση του γενικού διευθυντή στην εκπνοή του περασμένου έτους και συνέχισε την μαχόμενη δικηγορία.

Οι ομιλητές τόνισαν ότι ο κ. Ναούμης ήταν επί 30 χρόνια η ψυχή του Συλλόγου σε όλους τους τομείς με μεγάλη προσφορά, «ήταν ο άνθρωπος που έβαλε την σφραγίδα του στον ΔΣΑ», επισημάνθηκε.

Κλείσιμο
Είναι η ιστορία του ΔΣΑ ο πρώην γενικός διευθυντής, κατά του ομιλητές και απετέλεσε μεγάλη τιμή για τον ΔΣΑ όπως και το αντίθετο, ενώ συνεργάστηκε με εμβληματικούς προέδρους του Συλλόγου έξω από κάθε κομματική χροιά.

Είχε ήθος, ευγένεια, οξυδέρκεια, αποτελεσματικότητα, σοβαρότητα και ήταν δίκαιος και επιδέξιος στους χειρισμούς του και στην εκτέλεση των προγραμμάτων, τόνισαν οι ομιλητές.

dsa1


Τι είπε ο Δημήτρης Βερβεσός

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός, επισήμανε ότι ο κ. Ναούμης ήταν «η διαχρονική ψυχή του Συλλόγου, πάντα δίπλα στους υπαλλήλους και τα μέλη μας, επιλύοντας προβλήματα και δίνοντας λύσεις. Άνθρωπος προσηνής, πρακτικός, ευφυής, αποτελούσε σταθερό σημείο αναφοράς, τόσο για τους υπαλλήλους, όσο και για τους συναδέλφους που προσέτρεχαν σε εκείνον για κάθε καθημερινό θέμα, μικρό ή μεγάλο. Η πόρτα του ήταν ανοιχτή για όλους, χωρίς διακρίσεις, και τούτο συνέβαλε ώστε να οικοδομηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης και με τους υπαλλήλους και με τους απλούς συναδέλφους, τους οποίους συνέδραμε ουσιαστικά στην καθημερινότητά τους».

Παράλληλα, ο κ. Βερβεσός, τόνισε:

«Καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του συνεργάστηκε αρμονικά με Προέδρους και Διοικητικά Συμβούλια διαφορετικών πολιτικών και συνδικαλιστικών αποχρώσεων, προς το συμφέρον του κλάδου, γεγονός που τυγχάνει καθολικής αποδοχής.

Ως Διευθυντής της έκδοσης του Νομικού Βήματος και του Κώδικα Νομικού Βήματος, συνέβαλε στην έγκαιρη και έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση των μελών μας, ενώ παράλληλα υπήρξε μέλος σημαντικών θεσμικών οργάνων, όπως ενδεικτικά του Δ.Σ. του Ταμείου Πρόνοιας Δικηγόρων Αθηνών και της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Ο Μπάμπης αφήνει πίσω του μια κληρονομιά αφοσίωσης και ακεραιότητας στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Θα θυμόμαστε πάντα και θα τιμούμε την προσφορά του στον Σύλλογο και στον κλάδο.

Είμαι βέβαιος πως ο διάδοχός του, Κωνσταντίνος Ρίζος, θα συνεχίσει επάξια το έργο του με τον ίδιο ζήλο, για το καλό του σώματος».


dsa2



Τι είπε στην αντιφώνησή του ο Χαράλαμπος Ναούμης

Κατά την αντιφώνηση, ο κ. Ναούμης ανέφερε:

«Για ένα παιδί μιας φτωχής πολύτεκνης οικογένειας που ξεκίνησε από μια μικρή επαρχιακή πόλη, την Αμφιλοχία, σπούδασε εργαζόμενος και ρίχτηκε στη μάχη της Δικηγορίας από το μηδέν, η επιλογή του το 1992 από το Διοικητικό Συμβούλιο του πρώτου επιστημονικού και συνδικαλιστικού συλλόγου της χώρας ως διευθυντή του, ήταν ήδη μια πρώτη δικαίωση και τιμή μετά την μέχρι τότε παρουσία μου στον επαγγελματικό στίβο την παρουσία στα κοινά του συλλόγου και την θητεία μου στο ΔΣ του Ταμείου Προνοίας Δικηγόρων Αθηνών.

Το ότι στη συνέχεια διαφορετικά Διοικητικά Συμβούλια με εμπιστεύθηκαν για άλλες πέντε θητείες με ομόφωνες αποφάσεις τους, ήταν επιβράβευση και τίτλος τιμής πρωτοφανής σε πανελλαδικό επίπεδο»

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε δύο προέδρους του ΔΣΑ που στιγμάτισαν το ΔΣΑ αλλά και τον ίδιο τον κ. Ναούμη, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Θα ήθελα τούτη την ώρα να μνημονεύσω δύο ανθρώπους που δεν ζουν πια ανάμεσά μας και που επηρέασαν με τον ένα η άλλο τρόπο την πορεία μου. Τον αείμνηστο πρόεδρο Σωτήρη Πολύδωρα και την ομάδα του που με εμπιστεύτηκε και πρότεινε αρχικά γι αυτή τη θέση και τον επίσης αείμνηστο πρόεδρο Τάκη Παππά που στη συνέχεια με στήριξε, ενώ ευχαρίστησε όλους τους εν ζωή διατελέσαντες προέδρους όπως και τους υπαλλήλους του πρώτου επιστημονικού Συλλόγου της χώρας».

Στο τιμώμενο πρόσωπο απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα από τον κ. Βερβεσό, ενώ την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία του ΔΣΑ υπό την διεύθυνση του μαέστρου και δικηγόρου Δημήτρη Καρούζου.


dsa3



Ειδήσεις σήμερα:

Τρολάρουν τον Τζεφ Μπέζος και τη Λόρεν Σάντσεζ για τη φωτογράφησή τους στη Vogue

Αποκαλυπτήρια για το νομοσχέδιο κατά της φοροδιαφυγής: Οι αλλαγές για μετρητά, Airbnb, ελεύθερους επαγγελματίες

Βίντεο: Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων μπαίνει σε τούνελ της Χαμάς και βγαίνει σε... παιδιατρικό νοσοκομείο της Γάζας



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης