Θεσσαλονίκη: Συνταξιούχος πυροσβέστης καταδικάστηκε για αποπλάνηση ανήλικης
Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 5 ετών, με την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου και είχε αφεθεί ελεύθερος ενόψει της δευτεροβάθμιας δίκης
Συνταξιούχος πυροσβέστης καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση 4 ετών, με 3ετή αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση μίας ανήλικης.
Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 5 ετών, με την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου και είχε αφεθεί ελεύθερος ενόψει της δευτεροβάθμιας δίκης, κατά την οποία του χορηγήθηκε ένα ακόμη ελαφρυντικό- αυτό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.
Η επίδικη πράξη τελέστηκε τον Ιούλιο του 2014 σε παραθαλάσσια περιοχή της Πιερίας, όπου ο κατηγορούμενος έκανε τις διακοπές του. Στην ίδια περιοχή παραθέριζε με φιλική οικογένεια και η 10χρονη, τότε, παθούσα. Η ανήλικη εκμυστηρεύτηκε στους γονείς της όσα είχαν συμβεί και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.
Στην απολογία του, ο καταδικασθείς αρνήθηκε την κατηγορία, ισχυριζόμενος ότι επρόκειτο για παρεξήγηση κατά τη διάρκεια παιχνιδιού στην ακτή.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Πώς η AI αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές μελετούν και προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, με τον εκπαιδευτικό να παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας της μαθησιακής εμπειρίας