Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος (6) ημεδαπών (τεσσάρων ανδρών και δύο γυναικών), για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, πράξεις που έλαβαν χώρα προ επταμήνου.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, άγνωστος συνεργός τους, προσποιούμενος υπάλληλο του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε, τηλεφώνησε σε ιδιοκτήτη επιχείρησης στην Άρτα και με το πρόσχημα παροχής επιδόματος ηλεκτρικής ενέργειας (power pass), κατάφερε, αφού υπέκλεψε προσωπικούς κωδικούς, να αποκτήσει πρόσβαση στην ηλεκτρονική διαχείριση του τραπεζικού του λογαριασμού.
Στη συνέχεια, μετέφερε το συνολικό χρηματικό ποσό των 19.125 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς των κατηγορούμενων.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και λοιπών εμπλεκόμενων στην υπόθεση συνεχίζεται.
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή τους, τα «Γαλανόλευκα Αστέρια by EKO» έχουν εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις του ελληνικού μπάσκετ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μέλλον του αθλήματος χτίζεται από τις μικρές ηλικίες.
Η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν καθορίζεται μόνο από την παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί και το πως αλληλοεπιδρά με αυτό.